X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziwna przypadłość? Nadmierne zgięcie macicy
Odpowiedz

Dziwna przypadłość? Nadmierne zgięcie macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • soleil33 Nowa

Wysłany: 14 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny! ☺
    Ogólnie bardzo mało pisze na ten temat na internecie... może któraś z was ma to samo lub spotkała się z czymś takim.
    Otóż nigdy wcześniej podczas wizyty u ginekologa (przez 6 lat) nikt nic nie mówił, że jest coś nie tak. Dopiero w 2016 gdzie podczas jednej z wizyt ginekolog powiedziała, że widzi na USG, że mam bardzo zgięta do przodu macice. Normalnie jest lekko przodo pochylona, a moja normalnie kąt ostry. Gdy zapytałam czy będzie problem podczas starań o dziecko powiedziała "nie powinno". Wtedy jeszcze nie przywiązywałam do tego uwagi. Podczas ostatniej wizyty powtórka z rozrywki, znów mówiła o tym zgięciu i że "nie powinno byc problemu, chociaż zanim ten plemniczek pokona tą drogę.......?" i cisza nic więcej. Zaczynam się martwić, więc stwierdziłam, że udam sie do innego lekarza po poradę, wizytę mam w przyszłym tygodniu.. Czy któraś z was spotkała się z czymś takim? Czy powinnam się martwić? Dodam, że cykle mam zawsze regularne.. zawsze bez problemu dostrzegalam kiedy są dni płodne, a kiedy nie, dzięki dużej ilości śluzu.. nigdy nie miałam problemu z miesiączka ani z żadnym bólami.. wszystko wrecz książkowe. Jest ktoś w podobnej sytuacji czy tylko na mnie to padło? :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ