Endometrioza A starania
-
Cześć Dziewczyny Czy są tu wśród nas Endokobietki? Mam zdiagnozowaną endometriozę od 2 lat. Od 7 miesięcy staram się o Maluszka. Czy stosujecie diety po których widzicie znaczące różnice w jakości życia np. Zmniejszenie dolegliwości bólowych podczas miesiączki? Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się swoimi doświadczeniami z endomendą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 23:09
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 23:47
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Hej, u mnie pojawila sie po 18 r.z. mam endometrioze II stopnia. Wiele torbieli, zrosty i duzo, duzo ognisk... 6 lat temu mialam wyciety jajnik i jajowod, powycinane ogniska i zrosty. Po operacji mialam kuracje vissane i potem z zalecen lekarza uzywalam nuvaringow. Gdy zdecydowalismy sie z mezem na dziecko zaszlam po 6 cyklach za to po porodzie (sn) boli mnie podbrzusze jak nie wiem... jajnjk takze. Ale na usg nic nie widac... Nie wiem co by wykazala laparo.
Endometrioze najlepiej leczyc po zabiegu laparoskopii, gdzie lekarz zajrzy co i jak (nie widac ognisk na usg, zrostow takze. Jesli lekarz twierdzi inaczej - klamie i uciekaj od takiego ). Ja nie bawilam sie w diety. Leczylam sie hormonalnie. -
Dziękuję dziewczyny, że się odezwałyście. Z opisu laparoskopii wynika, że mam 2 stopień Endo. Niestety nikt jasno go nie określił w dokumentacji po zabiegu. Po zabiegu też byłam na półrocznej kuracji visanne. Cieszę się Seli, że pomimo endometriozy zaszłaś w ciążę, napawa mnie to optymizmem
O dietę rozpytuję, żeby wspomóc się w jakiś naturalny sposób -
Pchelka wrote:Dziękuję dziewczyny, że się odezwałyście. Z opisu laparoskopii wynika, że mam 2 stopień Endo. Niestety nikt jasno go nie określił w dokumentacji po zabiegu. Po zabiegu też byłam na półrocznej kuracji visanne. Cieszę się Seli, że pomimo endometriozy zaszłaś w ciążę, napawa mnie to optymizmem
O dietę rozpytuję, żeby wspomóc się w jakiś naturalny sposób
Ja mialam 9 miesiecy vissane moze uda sie po tej kuracji trzymam kciuki! -
Cześć Dziewczyny:-) Z mężem od sierpnia 2018 roku staramy sie o dziecko, niestety ale starania były bez owocne:-( W styczniu 2019 roku w wyniku bardzo bolesnej miesiaczki wyladowałam w Szpitalu podczas diagnostyki okazało się że choruje na endetrioze W marcu miałam operacje ginekologiczną usuneli torbiele i cysty, natomiast w czerwcu miałam częściową resekcje jelita grubego (10cm). Od 8 lipca biore Vissane, kuracja ma trwać 6 miesięcy, potem staranie o maluszka. Bardzo sie martwie, że trafiłam za późno do Szpitala i po mimo leku nie uda mi się zostać mamą
-