Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziwna miesiączka.
Odpowiedz

Dziwna miesiączka.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malo_wiem Nowa

Wysłany: 29 marca 2022, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pewnie wątpliwości. W tym miesiącu rozpoczęliśmy pierwsze starania o ciążę. Mam cykle mniej więcej podobne -30, 32. Owulacja przypadła mi na 10.03 i to ostatnia próba. Testy robiłam 26.03 i wyszedł negatywny. Ale..moja miesiączka jest bardzo typowa. Obfita, bolesna, tydzień wcześniej już ją czuję, wyraźne pms, bardzo duży apetyt, bóle piersi. A tym razem nic, lekkie bóle podbrzusza, dziś jest 3 dzień, ale bardzo mało obfity (jak na mnie!). Zupełnie nie bolały mnie uda i piersi, mam straszną awersję do jedzenia. Mogłabym nic nie jeść, jestem spokojna. Krew jest dziwnie połączona że śluzem..czasami nawet pomarańczowa. Ja wiem, nie doszukuję się, ale tak chciałam się podzielić i zapytać. Dodam, że mam niewielkie skrzepy, więc to chyba na pewno nie ciąża. Ale czy ktoś, mimo takich objawów, był w ciąży? Czy to możliwe? Ogólnie dodam, że ja zawsze wszystko czuję "bardziej", czy grupę, czy okres, czy inne choroby. Więc stąd moje wątpliwości, czy to jednak implementacja....tylko taka mocna

• Martinizlodem Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem w bardzo podobnej sytuacji i też staramy się o dziecko.. 'okres' spóźnił mi się 6 dni i jest to bardziej delikatne plamienie krwi ze śluzem. Po 2 dniach spóźnienia zrobiłam test i wyszedł negatywny. Zazwyczaj 2 dzień okresu mam dość obfity i bolesny a tym razem nic. Już 3 dzień mam te plamienia i zastanawiam się czy ponownie zrobić test..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ