Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Duphaston i dalej nic
Odpowiedz

Duphaston i dalej nic

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • minima14 Nowa

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, kobietki jak to jest z tym duphastonem? Moje cykle wynoszą ok 31 dni dziś jest 51 dzień cyklu a ja dalej bez @... betę robiłam 6 dni po spodziewanym terminie i nic nie wykazała, lekarz przepisał ten lek, dziś biorę go przedostatni 9-ty dzień, a o @ ani słychu :/ Staramy się z mężem 10 miesięcy, do marca cykle były całkowicie regularne a tutaj taka zmiana..

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ dostaniesz dopiero po odstawieniu duphastonu w ciagu 10dni

age.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba odstawić dupka u mnie lekarz kazał brać od 15 dnia cyklu przez 12 dni czyli do do 26 dnia cyklu. Cykl wcześniej brałam od 17 dnia cyklu przez 12 dni. W 11 dniu brania beta a potem dalej brać gdy pozytywny wynik albo odstawić gdy negatywny. Miesiączka przyszła 29 dnia cyklu.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę to tak jak pisze Sarra tzreba odstawić bnajpierw dupka. chociaz ja na lutku miałam tak ze zapomniałam odstawić a @ i tak przyszł:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • minima14 Nowa

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat miałam zalecone 10 dni :O

• welonka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minima ja zawsze biorę przez 10dni i zazwyczaj po 5 dniach od odstawienia dostaje @. Wiec spokojnie wybierzesz 10 tabletek i po odstawieniu dopiero dostaniesz

age.png
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam problem z duphastonem. na moim wykresie widac. brałam na wywołanie. dostałam tylko plamienie. poszłam do gin i wyszło ze to jest tylko plamienie śródcykliczne i do prawdziwego okresu sa 2 tyg. i nadal czekam(59dzień cyklu) nie zbadane są nasze organizmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:44

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ