Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston i dalej nic
Odpowiedz

Duphaston i dalej nic

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • minima14 Nowa

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, kobietki jak to jest z tym duphastonem? Moje cykle wynoszą ok 31 dni dziś jest 51 dzień cyklu a ja dalej bez @... betę robiłam 6 dni po spodziewanym terminie i nic nie wykazała, lekarz przepisał ten lek, dziś biorę go przedostatni 9-ty dzień, a o @ ani słychu :/ Staramy się z mężem 10 miesięcy, do marca cykle były całkowicie regularne a tutaj taka zmiana..

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ dostaniesz dopiero po odstawieniu duphastonu w ciagu 10dni

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba odstawić dupka u mnie lekarz kazał brać od 15 dnia cyklu przez 12 dni czyli do do 26 dnia cyklu. Cykl wcześniej brałam od 17 dnia cyklu przez 12 dni. W 11 dniu brania beta a potem dalej brać gdy pozytywny wynik albo odstawić gdy negatywny. Miesiączka przyszła 29 dnia cyklu.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę to tak jak pisze Sarra tzreba odstawić bnajpierw dupka. chociaz ja na lutku miałam tak ze zapomniałam odstawić a @ i tak przyszł:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • minima14 Nowa

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat miałam zalecone 10 dni :O

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minima ja zawsze biorę przez 10dni i zazwyczaj po 5 dniach od odstawienia dostaje @. Wiec spokojnie wybierzesz 10 tabletek i po odstawieniu dopiero dostaniesz

age.png
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam problem z duphastonem. na moim wykresie widac. brałam na wywołanie. dostałam tylko plamienie. poszłam do gin i wyszło ze to jest tylko plamienie śródcykliczne i do prawdziwego okresu sa 2 tyg. i nadal czekam(59dzień cyklu) nie zbadane są nasze organizmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:44

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ