Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
palinnka wrote:Jak byście zinterpretowały te wyniki, dobre, słabe? 7 dpo, biorę duphaston ale z tego co tu czytam to on nie wychodzi w krwi
Hmmm ja się słabo znam więc się wypowiem 🤪 że progesteron powyżej 10 jest ok jak najbardziej!!
palinnka, Fox, Olo323 lubią tę wiadomość
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO
PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪 -
W październiku robiłam, z tym że wtedy chyba 8 dpo, i było 10,79 więc jest progres😅Mamacita wrote:Hmmm ja się słabo znam więc się wypowiem 🤪 że progesteron powyżej 10 jest ok jak najbardziej!!
KAaareii, Mamacita lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Insulinka, nie trać nadziei, u nas też problem z żylakami powrózka nasiennego a się udało 🙏🏻 Mąż bierze suplementy?
Nic nie bierze bo w sumie dzisiaj odebrałam opis usg 🫣 Zastanawiam się czy nie zamówić mu fertistim dla mężczyzn. Ale co więcej, nie wiem 🤷🏻♀️
Dajesz nadzieję ! ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia, 20:04
👩🏻💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 35 - żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️
2cs -
Insulinka, poza tym można mieć żylaki i dobre parametry nasienia ☺️ Więc na razie nie ma się co załamywać.
Insulinka lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 01.26r. → start stymulacji -
Insulinka wrote:Liyss🧚🏻 wrote:Insulinka, nie trać nadziei, u nas też problem z żylakami powrózka nasiennego a się udało 🙏🏻 Mąż bierze suplementy?
Nic nie bierze bo w sumie dzisiaj odebrałam opis usg 🫣 Zastanawiam się czy nie zamówić mu fertistim dla mężczyzn. Ale co więcej, nie wiem 🤷🏻♀️
Dajesz nadzieję ! ♥️
U nas właśnie mąż pił fertistim 😘 -
Ja miałam 7dpo estradiol 48,20 pg/ml i Pani dietetyk powiedziała że to bardzo, bardzo nisko. Nie odniosę się do Twoich bo sie nie znam totalnie.
palinnka lubi tę wiadomość
👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Siesiepy
Cerva
Czyli jednym słowem z badaniem szyjki to jeden rabin powie tak drugi tak
Ja też nie badam jakoś regularnie, więc w sumie nie wiem, jak dokładnie się zachowuje w całym cyklu 
👩🏼
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
👦🏻
➡️ obniżone parametry nasienia
suple: fertistim
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶 -
Dzięki dziewczyny 🥹
Tak bardzo mam nadzieję, ze bedzie dobrze.
Wizytę u ginekologa mam zaplanowaną na 30.12, powiedziala mi, ze lekow nie odstawiamy, a wizyta zostaje bez zmian.
Mam nadzieję, ze uda mi sie w środę skoczyć na bete, bo u nas oczywiście wszystko na zapisy 🫣
Karina123, KAaareii, Liyss🧚🏻, Cerva, Olo323 lubią tę wiadomość
👱♀️28 ♥️ 32👦
starania od 07.25
2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
05.12 ⏸️
08.12 beta 73.4 prog 8.66 (cyclogest + besins)
10.12 beta 72.6
12.12 beta 115
15.12 beta 424
30.12 ⏳️👩🏼⚕️ -
Mój pije drugi miesiąc- zobaczymy co z tego wyjdzie. Wcześniej jak brał suple to po 3 miesiącach wyniki były jeszcze gorsze 🫣Liyss🧚🏻 wrote:U nas właśnie mąż pił fertistim 😘👩🏼
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
👦🏻
➡️ obniżone parametry nasienia
suple: fertistim
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶 -
Trzymam kciuki żeby było dobrze. 🙂ŚWIEŻYNKA97 wrote:Dzięki dziewczyny 🥹
Tak bardzo mam nadzieję, ze bedzie dobrze.
Wizytę u ginekologa mam zaplanowaną na 30.12, powiedziala mi, ze lekow nie odstawiamy, a wizyta zostaje bez zmian.
Mam nadzieję, ze uda mi sie w środę skoczyć na bete, bo u nas oczywiście wszystko na zapisy 🫣
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Wg kalkulatora masz w normie stosunek proga do estradiolu [Stosunek Pg/E2
ocena stężenia progesteronu do estradiolu], wiec wychodzi na to że nie masz przewagi estrogenowej. No ale najlepiej jak ginekolog to zinterpretuje
palinnka lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
No też to właśnie sprawdzałam. Mój ginekolog jest z tych co powie że progesteron 10,79 to dobry w fazie lutealnej 😅 więc na te 13,10 to samo by powiedział 😅Mika1992 wrote:Wg kalkulatora masz w normie stosunek proga do estradiolu [Stosunek Pg/E2
ocena stężenia progesteronu do estradiolu], wiec wychodzi na to że nie masz przewagi estrogenowej. No ale najlepiej jak ginekolog to zinterpretuje
Basiax lubi tę wiadomość
-
Ja niestety kończę moją przygodę starań w tym wątku i każdym następnym do następnego roku ☹️ Dzisiaj ostatecznie po wszystkich próbach obejścia antykoncepcji, zbicia Testosteronu i szalejącego PCOS podejmuje się przeleczenia 12msc Diane 35 czyli antykoncepcja na rok… i tak wiem, jakie jest przeświadczenie o leczeniu antykoncepcją przy staraniach o ciążę, ale trudno, testosteron blokuje wszystko. Próbowałam naturalnie, z letrozolem, monitoringiem owulacji, duphostan, suple dieta milion badań i milion lekarzy i nic. Czekam teraz na okres i cóż, do zobaczenia za rok. Trzymam za wszystkie dziewczyny mocno kciuki ❤️ oby te święta przyniosły wam coś najpiękniejszego ❤️
Basiax lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, obudziłam się i zrobiłam teraz test (tak, środek nocy. 🙈😅) I wrzucam porównanie z wczorajszym. Jest różnica 🙈🙈 beta jutro bo jutro mija 48h od pierwszej (ponad 9). Dzisiaj 27 dc. 11/12 dpo. Jutro też mam rzęsy i trochę się bałam, klej itd, ale idę, bo to jednorazowa przygoda, zawsze chodzę na święta po prostu. Wezmę też maseczkę🙈 dzisiaj popołudniu mam też e-poradę u ginekologa bo bez sensu iść. Bóle okresowe minęły też na razie, czuję ciągnięcie brzucha i piersi... no i stres bo jestem w pracy przydzielona do projektu, także jak się potwierdzi to nikt zadowolony nie będzie, zwłaszcza szefowa co trochę mi siedzi w glowie.. boję się zarzutów, że nie mówiłam o planach, albo że powiem dopiero jak będzie potwierdzone na usg🙈 poniżej wklejam zdjęcie 🙈😅
https://zapodaj.net/plik-TfzKHDzddF
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 03:23
palinnka, Remedios, Monia•, Nutka15, Pa-u-linka, Atomówka , Mamacita, Vainchild, Vainchild, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ech. Trzymaj się Kochana! To na pewno bardzo ciężkie dla Ciebie, ale jeszcze będzie pięknie w tym temacie. Jesteś bardzo dzielna..❤️duziazobija wrote:Ja niestety kończę moją przygodę starań w tym wątku i każdym następnym do następnego roku ☹️ Dzisiaj ostatecznie po wszystkich próbach obejścia antykoncepcji, zbicia Testosteronu i szalejącego PCOS podejmuje się przeleczenia 12msc Diane 35 czyli antykoncepcja na rok… i tak wiem, jakie jest przeświadczenie o leczeniu antykoncepcją przy staraniach o ciążę, ale trudno, testosteron blokuje wszystko. Próbowałam naturalnie, z letrozolem, monitoringiem owulacji, duphostan, suple dieta milion badań i milion lekarzy i nic. Czekam teraz na okres i cóż, do zobaczenia za rok. Trzymam za wszystkie dziewczyny mocno kciuki ❤️ oby te święta przyniosły wam coś najpiękniejszego ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 03:28
Katarena lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam wyniki.
Progesteron 27,10 ng/ml
Beta 191 mIU/ml
To się naprawdę dzieje 🥹🥹🥹
palinnka, Karina123, Olinka1329, Katarena, Remedios, Liyss🧚🏻, Monia•, Nutka15, KAaareii, Cerva, Atomówka , Pa-u-linka, Reja13, Luna11, Mika1992, Mamacita, Ounai, sirengirl92, Fox, ŚWIEŻYNKA97, Vainchild, Olo323 lubią tę wiadomość
👩30 👨 32 👦 2 & 🐕🐈
Starania po wyjęciu Mireny od 05.2025
09.2025 💔
14.12.2025 ⏸️
Progesteron 27,10 ng/ml
Beta 191 mIU/ml -
Basiax wrote:Dziewczyny, obudziłam się i zrobiłam teraz test (tak, środek nocy. 🙈😅) I wrzucam porównanie z wczorajszym. Jest różnica 🙈🙈 beta jutro bo jutro mija 48h od pierwszej (ponad 9). Dzisiaj 27 dc. 11/12 dpo. Jutro też mam rzęsy i trochę się bałam, klej itd, ale idę, bo to jednorazowa przygoda, zawsze chodzę na święta po prostu. Wezmę też maseczkę🙈 dzisiaj popołudniu mam też e-poradę u ginekologa bo bez sensu iść. Bóle okresowe minęły też na razie, czuję ciągnięcie brzucha i piersi... no i stres bo jestem w pracy przydzielona do projektu, także jak się potwierdzi to nikt zadowolony nie będzie, zwłaszcza szefowa co trochę mi siedzi w glowie.. boję się zarzutów, że nie mówiłam o planach, albo że powiem dopiero jak będzie potwierdzone na usg🙈 poniżej wklejam zdjęcie 🙈😅
https://zapodaj.net/plik-TfzKHDzddF
Wiesz co, jak patrzę na te testy to na tym wczorajszym nie widzę kreski
pewnie na żywo jest wyraźniejsza, ale miałaś niezłe przeczucie
No a na tym nocnym to już ładna kreseczka!
Wygląda to obiecująco 
Kycia super wynik! Życzę Ci nudnej ciąży
duziazobija Bardzo mi przykro... to na pewno nie była łatwa decyzja. Mam nadzieję, że ta terapia pomoże i po niej wszystko się ustabilizuje i szybko uda Ci się zajść w ciążę :*
Kycia lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35 💁🏼35
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻 -
Karina123 wrote:Mój pije drugi miesiąc- zobaczymy co z tego wyjdzie. Wcześniej jak brał suple to po 3 miesiącach wyniki były jeszcze gorsze 🫣
Ojej ale oprócz supli to olej z czarnuszki, sok pomidorowy, luźne gadki, niezbyt gorące kąpiele- nie przegrzewanie jąder, ruch, dieta itp. A może poprzednie suple to nie było to? Oby te pomogły 🙏🏻
Karina123, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość