Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston a plamienia
Odpowiedz

Duphaston a plamienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Co może być przyczyną plamień przed okresem skoro duphaston ani luteina nie pomagają?
    Wyniki hormonów już w normie.. progesteron tydzień przed okresem też super.
    Mimo tego dostałam duphaston od lekarki bo ręce opadają przez te plamienia, a mimo to w dzień przedostatniej tabletki dostałam już plamień …
    Idę niedługo do nowego lekarza bo wszyscy twierdzą, że plamienia to nic ale ja jestem przekonana że utrudniają zajście w ciążę .. dodam też, ze mam skąpe miesiączki (jeden dzień -półtora obfite krwawienie i potem plamienia)
    Może jest jakaś dziewczyna z podobnym problemem i podzieli się doświadczeniami ? ❤️

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie, półtora dnia obfite krwawienie a dalej tylko plamienia, które po miesiaczce trwaly dość długo. Po tym dostałam od lekarza luteinę 100, ale nie przetestowałam okresu po niej, bo zaszłam w ciążę. Więc myślę, że może to jednak nie jest przeszkodą. Miałaś badane TSH? bo wiem że duży wynik może utrudniać zajście w ciążę.

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałam za wysokie ale teraz od kilku miesięcy już jest w normie - 1,4

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lus1a wrote:
    Ja miałam podobnie, półtora dnia obfite krwawienie a dalej tylko plamienia, które po miesiaczce trwaly dość długo. Po tym dostałam od lekarza luteinę 100, ale nie przetestowałam okresu po niej, bo zaszłam w ciążę. Więc myślę, że może to jednak nie jest przeszkodą. Miałaś badane TSH? bo wiem że duży wynik może utrudniać zajście w ciążę.

czyli udało ci się zajść w ciążę z takim okresem … ale plamień przed okresem nie miałaś ? A tłumaczył to jakiś lekarz dlaczego masz takie skąpe miesiączki ? I ile się staraliście ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ