Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne dwie owulacje w jednym cyklu???
Odpowiedz

dwie owulacje w jednym cyklu???

Oceń ten wątek:
  • Mama Kasia Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I kobieta miała dwie macice. To było w Anatomy Grey's ;)

W grey's Anatomy wszystko jest możliwe:)

Mama Kasia
  • Perełka :) Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przykładem kiedy po raz kolejny mam dwie owulacji w jednym cyklu. Najpierw z lewego jajnika a potem z prawego jajnika. Potwierdzone usg i testami owulacyjnymi.
    zaczęło się tak dziać po akupunkturze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 00:15

• Dakota Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam temat, ja też jestem przykładem podwójnych owulacji. Zawsze wiem kiedy one występują bo są bardzo bolesne, że aż ciężko się chodzi. Niestety wciąż czekam na moje bliźnięta.

Dakota
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    A ja mam jakas anomalie. Miałam potwierdzoną owulacje w 14 dniu cyklu z prawego jajnika... dziś byłąm na kontroli . Mamy 26 dzien cyklu i ... jest ciąłko żółte z tamtej owulacji, ale... jest też 24 mm pecherzyk znowu na prawym jajniku? myslicie że to podwójn aowulacja? ale taki odstep czasu???

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Starajaca92 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powiedzcie mi czy owulacja mogła mi się przesunąć na 20dc ( patrząc na wykres)? Dodam że krwawienia dość regularne miałam a póki co testy negatywne a okresu brak...

• Dakota Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca pewnie, że mogła Ci się przesunąć :)

Auricomka a co lekarz powiedział? bo z tego co wiem to podwójna owulacja jest wtedy, gdy w tym samym czasie rozwijają się dwa pęcherzyki na jednym bądź dwóch jajnikach w małym odstepie czasowym najwyżej jeden dzien. Więc dziwne to u Ciebie i dziwne, że lekarz tego nie skomentował

Dakota
  • Batonik33 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey

jestem "nowicjuszem" u Was, ale chętnie zabiorę głos w prawie podwójnej owulacji, która dzisiaj została potwierdzona przez gina, w piatek 31.03 w 14 dc przyjmowałam zastrzyk z pregnylu 3x5000j przy pęcherzyku 22 mm w lewym jajniku, dzisiaj potwierdzono owulację i w drugim jajniku pojawił się kolejny, endometrium ponad 10, w środę kolejna kontrola

Batonik33
  • No-Na Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy .... z temperatury i objawów owulacja nastąpiła w 16dc , a dzis lekarz stwiwrdzil ze jest duży pęcherzyk- owulacja dodam ze dzis jest 23dc a ogolnie cykle mam 28 dniowe . Jak to jest mozliwe zebym miala tak późno kolejną owulacje ?

NoNa
  • Monitka Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    dziewczyny dwa razy w jednym cyklu do owu dojśc nie może, a może to były poprostu objawy zagnieżdżenia....? tak głośno myślę.

Hej potwierdzam ze to możliwe, mam monitoring owulacji i w ostatnim cyklu miałam 2 dojrzałe pecherzyki, które przez weekend pękły - potwierdzone w usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2023, 08:46

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ