X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Endometrium 20 mm
Odpowiedz

Endometrium 20 mm

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    odkąd pamiętam to usg transwaginalne zawsze miałam w porządku. Od roku na każdym usg wychodzi mi mięśniak 10 mm (nie rośnie, nie maleje). W grudniu 2018 miałam biopsję endometrium z opisem: "Endometrium z niepełną słabo zaznaczoną sekrecją" a na usg w 26 dc endometrium było 12,5 mm (było to 3 dni przed okresem). W ubiegłym tygodniu w 21 dc na usg nie było widać mięśniaka ale za to endometrium wynosiło ok. 20 mm!
    Lekarz nic nie powiedział, kazał przyjść po miesiączce.
    Czy któraś z Was tak miała? Od czego to może zależeć? Może w ciągu 3 miesięcy aż tak się zmienić?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ