X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziwna przypadłość? Nadmierne zgięcie macicy
Odpowiedz

Dziwna przypadłość? Nadmierne zgięcie macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • soleil33 Nowa

Wysłany: 14 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny! ☺
    Ogólnie bardzo mało pisze na ten temat na internecie... może któraś z was ma to samo lub spotkała się z czymś takim.
    Otóż nigdy wcześniej podczas wizyty u ginekologa (przez 6 lat) nikt nic nie mówił, że jest coś nie tak. Dopiero w 2016 gdzie podczas jednej z wizyt ginekolog powiedziała, że widzi na USG, że mam bardzo zgięta do przodu macice. Normalnie jest lekko przodo pochylona, a moja normalnie kąt ostry. Gdy zapytałam czy będzie problem podczas starań o dziecko powiedziała "nie powinno". Wtedy jeszcze nie przywiązywałam do tego uwagi. Podczas ostatniej wizyty powtórka z rozrywki, znów mówiła o tym zgięciu i że "nie powinno byc problemu, chociaż zanim ten plemniczek pokona tą drogę.......?" i cisza nic więcej. Zaczynam się martwić, więc stwierdziłam, że udam sie do innego lekarza po poradę, wizytę mam w przyszłym tygodniu.. Czy któraś z was spotkała się z czymś takim? Czy powinnam się martwić? Dodam, że cykle mam zawsze regularne.. zawsze bez problemu dostrzegalam kiedy są dni płodne, a kiedy nie, dzięki dużej ilości śluzu.. nigdy nie miałam problemu z miesiączka ani z żadnym bólami.. wszystko wrecz książkowe. Jest ktoś w podobnej sytuacji czy tylko na mnie to padło? :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ