Duphaston a plamienia
-
Cześć dziewczyny
Co może być przyczyną plamień przed okresem skoro duphaston ani luteina nie pomagają?
Wyniki hormonów już w normie.. progesteron tydzień przed okresem też super.
Mimo tego dostałam duphaston od lekarki bo ręce opadają przez te plamienia, a mimo to w dzień przedostatniej tabletki dostałam już plamień …
Idę niedługo do nowego lekarza bo wszyscy twierdzą, że plamienia to nic ale ja jestem przekonana że utrudniają zajście w ciążę .. dodam też, ze mam skąpe miesiączki (jeden dzień -półtora obfite krwawienie i potem plamienia)
Może jest jakaś dziewczyna z podobnym problemem i podzieli się doświadczeniami ? ❤️ -
Ja miałam podobnie, półtora dnia obfite krwawienie a dalej tylko plamienia, które po miesiaczce trwaly dość długo. Po tym dostałam od lekarza luteinę 100, ale nie przetestowałam okresu po niej, bo zaszłam w ciążę. Więc myślę, że może to jednak nie jest przeszkodą. Miałaś badane TSH? bo wiem że duży wynik może utrudniać zajście w ciążę.
-
Lus1a wrote:Ja miałam podobnie, półtora dnia obfite krwawienie a dalej tylko plamienia, które po miesiaczce trwaly dość długo. Po tym dostałam od lekarza luteinę 100, ale nie przetestowałam okresu po niej, bo zaszłam w ciążę. Więc myślę, że może to jednak nie jest przeszkodą. Miałaś badane TSH? bo wiem że duży wynik może utrudniać zajście w ciążę.
czyli udało ci się zajść w ciążę z takim okresem … ale plamień przed okresem nie miałaś ? A tłumaczył to jakiś lekarz dlaczego masz takie skąpe miesiączki ? I ile się staraliście ?
-