Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziwna owulacja
Odpowiedz

Dziwna owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Loletta Debiutantka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o moim wykresie ??? Z testów nie wyćhodzi owul :/

JaStarająca
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche malo tych temperatur,ale ten skok moze wskazywac na to,ze organizm przygotowywal die do owulacji. Jednak czy do niej doszlo nie wiemy,bo nie bylo mobitoringu. Zalecam uzbroic sie w cierpliwosc :-) ps. Testy owu klamia :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne nie wykrywaja owulacji tylko hormon LH który wzrasta przed owulacja ale to że LH rośnie nie znaczy że pęcherzyk pęka i następuje owulacja.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa w teorii tak, ale w praktyce testy owu moga wyjsc negatywne przy owulacji :-) skok lh moze byc ponizej poziomu,ktory wykrywa test

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:38

• vanessa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Vanessa w teorii tak, ale w praktyce testy owu moga wyjsc negatywne przy owulacji :-) skok lh moze byc ponizej poziomu,ktory wykrywa test
    No tak. Ja to napisałam kolezance Loretta żeby nie polegała na testach bo one NIE świadczą o owulacji. Ta nazwa moim zdaniem jest mylaca bo one nie wykrywaja owulacji. Bardzo często spotykam sie z tym ze dziewczyny myślą że jeżeli test owulacyjny wyszedł pozytywny to na 100 % maja owulke a tak nie jest albo odwrotnie.
    Czasem może być tak ze pik LH trwa krótko i trzeba by było robić testy np 3 razy dziennie żeby wyłapać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 20:38

Vuko lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja kilka miesięcy działałam z testami, ale dałam sobie spokój, bo testy wychodziły, że ovulka się zbliża, a na monitoringu okazało się, ze cykl bezowulacyjny :( pfffff :-/ i tak ja siebie sama robiłam w konia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 19:19

mhsvo7esg1a4x3m2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ