X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziwne objawy ?
Odpowiedz

Dziwne objawy ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś znalazłam tą stronę i chciałam się przywitać z każdą która się stara i tymi którym się udało 😀

Wczoraj wypadał mi termin miesiączki, miesiączki nie dostałam test negatywny zrobiony z moczu po godz 19 😪
    Dziś okresu dalej nie ma, a rano wymioty ..

Czy test wykonany za wcześnie?

• 94Donia12 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej czułości test robiłaś ? Jeśli 25 mógł nie wyjść z wieczornego moczu, beta może być niska jeszcze. Kupiłabym super czuły taki od stężenia 10 i zrobiła z rannego :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞

preg.png
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Donia12 wrote:
    Jakiej czułości test robiłaś ? Jeśli 25 mógł nie wyjść z wieczornego moczu, beta może być niska jeszcze. Kupiłabym super czuły taki od stężenia 10 i zrobiła z rannego :)

Kupiłam super czuły i negatywny
    Ale właśnie się zastanawiam czy jest wiarygodny czy nie jeski był robiony w późnych godzinach

Co prawda miałam parę dni stresu ale i stosunek w dni plodne

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    94Donia12 wrote:

Testo ciazowy robiłam firmy APTEO nie wiem czy ma to jakieś znaczenie

• Erdene Autorytet

Wysłany: 10 grudnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę ostudzę emocje, ale na tak wczesnym etapie ciąży jest za wcześnie na wymioty. Poziom beta hcg jest po prostu za niski. Zakładając, że Ci się udało, to biorąc pod uwagę negatywny test, to znaczy, że albo beta nie ruszyła jeszcze w ogóle, albo ledwo co wystartowała i jest niziutka. Zatem te wymioty musiały być spowodowane czymś innym.

Czy podejrzewasz, kiedy miałaś owulację? Może się przesunęła?

KasiaKP lubi tę wiadomość

preg.png
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Troszkę ostudzę emocje, ale na tak wczesnym etapie ciąży jest za wcześnie na wymioty. Poziom beta hcg jest po prostu za niski. Zakładając, że Ci się udało, to biorąc pod uwagę negatywny test, to znaczy, że albo beta nie ruszyła jeszcze w ogóle, albo ledwo co wystartowała i jest niziutka. Zatem te wymioty musiały być spowodowane czymś innym.

23-26. 11 patrząc po śluzie

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:

Chyba rzeczywiście test zrobiłam za wcześnie.. czyli dziś przypadałby mi okres ale żadnych objawów na miesiaczke nie mam
    Myślę zrobić test w sobotę tj. 14

• milay_a Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Chyba rzeczywiście test zrobiłam za wcześnie.. czyli dziś przypadałby mi okres ale żadnych objawów na miesiaczke nie mam
    Myślę zrobić test w sobotę tj. 14

Też mi się wydaje, że wymioty musiały być spowodowane czymś innym - a jeśli złapałaś jakieś paskudztwo to też może być jednocześnie przyczyną opóźnienia miesiączki. U mnie w dzień spodziewanej @ też test wyszedl negatywnie, dopiero po tygodniu powtórzyłam i w środku dnia były już od razu dwie wyraźne II, z tym że beta była już na poziomie 700.

Z tymi wymiotami to w ogóle jest tak, że wcale nie aż tak dużo kobiet w ogóle ich doświadcza :) też jestem tego przykładem. Najwczesniejsze objawy przypominały okresowe (ciągnięcie podbrzusza, ból piersi, zmęczenie, brak większego apetytu)

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milay_a wrote:
    Też mi się wydaje, że wymioty musiały być spowodowane czymś innym - a jeśli złapałaś jakieś paskudztwo to też może być jednocześnie przyczyną opóźnienia miesiączki. U mnie w dzień spodziewanej @ też test wyszedl negatywnie, dopiero po tygodniu powtórzyłam i w środku dnia były już od razu dwie wyraźne II, z tym że beta była już na poziomie 700.

Z tymi wymiotami to w ogóle jest tak, że wcale nie aż tak dużo kobiet w ogóle ich doświadcza :) też jestem tego przykładem. Najwczesniejsze objawy przypominały okresowe (ciągnięcie podbrzusza, ból piersi, zmęczenie, brak większego apetytu)

Wymioty chyba od zbyt dużej ilości herbaty 😅
    Zaczynają mnie boleć piersi gdzie 2,1.5 tyg przed okresem zawsze bolały i byly takie ciężkie, nawet mąż mówił wczoraj że jakie mięciutkie 😅
    Podbrzusze parę razy zabolało ale bardziej jajniki a dzień przed okresem uczucie ciągnięcia

Zostaje czekać na upragnione 2 kreseczki
    Nie wiem kiedy robić test żeby był wiarygodny

• milay_a Debiutantka

Wysłany: 10 grudnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Wymioty chyba od zbyt dużej ilości herbaty 😅
    Zaczynają mnie boleć piersi gdzie 2,1.5 tyg przed okresem zawsze bolały i byly takie ciężkie, nawet mąż mówił wczoraj że jakie mięciutkie 😅
    Podbrzusze parę razy zabolało ale bardziej jajniki a dzień przed okresem uczucie ciągnięcia

Zostaje czekać na upragnione 2 kreseczki
    Nie wiem kiedy robić test żeby był wiarygodny

Wszystko zależy od tego jak długie masz cykle i kiedy wypada ci owu, więc dla nas to wróżenie z fusów, bo każda Ci powie, że najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli chcesz mieć największą dokładność to zrób rano, kup sobie pinka z Rossmanna albo inny o tej samej czułości i .. czekaj ;) tak jak pisałam Ci wyżej, mi w dniu teoretycznego okresu wyszedł negatyw. Cały kolejny tydzień nie miałam żadnych specyficznych objawów - ale czułam się tak jakbym w każdej chwili miala dostać okres, bol piersi, sutków, lekkie zmęczenie i bol podbrzusza i w zasadzie z poirytowania powtórzyłam test po 7 dniach żeby wiedzieć czy mam brać znowu luteinę na przywołanie dziada, a tu niespodzianka. Są też dziewczyny, które pierwsze tygodnie przechodzą całkowicie bezobjawowo, więc nie nakręcaj się i nie szukaj magicznych haseł w internecie, bo to mega indywidualna kwestia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia, 20:56

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milay_a wrote:
    Wszystko zależy od tego jak długie masz cykle i kiedy wypada ci owu, więc dla nas to wróżenie z fusów, bo każda Ci powie, że najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Jeśli chcesz mieć największą dokładność to zrób rano, kup sobie pinka z Rossmanna albo inny o tej samej czułości i .. czekaj ;) tak jak pisałam Ci wyżej, mi w dniu teoretycznego okresu wyszedł negatyw. Cały kolejny tydzień nie miałam żadnych specyficznych objawów - ale czułam się tak jakbym w każdej chwili miala dostać okres, bol piersi, sutków, lekkie zmęczenie i bol podbrzusza i w zasadzie z poirytowania powtórzyłam test po 7 dniach żeby wiedzieć czy mam brać znowu luteinę na przywołanie dziada, a tu niespodzianka. Są też dziewczyny, które pierwsze tygodnie przechodzą całkowicie bezobjawowo, więc nie nakręcaj się i nie szukaj magicznych haseł w internecie, bo to mega indywidualna kwestia. :)

Cykle mam 28-30 dni 😊
    Czekam do soboty i zobaczymy co z tego wyjdzie
    Ja hmmm chyba nie czuje się tak jakbym miała dostać okres jedynie piersi bolą
    Czekam do soboty i jeśli nie to umawiam się do ginekologa

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz takie czekanie i niewiadoma czy cykl aie przesunął czy nie

• Antonina33 Znajoma

Wysłany: 12 grudnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem tu nowa i mam pewnie problem
    Staramy się o 2 dziecko z pierwszym 1 cykl i jest Antek.
    Ale teraz to jest jakaś jazda zaczęliśmy we wrześniu
    I tak ma jakieś dziwne upławy plamienia. Cykle mam długie zmieniły mi się po porodzie (CC)
    W 27 listopada przypadała mi owulacja ale poszłam na łazienki i na papierze czerwona że śluzem krew taka nie mocna tylko kolor jasny
    1 grudnia śluz z różem taki kolor pudrowy róż i duzow przezroczystego śluzu
    3 grudnia sam śluz ale taki bardziej brudny
    8 grudnia taki śluz jak rozwodniony wiśniowy kisiel
    Cykle mam 30-33 dniowe
    W życiu takiego czegoś nie miałam nawet z 1 dzieckiem
    Bulgotanie w brzuchu , przez tydzień ból głowy tępy ,

Miała ktoraś tak ?

Normalnie karuzela

• KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milay_a wrote:

U mnie beta dzień po spodziewanej @ wyszła 3000, dopiero z dwa tygodnie później zaczęły się nudności wiec one dopiero chyba przy wyższej becie się zaczynaja. I to nudności a nie wymioty bo jak większość ma nudności i nadwrażliwości na zapachy to jednak nie każda wymiotuje.

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKP wrote:
    U mnie beta dzień po spodziewanej @ wyszła 3000, dopiero z dwa tygodnie później zaczęły się nudności wiec one dopiero chyba przy wyższej becie się zaczynaja. I to nudności a nie wymioty bo jak większość ma nudności i nadwrażliwości na zapachy to jednak nie każda wymiotuje.

To mi w dniu @ wyszedl negatywny ale był robiony koło 19 albo nawet po

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny raz nic z tego... dostałam jasnorozowe plamienie 😭😭😭😭

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ