Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Endometrioza, PCOS
Odpowiedz

Endometrioza, PCOS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Allthatnats Debiutantka

Wysłany: 8 października, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mierze się z endometriozą, PCOS. W lipcu podjęłam z partnerem decyzję o rozpoczęciu starań o dziecko. Byłam u dwóch ginekologów, od obu usłyszałam opininę, że temat zajścia w ciążę nie będzie prosty. Przepisano mi Metformax 500 oraz zalecono brać Femibion 0. Niestety na ten moment starania są bez skutku. Oczywiście nie poddaje się, zdaje sobie sprawę, że to dopiero początek walki o zajście w ciążę. Przed podjęciem decyzji o planowaniu ciąży stosowałam tabletki antykoncepcyjne Sylvie 30, od momentu gdy odstawiłam tabletki miesiączki są nie do wytrzymania, mogę również zapomnieć o bezbolesnych stosunkach…. Może ktoś z podobną historią chciałby podzielić się ze swoimi sposobami na to żeby ten czas miesiączkowy oraz podczas stosunków nie był taki straszny? Używam lubrykantu, niestety to nie pomaga, ból podczas stosunku nie tylko pojawia się na początku, ale przez cały stosunek odczuwam silny ból z prawej strony. Chętnie również usłyszę ile czasu zajęły wam starania o dzidziusia przy takich schorzeniach jak moje.

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 11 października, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że potrzebujesz rozszerzonej diagnostyki i prowadzenia przez dobrego ginekologa.
    Mamy mało informacji od ciebie, w tym w jakim wieku jesteście, jakie partner ma wyniki nasienia itp

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ