Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziwne wyniki bHCG
Odpowiedz

Dziwne wyniki bHCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rety Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie o wyniki bHCG. Mam monitoringu owulacji, po owulacji przez 14 dni biorę progesteron i duphaston. BHCG drugi miesiąc z rzędu po 14 dniach jest < 0.1 i odstawiam leki i dostaje normalną miesiączkę. Natomiast mam teraz drugie z rzędu podejście do badania drożności jajowodów. W 8dc bHCG za pierwszym razem 0.6 dziś 0.8 . O co chodzi? To samo laboratorium.

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne to nic nie znaczy, bHCG mamy w organizmie nawet bez ciąży stąd ten wynik. Trzeba patrzeć jakie są normy w danym labie

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Rety Nowa

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze widziałam normy - poniżej 5 brak ciąży, ale zastanawiała mnie ta prawidłowość , że jednak jest wyższe po miesiączce, mimo że nadal niskie... Jakieś późne zagnieżdżenie , coś co nie wyszło... wyobraźnia zaczęła mnie denerwować...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ