Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam na okres, testowałam do 12 dpo i była biel, miał być wczoraj... Więc teraz z każdą godziną mam więcej nadziei, że jednak nie przyjdzie 😁 Mam totalnie zero objawów, poza bólem jajnika, ale jak wiadomo to może oznaczać wszystko. Jejuuu te starania to jest taka lekcja cierpliwości 😅
Witynja lubi tę wiadomość
💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
💔 10/25 biochem
IO
PCOS
AMH 3,4
Insulina: 10,5 -> 6,7
Ferrytyna: 44 ->37
Wit D 27 -> 34,3
Magnez: 0,78 -> 0,86
Suple: omega3, Q10, inozytol, kwas foliowy, magnez, wit D, Szelazo, olej z wiesiołka, berberyna, NAC
On - badanie nasienia ✅💪 -
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj dopiero się zarejestrowałam, wcześniej trochę Was podczytywałam żeby zobaczyć, o co tu biega i gdzie mogłabym dołączyć. Chyba tutaj będzie okej, w razie co dajcie znać żebym przeniosła się gdzieś indziej 🙈🙈
Jeśli chodzi o mnie to dopiero dojrzałam do momentu "chcę" i zaczynamy starania.
Na przełomie września/października staraliśmy się 1 cykl. Potem odpuściliśmy, bo to był ciężki czas i teraz wracamy do starań.
Jestem tuż po @, owulacja niby ma być koło 16.12, a kolejna @ 30.12 więc proszę o wpisanie mnie na testowanie 30.12.
Póki co brak u nas leczenia, badań itp. natomiast po nowym roku z tym ruszymy bo wiem, że naturalnie ciężko będzie coś osiągnąć. Wiek 31 i 35, u mnie chyba pcos(nigdy do końca diagnozy nie dostałam, ale są przesłanki), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, kiedyś IO ale zapewne dalej ją mam, otyłość itp itd. Także to będzie raczej ciężka walka. Ale póki co żyję nadzieją, że może jakimś cudem się uda zanim zacznę tą walkę.
Póki co biorę kwasy omega, wit D, inozytol, kwas foliowy, magnez i tyle. Przestałam się objadać, walczę z wagą..wiem, że do prawidłowej wagi nie dojdę ale każdy kg w dół to większa szansa na ciążę i lepiej dla mnie, lżej.
KAaareii, ŚWIEŻYNKA97, Olo323 lubią tę wiadomość
👩🏻💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 35 - brak diagnostyki
Starania od 09.2025 ☺️ -
@Vainchild - ja miałam w tym roku sytuację, że moja siostra była w ciąży. bałam się jak to zniosę, ale moja siostra okazała się jednym z najbardziej wspierających ludzi w tym czasie. Najbardziej demotywuja mnie moi rodzice bo chyba zapomnieli że istnieje
teraz są tylko dziadkami.
Jaka jest rada na takie kontakty i zachowania? Odciąć się, jeśli to sprawia że czujesz się źle psychicznie. Nie musisz chodzić na te spotkania, pisać, dzwonić.
Jeśli jednak zdarzy się że w święta będziesz z ciężarna to tutaj wiadomo - najtrudniej. Nie uciekniesz, ale możesz wyjść wtedy do innego pokoju, kuchni, łazienki albo zacząć z kimś innym rozmawiać na inny temat. Na pewno w większym towarzystwie nie wszyscy chcą rozmawiać o czyjejś ciąży i dolegliwościach.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Insulinka wrote:Cześć dziewczyny,
Dzisiaj dopiero się zarejestrowałam, wcześniej trochę Was podczytywałam żeby zobaczyć, o co tu biega i gdzie mogłabym dołączyć. Chyba tutaj będzie okej, w razie co dajcie znać żebym przeniosła się gdzieś indziej 🙈🙈
Jeśli chodzi o mnie to dopiero dojrzałam do momentu "chcę" i zaczynamy starania.
Na przełomie września/października staraliśmy się 1 cykl. Potem odpuściliśmy, bo to był ciężki czas i teraz wracamy do starań.
Jestem tuż po @, owulacja niby ma być koło 16.12, a kolejna @ 30.12 więc proszę o wpisanie mnie na testowanie 30.12.
Póki co brak u nas leczenia, badań itp. natomiast po nowym roku z tym ruszymy bo wiem, że naturalnie ciężko będzie coś osiągnąć. Wiek 31 i 35, u mnie chyba pcos(nigdy do końca diagnozy nie dostałam, ale są przesłanki), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, kiedyś IO ale zapewne dalej ją mam, otyłość itp itd. Także to będzie raczej ciężka walka. Ale póki co żyję nadzieją, że może jakimś cudem się uda zanim zacznę tą walkę.
Póki co biorę kwasy omega, wit D, inozytol, kwas foliowy, magnez i tyle. Przestałam się objadać, walczę z wagą..wiem, że do prawidłowej wagi nie dojdę ale każdy kg w dół to większa szansa na ciążę i lepiej dla mnie, lżej.
Cześć! Fajnie że do nas dołączyłaś. Robiłaś sobie już jakieś badania np. poziomu Wit d czy ferrytyny? Na pierwszej stronie wątku jest wypisana lista jakie warto zrobić
Polecam, bo dzięki temu można sobie skrócić męki starań.
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Też 8dpo, będzie raźniej 😆 gdyby nie to że biorę duphaston to bym nawet nie testowała, wolę dostać okres lepiej to jakoś przyjmujeVainchild wrote:Lady A, dzięki, dzisiaj mi trochę lepiej ale szykuje się na powtórkę w święta. Macie jakieś pomysły jak przetrwać takie kontakty z ciężarną? Nie chcę kompletnie tej dziewczynie robić przykrości. W towarzystwie wszyscy chcą o tym rozmawiać a ja raczej unikam tematu, nie wtrącam się w rozmowę. 🫣
Alysa - coś w tym jest o czym piszesz. A jak już wchodzi temat starań to mnie tak denerwuje, że wolę tu, na forum się pożalić albo poczytać, bo szkoda nerwów. 🙄
Vainchild lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
Mika1992 wrote:Cześć! Fajnie że do nas dołączyłaś. Robiłaś sobie już jakieś badania np. poziomu Wit d czy ferrytyny? Na pierwszej stronie wątku jest wypisana lista jakie warto zrobić
Polecam, bo dzięki temu można sobie skrócić męki starań.
Właśnie widziałam, że dużo tam badań do zrobienia. Jeszcze nic nie robiłam, też jestem po utracie zatrudnienia więc oszczędzam jak się da 🙈 i mam nadzieję, że uda się coś znaleźć i zacząć diagnostykę. Póki co jestem umówiona na styczeń do ginekologa i tyle. Ale obawiam się, że u mnie więcej tych problemów będzie więc chciałabym aby mnie ktoś poprowadził krok po kroku, żebym niektórych rzeczy na darmo nie robiła, kiedy póki co wszystko inne leży i kwiczy.. No i może nie jestem jeszcze tak wprawiona w to wszystko, trochę jak dziecko we mgle.👩🏻💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 35 - brak diagnostyki
Starania od 09.2025 ☺️ -
Ja oczywiście wyczekuję momentu kiedy będę mogła zrobić test, w zeszłym cyklu zaczęłam bardzo wcześnie i zrobiłam kilka testów, myślałam że wykorzystałam wszystkie, ale znalazłam na dnie pudełka jeden, który mam zamiar wykorzystać w piątek, ale Gemini tyle obiecuje, że będzie ciężko dotrwać 😅🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Piękna data na testowanieOlinka1329 wrote:Hej Dziewczyny!
Jak super, że to już grudzień! Chciałabym do Was oficjalnie dołączyć i zapisać się na testowanie na 24 grudnia
Prawdę mówiąc, nie kładę jakiś wielkich nadziei, ale każda z nas wie, jak jest. Decyzję o staraniach podjęliśmy w październiku, mieliśmy startować w listopadzie, ale ze względu na niski poziom kwasu foliowego postanowiliśmy przeczekać ten miesiąc, żeby uzupełnić braki. W międzyczasie byłam na wizycie kontrolnej u gina, miałam potwierdzoną owulację, wszystko wyglądało ok. Mam problem z insuliną, w piątek endokrynologa, więc mam nadzieję, że dostanę metforminę (przy poprzednich staraniach wydaje mi się, że była kluczowa).
Życzę z całego serca każdej z Was powodzenia! Oby grudzień był dla nas magiczny
-
Niektóre badania zleci Ci lekarz rodzinny, bądź ginekolog na NFZ i wcale nie musisz robić ich z własnej kieszeniInsulinka wrote:Właśnie widziałam, że dużo tam badań do zrobienia. Jeszcze nic nie robiłam, też jestem po utracie zatrudnienia więc oszczędzam jak się da 🙈 i mam nadzieję, że uda się coś znaleźć i zacząć diagnostykę. Póki co jestem umówiona na styczeń do ginekologa i tyle. Ale obawiam się, że u mnie więcej tych problemów będzie więc chciałabym aby mnie ktoś poprowadził krok po kroku, żebym niektórych rzeczy na darmo nie robiła, kiedy póki co wszystko inne leży i kwiczy.. No i może nie jestem jeszcze tak wprawiona w to wszystko, trochę jak dziecko we mgle.
) ja tak robiłam na początku.
Mika1992 lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3 -
Insulinka wrote:Właśnie widziałam, że dużo tam badań do zrobienia. Jeszcze nic nie robiłam, też jestem po utracie zatrudnienia więc oszczędzam jak się da 🙈 i mam nadzieję, że uda się coś znaleźć i zacząć diagnostykę. Póki co jestem umówiona na styczeń do ginekologa i tyle. Ale obawiam się, że u mnie więcej tych problemów będzie więc chciałabym aby mnie ktoś poprowadził krok po kroku, żebym niektórych rzeczy na darmo nie robiła, kiedy póki co wszystko inne leży i kwiczy.. No i może nie jestem jeszcze tak wprawiona w to wszystko, trochę jak dziecko we mgle.
A to na pewno ginekolog ci coś przepisze, sporo można zrobić na NFZ ze skierowaniem. Polecam ci jeszcze program Moje zdrowie na NFZ - wypełniasz ankietę online i twój lekarz rodzinny wystawia skierowania różne. W ten sposób też możesz zrobić kilka badań np. lipidogram itp. Nie bój się prosić o skierowania na NFZ.
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Amelia96 wrote:Niektóre badania zleci Ci lekarz rodzinny, bądź ginekolog na NFZ i wcale nie musisz robić ich z własnej kieszeni
) ja tak robiłam na początku.
Właśnie na to czekam, żeby najpierw zrobić co się da na nfz a potem te dodatkowe sama, jak będzie trzeba. Kiedyś leżałam na Karowej w Warszawie i tam zostałam super przebadana więc jak będzie trzeba to poproszę skierowanie do endo -gin i znów się położę w szpitalu. Ale to na spokojnie bo i tak mam mętlik w głowie i nie chce się sama dodatkowo nakręcać, choć i tak przez wiek i te choroby, które już mam wykryte wchodzę w starania z myślą 'i tak się nie uda'.
Dziękuję za rady ♥️👩🏻💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 35 - brak diagnostyki
Starania od 09.2025 ☺️ -
Mika1992 wrote:A to na pewno ginekolog ci coś przepisze, sporo można zrobić na NFZ ze skierowaniem. Polecam ci jeszcze program Moje zdrowie na NFZ - wypełniasz ankietę online i twój lekarz rodzinny wystawia skierowania różne. W ten sposób też możesz zrobić kilka badań np. lipidogram itp. Nie bój się prosić o skierowania na NFZ.

A gdzie tą ankietę się wypełnia? Moja rodzina jest hmm specyficzna😂🙈 planuję zmianę ale może akurat ...coś tam da do zbadania.👩🏻💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 35 - brak diagnostyki
Starania od 09.2025 ☺️ -
Insulinka wrote:Właśnie na to czekam, żeby najpierw zrobić co się da na nfz a potem te dodatkowe sama, jak będzie trzeba. Kiedyś leżałam na Karowej w Warszawie i tam zostałam super przebadana więc jak będzie trzeba to poproszę skierowanie do endo -gin i znów się położę w szpitalu. Ale to na spokojnie bo i tak mam mętlik w głowie i nie chce się sama dodatkowo nakręcać, choć i tak przez wiek i te choroby, które już mam wykryte wchodzę w starania z myślą 'i tak się nie uda'.
Dziękuję za rady ♥️
Ejejej! To pierwsze co - proszę zmienić myślenie na „na pewno się uda, przyjdzie na nas czas”! Po pierwsze nastawienie
Trzymam kciuki
🌸 Ja: 30 lat | On: 34 lata
🌸 Starania: cykl nr 6
🧪 Moje wyniki:
AMH 3,69 ng/ml
TSH było 3,388 µIU/ml, teraz 0,392 µIU/ml
Progesteron 7 dpo: 15,58 ng/ml
Estradiol 7 dpo: 236,60 pg/ml -
Hej dziewczyny!
Czy mogę do Was dołączyć w tym miesiącu?
Raczej jako wolny strzelec, bo w związku duphastonem w październiku i listopadzie mam niemałe zamieszanie w cyklu.
Byłam dzisiaj właśnie u ginekolog w związku z tym że mimo brania duphastonu 16 dc- 25dc (krotka FL) od 20 dc mialam plamienia, które chyba dzisiaj zamieniły w miesiączkę w sumie to nie wiem i ona też nie. Oprócz tego, 7 dc też w listopadzie mialam 18 mm pęcherzyk który najprawdopodobniej nie pyknął. Też wiąże to z duphastonem bo byłam na monitoringach wcześniej, robiłam testy owu I owulacje mam 12-14 dc, więc moim zdaniem to efekt duphastonu jakby mój organizm nie do końca załapał że ma mieć wydłużoną FL i tylko krwawienie przyszło pozniej a pecherzyk zaczal rosnac po staremu... trochę jestem dzisiaj rozżalona przez to wszystko. Jej plan jest taki zeby teraz odstawic duphaston "jak sie Pani nie podoba" i w styczniu zgłosić się na monitoring... pewnie ma to jakiś sens ale za dużo chyba się spodziewałam po tej wizycie i czuje się trochę zlekceważona, pewnie nie słusznie...👩32 🧔♂️37 🐕
2025.08 powrót do starań
Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3
Pregna Start On
Monitoring owulacji 👌
Progesteron 7 dpo 13,3
Reszta hormonów git
Duphaston
🔜 07.11 badania nasienia -
Paula. Przepraszam chyba mi umknęło, ale już wpisane 👌🖊️
Insulinka, Iskierka2006 - witamy dziewczyny ❄️
5 grudnia mamy mocny skład testujących! Mały rekord 💪
ŚWIEŻYNKA97, Paula., Fox, Olo323 lubią tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez, cynk
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Reja13 wrote:Paula. Przepraszam chyba mi umknęło, ale już wpisane 👌🖊️
Insulinka, Iskierka2006 - witamy dziewczyny ❄️
5 grudnia mamy mocny skład testujących! Mały rekord 💪
No właśnie, ale będą emocje. Może akurat sześć pozytywów!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 16:01
ŚWIEŻYNKA97, Reja13, Lady A., Luna11, Claire 👩👦, Kaaamika lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
9 cs o pierwszą 🤰 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 18:03
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Przychodzę wam tutaj zostawić swoje ostatnie wiruski 🦠🦠 🤭
Remedios, Paula., ŚWIEŻYNKA97, ItsMomi❤️, Lady A., Fox, Cerva, Smeegi, Mamoura, Hari, Luna11, Maalwii, Kaaamika, Atomówka , Olo323 lubią tę wiadomość
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024
🔹️09.12.2025 - 2927 gram, 36t+3d
🔹️11.11.2025 - 1979 gram, 32t+3d
🔹️09.10.2025 - 1166 gram, 27t+5d
🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
To okropne na polskim rynku pracy, ale pisałaś, że tego się spodziewałaś. Może nie warto podpisywać „za porozumieniem stron” i walczyć o odprawę? To możliwe?Ounai wrote:A ja dziś dostałam wypowiedzenie. I teraz nie wiem czy starać się, czy zrobić sobie przerwę...35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
On: Fertisim, magnez, cynk
🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3
AMH - 0,65
FSH - 5,86