Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziwna przypadłość? Nadmierne zgięcie macicy
Odpowiedz

Dziwna przypadłość? Nadmierne zgięcie macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • soleil33 Nowa

Wysłany: 14 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny! ☺
    Ogólnie bardzo mało pisze na ten temat na internecie... może któraś z was ma to samo lub spotkała się z czymś takim.
    Otóż nigdy wcześniej podczas wizyty u ginekologa (przez 6 lat) nikt nic nie mówił, że jest coś nie tak. Dopiero w 2016 gdzie podczas jednej z wizyt ginekolog powiedziała, że widzi na USG, że mam bardzo zgięta do przodu macice. Normalnie jest lekko przodo pochylona, a moja normalnie kąt ostry. Gdy zapytałam czy będzie problem podczas starań o dziecko powiedziała "nie powinno". Wtedy jeszcze nie przywiązywałam do tego uwagi. Podczas ostatniej wizyty powtórka z rozrywki, znów mówiła o tym zgięciu i że "nie powinno byc problemu, chociaż zanim ten plemniczek pokona tą drogę.......?" i cisza nic więcej. Zaczynam się martwić, więc stwierdziłam, że udam sie do innego lekarza po poradę, wizytę mam w przyszłym tygodniu.. Czy któraś z was spotkała się z czymś takim? Czy powinnam się martwić? Dodam, że cykle mam zawsze regularne.. zawsze bez problemu dostrzegalam kiedy są dni płodne, a kiedy nie, dzięki dużej ilości śluzu.. nigdy nie miałam problemu z miesiączka ani z żadnym bólami.. wszystko wrecz książkowe. Jest ktoś w podobnej sytuacji czy tylko na mnie to padło? :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ