Duphaston i clo
-
nick nieaktualnyWitajcie jestem nową... mam pytanie odnośnie brania duphastonu... cykle mam 31 dniowe owulacja przypada na 16 dzień cyklu gin kazał mi brać od 14 dnia cyklu ale wyczytałam że przed owulacja może ja zahamować ... I teraz nie wiem co robić.. wzięłam wczoraj 2 tabletki i teraz przerwać i wziąść po owulacji czy brać jak gin kazał... proszę pomóżcie może któraś tak miała... dziękuję 😉
-
nick nieaktualny
-
Szarlotka wrote:Witajcie jestem nową... mam pytanie odnośnie brania duphastonu... cykle mam 31 dniowe owulacja przypada na 16 dzień cyklu gin kazał mi brać od 14 dnia cyklu ale wyczytałam że przed owulacja może ja zahamować ... I teraz nie wiem co robić.. wzięłam wczoraj 2 tabletki i teraz przerwać i wziąść po owulacji czy brać jak gin kazał... proszę pomóżcie może któraś tak miała... dziękuję 😉
A co to znaczy że owulacja "przypada" danego dnia? Na jakiej podstawie tak uważasz?
Duphaston może blokować owulacje, w koncu to progesteron (mimo że syntetyczny).
Lekarz zapewne dąży do "cudownych" 28dniowych cykli nie patrząc na to że będą wtedy one bezowulacyjne bo będą blokowane...
W jakim celu dał Ci go? Mając 31 dniowe cykle można przypuszczać (bez obserwacji nic nie wiadomo) że owulacja będzie w okolicach 16-19 dnia cyklu.https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyterka wrote:A co to znaczy że owulacja "przypada" danego dnia? Na jakiej podstawie tak uważasz?
Duphaston może blokować owulacje, w koncu to progesteron (mimo że syntetyczny).
Lekarz zapewne dąży do "cudownych" 28dniowych cykli nie patrząc na to że będą wtedy one bezowulacyjne bo będą blokowane...
W jakim celu dał Ci go? Mając 31 dniowe cykle można przypuszczać (bez obserwacji nic nie wiadomo) że owulacja będzie w okolicach 16-19 dnia cyklu. -
Szarlotka wrote:Witajcie jestem nową... mam pytanie odnośnie brania duphastonu... cykle mam 31 dniowe owulacja przypada na 16 dzień cyklu gin kazał mi brać od 14 dnia cyklu ale wyczytałam że przed owulacja może ja zahamować ... I teraz nie wiem co robić.. wzięłam wczoraj 2 tabletki i teraz przerwać i wziąść po owulacji czy brać jak gin kazał... proszę pomóżcie może któraś tak miała... dziękuję 😉
Mnie też moja ginka przy moich 30 dniowych cyklach kazała brać od 14 do 28 dnia cyklu. Tak też zrobiłam, nie wiem czy owulacja była, ale zajść w ciążę nie zaszłam.
W kolejnym cyklu trochę poszperałam w necie i wyczytałam, że w wielu przypadkach lekarz zaleca stosowanie dupka po owulacji. Więc wzięłam go dopiero w 17dc czyli po owulacji i zaszłam w ciążę 😁
Najlepiej dopytaj lekarza, choć często co lekarz to inna opinia 🤨
powodzenia
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -