X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston a zapłodnienie?
Odpowiedz

Duphaston a zapłodnienie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w tarakcie brania duphastonu może dojść do zapłodnienia? czy ktoś tak miał?

MisiaMisia lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston zawiera dydrogesteron podobny do progesteronu, z którego brakiem boryka się wiele kobiet. Zbyt niskie stężenie progesteronu w organizmie może powodować problemy z zajściem w ciążę.
    Duphaston działa nie tylko jako pomoc w regulacji gospodarki hormonalnej ale jako wspomgacz przy niepłodności i w ogóle problemach z zajściem w ciążę.
    Znam osobiście kilka kobiet, którym to właśnie duphaston czy luteina, pomogły zajść w ciążę.

weronika86 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra powinnam zacząć go brać, ale owulacja jeszcze u mnie nie nastąpiła a podobno najlepiej brać go 3 dni po skoku temperatury...i nie wiem czy go wziąść czy czekać. Z duphastonem jak zaczynałam go barć od 18 dnia cyklu tak miesiaćzka pojawiała sie w 36, 35 dniu-także cykle mam i to długie....niby ma nie blokować owulacji ale zagęszcza śluz, a progesteron powoduje przecież, że się już jest w fazie niepłodnej...Nie wiem co robić...

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj do owulacji. Rób dalej testy owulacyjne.

Gosiaczek lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że owulacja jest w trakcie albo już się odbyła...od wczoraj wieczora bardzo silne bóle (lewego jajnika, podbrzusza, pleców, bolesne promieniujące skurcze), test ovu pod wieczor prawie pozytywny, dzis rano MEGA pozytywny. Maly skok temp o 0,4 C..od kiedy zaczac brac duphaston??? z góry dziekuje za pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 09:26

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Proszę powiedzcie mi czy zwiększyła Wam się ilość śluzu w trakcie brania duphastonu? Jestem dwa dni przed testowaniem i nie wiem czy to ciąża,że leje się ze mnie normalnie...Dzięki!!

• Złota Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA biorę lutkę i na niej zawsze mnie "zalewa" przed @.

Trzymam kciuki jednak, by u Ciebie to zwiastowało dobrą nowinę.

dfe327de15eec3b7764af72f3785c2ef.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ