Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Olinka1329 wrote:Kurcze to w ogóle jest ciezka sprawa z tymi objawami i szukaniem ich. Ogolnie czy uważam, ze organizm może czuc, ze doszło do zapłodnienia, jak komórka jeszcze sie nie zagnieździ? Uważam, ze tak (chociaż przyznam, nie studiowałam doniesien naukowych). Ale skoro można to zobaczyć w oczach... ja tez wierze, ze człowiek to nie tylko ciało i procesy biochemiczne Ale tez podświadomość i dusza.
Ale jestem daleka od doszukiwania sie objawów, sprawdzania czy to jest inne itd., bo jak wszystkie sie tu przekonałyśmy, takie objawy to 50/50 ciąża lub progesteron, albo jeszcze inne okoliczności. Wiec wierze, ze można to czuc, ale tez uważam, ze lepiej sie na tym nie skupiać i pozwolić organizmowi robić swoje. A czas i tak pokaże.
Ale tez widzę, ze powiedzenie, ze wg mnie to nie objaw ciazy, czy ze nie mogę dostrzec tej drugiej kreski nie spotyka sie z pozytywnym odzewem wiec po prostu takie posty przemilczam.
Ja też trochę w to wierzę, że człowiek to nie tylko udokumentowane, całkowicie zbadane procesy
Ludzkie ciało to coś więcej, niż podręcznik od anatomii. Cuda się zdarzają, niewyjaśnione przypadki medyczne itp. No i wierzę naprawde w intuicję.
No ale tak patrząc standardowo to lepiej, jak najszybciej ukrócić sobie nadmierne doszukiwanie się objawów, bo zgaszona nadzieja boli bardziej ( cały czas sie tego ucze).
Cerva, Liyss🧚🏻, ChocoMonster, Olo323, Kaaamika lubią tę wiadomość
👩🏼
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
👦🏻
➡️ obniżone parametry nasienia
suple: fertistim
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶 -
Oj tak nadmierna nadzieja niepowdziewanie boli. Tak jak przy pierwszym staraniu byłam nastawiona negatywnie z uwagi na wiek Męża i jego wcześniejsze problemy. Myślałam, że się skończy na in vitro więc próbowałam bo w sumie wypada te kilka cykli starań zaliczyć zanim człowiek pójdzie po pomoc medyczną.
Po 4 msc starań zbadaliśmy nasienie (co najlepsze ja już wtedy byłam w ciąży ale nie wiedziałam) i myśleliśmy, że wyniki od razu nas skierują na IVF, a tutaj zonk, co prawda za mało plemników w ruchu postępowym ale nadrabia ilością i zarówno w OVIklinika jak i Invimed dostaliśmy info, że jest globalnie ok, a za parę dni wysikałam dwie kreseczki.
Przez to, że wtedy się udało teraz mam już większe oczekiwania, a i marzy mi się, że będę w ciąży przed kwietniem czyli datą porodu, co ukoi mój smutek po poprzedniej sytuacji. Codziennie próbuję się sprowadzać na ziemię bo wiem jak bardzo bolesna będzie teraz każda biel na teście.
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹 -
Każdemu co innego dobrze robi na głowę. Jedną potrzebuje się wręcz „nakręcić” a inna czekać po prostu do dnia testowania.
Najważniejsze to działać zgodnie ze sobą 🙏🏻
Cerva, Anka96, Ann35, Olo323, Kaaamika lubią tę wiadomość
-
Ninia wrote:Oj tak nadmierna nadzieja niepowdziewanie boli. Tak jak przy pierwszym staraniu byłam nastawiona negatywnie z uwagi na wiek Męża i jego wcześniejsze problemy. Myślałam, że się skończy na in vitro więc próbowałam bo w sumie wypada te kilka cykli starań zaliczyć zanim człowiek pójdzie po pomoc medyczną.
Po 4 msc starań zbadaliśmy nasienie (co najlepsze ja już wtedy byłam w ciąży ale nie wiedziałam) i myśleliśmy, że wyniki od razu nas skierują na IVF, a tutaj zonk, co prawda za mało plemników w ruchu postępowym ale nadrabia ilością i zarówno w OVIklinika jak i Invimed dostaliśmy info, że jest globalnie ok, a za parę dni wysikałam dwie kreseczki.
Przez to, że wtedy się udało teraz mam już większe oczekiwania, a i marzy mi się, że będę w ciąży przed kwietniem czyli datą porodu, co ukoi mój smutek po poprzedniej sytuacji. Codziennie próbuję się sprowadzać na ziemię bo wiem jak bardzo bolesna będzie teraz każda biel na teście.
Dopiero zerknęłam na stopkę, ale duża różnica wieku. 😃 długo jesteście małżeństwem? Zdradzisz coś jak się poznaliście? 🙂
Ty jeszcze przed owulacją w tym cyklu?
32 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
nick nieaktualny
-
Ja trochę wybronię Ounai, bo w obu ciążach miałam objawy jeszcze hen przed pozytywnym testem. W tej np. mdłości miałam już od 3 dpo, a ja generalnie mdłości nie miewam nigdy. W poprzedniej i obecnej ciąży miałam też dreszcze, których również nie miewam, nawet przy największej grypie. Więc tak, ja również uważam, że można mieć objawy ciążowe jeszcze zanim beta wystartuje.White1 wrote:A uważasz, że 3dpo można czuć objawy ciąży? Jak zarodek nawet jeśli, to jest w jajowodzie zupełnie odłączony od organizmu? Nie chcę być niemiła, tylko pytam co uważasz
Druga sprawa, że już samo zapłodnienie to nowa sytuacja dla organizmu, nawet jeśli ciąża jeszcze sobie podróżuje po jajowodzie. Biologia biologią, spoko, ale nie sądzę, byśmy miały prawo do mówienia komukolwiek, czy czuje objawy ciążowe, czy nie. Ludzki organizm to jest zagadka, więc takie rzucanie faktami, bo się naczytało Google, jest trochę słabe. Szczególnie na forum staraniowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2025, 14:12
Ann35, Eliora, Olinka1329, Ounai, Olo323, Kaaamika lubią tę wiadomość
-
Ja już 2 dni po owu, będzie co będzie. Jesteśmy 5 lat razem, ja po zakończeniu wieloletniego związku w wieku 30 lat, poszukałam szczęścia na Tinderze i znalazłam. Co prawda moje szczęście się odmłodziło o 5 lat i prawda wyszła po jakimś czasie... ale teraz się z tego śmiejemy i w sumie on ma rację, że gdybym wiedziała ile ma lat to na pewno bym nie chciała się spotykać.Cerva wrote:Dopiero zerknęłam na stopkę, ale duża różnica wieku. 😃 długo jesteście małżeństwem? Zdradzisz coś jak się poznaliście? 🙂
Ty jeszcze przed owulacją w tym cyklu?
Wychowujemy razem jego 10 letnią córkę z poprzedniego związku. Młoda mieszka na stałe z nami i tutaj się przyznam, że jak straciłam własne bobo to miałam straszny żal od losu, że wychowuje czyjeś dziecko, a moje zostało mi zabrane ale już chyba to przepracowałam. Wspólne dziecko było w planach od zawsze ale jeszcze chcieliśmy trochę nacieszyć się życiem i tym, że Młoda już trochę odchowana i można odsapnąć ale teraz jak już ciąża była to chyba nie chcemy niczego innego na świecie jak bobasa w domu, tym bardziej, że wiemy, że już młodsi nie będziemy.
KAaareii, Mika1992, Cerva, Olo323 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
Choco, organizm nie wie że doszło do zapłodnienia, bo zygota nie komunikuje się z ciałem na szlakach, na jakich organizm "rozmawia". To nie wiedza z google...

Niech sobie ludzie wierzą w co chcą, nikt im nie broni, ale wiedza na pewno nie jest słaba, zwłaszcza na forum, na którym ta wiedza powinna być obecna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2025, 14:42
Mika1992, Gnom, Alysa, Ssilvia, Cari09, Olo323, Czajnik, NinaB lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
Kubuś 💙

-
A ludzki organizm to jest tylko biologia? Jak wytłumaczysz intuicję, przeczucie? W szczególności intuicję matki? No właśnie.siesiepy wrote:Choco, organizm nie wie że doszło do zapłodnienia, bo zygota nie komunikuje się że sobą na szlakach, na jakiś organizm "rozmawia". To nie wiedza z google...

Niech sobie ludzie wierzą w co chcą, nikt im nie broni, ale wiedza na pewno nie jest słaba, zwłaszcza na forum, na którym ta wiedza powinna być obecna.
Świat nie opiera się tylko na tym, co zbadane i doświadczalne.
Ann35, Eliora, Olinka1329, Kaaamika lubią tę wiadomość
-
duziazobija wrote:Tak jak mi doradzałyście, poszłam do gina i na USG widać pęcherzyk 14 mm w 14 dc… czy ktoś też tak miał? Jestem załamana
Ale to przecież nic złego
Owulacja nie jest u każdego dokładnie 14 
biorąc pod uwagę że pęcherzyki rosną ok 2mm na dzień to za 3-4 dni możesz mieć owulację. Ja bym pewnie sprawdziła za 2 dni jak sytuacja. A dostałaś może zalecenie zbadania LH i estradiolu?👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Powiem tak. Są ludzie którzy wierzą w medium, demony, reinkarnację i płaską ziemię. I niech sobie wierzą. Jak dla mnie to można pisać na tym forum w 1dc że się czuje objawy ciążowe, wszak od tego jest forum. I można również napisać na to, że to niemożliwe, w zgodzie z faktami.ChocoMonster wrote:A ludzki organizm to jest tylko biologia? Jak wytłumaczysz intuicję, przeczucie? W szczególności intuicję matki? No właśnie.
Czajnik lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙

-
ChocoMonster wrote:A ludzki organizm to jest tylko biologia? Jak wytłumaczysz intuicję, przeczucie? W szczególności intuicję matki? No właśnie.
Błagam ale nie róbmy z intuicji czegoś ważniejszego od faktów medycznych i biologii. Nie zauważylyscie co takie wkręcanie każdego objawu porobiło z niektórymi osobami tutaj? Dlaczego stad odeszły, nie wypowiadają się?
Jak ktoś czuje to super, nikt mu nie broni, niech robi po swojemu.
karczoch321, Alysa, Monia•, Mamoura, Rudylisek, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Och, ile razy ja mialam intuicję, ze zaszłam w ciążę 🤣
Remedios, Seabird, Anka96, karczoch321, Alysa, Mamacita, aszin, Cari09, Olo323, ferrytynka25, KarolinaJ0702, Takatam, NinaB lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ninia wrote:Ja już 2 dni po owu, będzie co będzie. Jesteśmy 5 lat razem, ja po zakończeniu wieloletniego związku w wieku 30 lat, poszukałam szczęścia na Tinderze i znalazłam. Co prawda moje szczęście się odmłodziło o 5 lat i prawda wyszła po jakimś czasie... ale teraz się z tego śmiejemy i w sumie on ma rację, że gdybym wiedziała ile ma lat to na pewno bym nie chciała się spotykać.
Wychowujemy razem jego 10 letnią córkę z poprzedniego związku. Młoda mieszka na stałe z nami i tutaj się przyznam, że jak straciłam własne bobo to miałam straszny żal od losu, że wychowuje czyjeś dziecko, a moje zostało mi zabrane ale już chyba to przepracowałam. Wspólne dziecko było w planach od zawsze ale jeszcze chcieliśmy trochę nacieszyć się życiem i tym, że Młoda już trochę odchowana i można odsapnąć ale teraz jak już ciąża była to chyba nie chcemy niczego innego na świecie jak bobasa w domu, tym bardziej, że wiemy, że już młodsi nie będziemy.
Też mam Męża z Tindera. 🤣 z tym, że my się spotkaliśmy i tyle. A potem tak się u mnie zadziało, że też zakończyłam długi związek i po prawie 6 latach odnowiliśmy znajomość. 🫣
Oj, to w sumie dobrze wyszło, że trochę skłamał… szybko się przyznał ? 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2025, 15:19
32 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Hej dziewczyny, u mnie dzis beta 72.6, a w poniedziałek 73.4
Czy ja mam to traktować jako biochem?
Jestem w rozsypce... ja wgl moge spodziewać sie okresu? 😔
Mam troche stron do nadrobienia, gratuluje ⏸️ kresek dziewczyny, trzymam za reszte kciuki 🥹😘👱♀️28 ♥️ 32👦
10.2025 💔
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4 prog 8.66 (cyclogest + besins)
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
17.12 beta 860
30.12 1.1cm kropka i ❤️
03.01 1.5cm kropka -
Po kilku randkach, o miłości wtedy jeszcze nie było mowy ale była już duża sympatia i szkoda mi było zrywać znajomość z tego powodu. Najważniejsze, że od razu powiedział o dziecku, co prawda życie zweryfikowało i z opieki pół na pół, teraz mamy Młodą na pokładzie przez większość czasu ale chociaż wiem, że będzie dobrym ojcem dla naszego dziecka.
Cerva, Mamacita, Olo323 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
7.2025⏸️ 5 cs
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Hej dziewczyny, u mnie dzis beta 72.6, a w poniedziałek 73.4
Mam troche stron do nadrobienia, gratuluje ⏸️ kresek dziewczyny, trzymam za reszte kciuki 🥹😘
Bardzo mi przykro. 😢32 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Świeżynka czy Ty miałaś teraz cykl naturalny czy stymulowany? Brałaś zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków? Wybacz ale nie jestem tak na bieżąco z każdej historią.
Jeżeli nie brałaś żadnych leków to możliwe że to biochem. I tak okres powinien przyjść sam, jak beta jeszcze spadnie mStarania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌
Starania STOP - zmiana pracy
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Bardzo mi przykro że tak to się potoczyło. Wychodzi na to, że raczej to biochem. Dla pewności sprawdź sobie jeszcze raz betę, czy na pewno spada. Okres przyjdzie z reguły jak beta spadnie trochę bardziej. Wtedy początek to dla ciebie 1dc.ŚWIEŻYNKA97 wrote:Hej dziewczyny, u mnie dzis beta 72.6, a w poniedziałek 73.4
Mam troche stron do nadrobienia, gratuluje ⏸️ kresek dziewczyny, trzymam za reszte kciuki 🥹😘walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
Kubuś 💙

-
O nie, Świeżynko 😢 bardzo mi przykroŚWIEŻYNKA97 wrote:Hej dziewczyny, u mnie dzis beta 72.6, a w poniedziałek 73.4
Mam troche stron do nadrobienia, gratuluje ⏸️ kresek dziewczyny, trzymam za reszte kciuki 🥹😘
Myślę, ze może być biochem ;( ale chyba jeszcze dla spokoju zrobiłabym bete za 2 dni, zeby sprawdzić czy na pewno spada i w jakim tempie.
Ja co prawda przy cb miałam bete max. Ok 50, a po 2 dniach juz około 20. Okres dostałam z kilkudniowym opóźnieniem.💁🏼♀️36 💁🏼36
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH