Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston a plamienia
Odpowiedz

Duphaston a plamienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Co może być przyczyną plamień przed okresem skoro duphaston ani luteina nie pomagają?
    Wyniki hormonów już w normie.. progesteron tydzień przed okresem też super.
    Mimo tego dostałam duphaston od lekarki bo ręce opadają przez te plamienia, a mimo to w dzień przedostatniej tabletki dostałam już plamień …
    Idę niedługo do nowego lekarza bo wszyscy twierdzą, że plamienia to nic ale ja jestem przekonana że utrudniają zajście w ciążę .. dodam też, ze mam skąpe miesiączki (jeden dzień -półtora obfite krwawienie i potem plamienia)
    Może jest jakaś dziewczyna z podobnym problemem i podzieli się doświadczeniami ? ❤️

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie, półtora dnia obfite krwawienie a dalej tylko plamienia, które po miesiaczce trwaly dość długo. Po tym dostałam od lekarza luteinę 100, ale nie przetestowałam okresu po niej, bo zaszłam w ciążę. Więc myślę, że może to jednak nie jest przeszkodą. Miałaś badane TSH? bo wiem że duży wynik może utrudniać zajście w ciążę.

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam za wysokie ale teraz od kilku miesięcy już jest w normie - 1,4

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lus1a wrote:
    Ja miałam podobnie, półtora dnia obfite krwawienie a dalej tylko plamienia, które po miesiaczce trwaly dość długo. Po tym dostałam od lekarza luteinę 100, ale nie przetestowałam okresu po niej, bo zaszłam w ciążę. Więc myślę, że może to jednak nie jest przeszkodą. Miałaś badane TSH? bo wiem że duży wynik może utrudniać zajście w ciążę.

czyli udało ci się zajść w ciążę z takim okresem … ale plamień przed okresem nie miałaś ? A tłumaczył to jakiś lekarz dlaczego masz takie skąpe miesiączki ? I ile się staraliście ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ