X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ekstremalnie krotkie cykle - jaka przyczyna??:(
Odpowiedz

Ekstremalnie krotkie cykle - jaka przyczyna??:(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, pisze bo ostatnio mam bardzo dziwne cykle,pik LH w 7dc,owu w 9d potem 10 dni fazu lutealnej i okres. Caly cykl trwa zaledwie 19-20 dni czy to normalne?!! Lekarze nie wiedza dlaczego tak jest,hormony w normie. Czy ktoras tak miala i znalazla przyczyne albo zaszla w ciaze mimo takiego cyklu?? Pomozcie prosze..

• Maczek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre kobiety mają szybko owulację. Jeśli do tego czasu endometrium zdąża urosnąć, a pęcherzyk dojrzeć, to jest ok. Za to 10 dni fazy lutealnej to za krótko. Miałaś badany progesteron w drugiej fazie cyklu?

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam..wyszedl kolo 11. Ale to bylo w cyklu z LUFem, gdy pecherzyk nie pekl natomiast ostatnio pekl i nie sprawdzalam progesteronu. Czy to sie jakos leczy?:(

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwestię niskiego progesteronu mozna poprawić lekami np.luteiną. U mnie byl to duphaston, bo lutka mi nie pomogła.
    Nie przejmuj się, ja mam ciążę z szybkiej owulacji;), test ciążowy wyszedł mi wyraźny w 22 d.c. i to po południu, gdzie tak wcześnie zaleca się robić z porannego moczu ( taki też robiłam)
    Lekarz nie chciał mi wierzyć, choć byłam w pełni świadoma swoich ekspresowych owulacji,
    aż kiedys na monitoringu wyszło, że w 10 d.c. rano jestem po owu, wtedy mówił, że "niesamowite"

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam szybka owulacje w 10dc juz jest po stwierdzone monitoringiem. Cialko żółte ok i endo odpowiednie.faza po owu trwa 14 dni ale ostatnio jestem wspomagana dupkiem i w tym cyklu Clo.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • An Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się kiedyś przydarzały - 8,9 dzień cyklu nawet. lekarz mówił, że tak może być i będzie dobrze właśnie jeśli dalsza część cyklu jest ok (długa, odpowiednia ilość progesteronu itp). U mnie niestety tak nie było bo faza lutealna była krótka i progesteron niski.

Jednak jest coś o czym należy pamiętać - niekiedy przy wczesnej owulacji, komórka jajowa może nie być odpowiednio dojrzała i to może utrudniać zajście w ciążę. Tak samo przy bardzo później owulacji (zakładając, że komórka długo dojrzewała a pęcherzyk późno pękał - miał duży rozmiar) może zdarzyć się, że komórka już nie będzie zdolna do zapłodnienia.

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ