X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Endometrium a miesiączk/ ciąża
Odpowiedz

Endometrium a miesiączk/ ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Niby głupich pytań nie ma…
    Byłam dziś w klinice, podczas badania, pani doktor powiedziała, ze endometrium 9 mm i ze zbliża się miesiączka.
    Wieczorem w domu, dostałam owej miesiączki, ot póki co lekkie plamienia różowe.

Sądziłam, ze jeśli już miesiączka ma być za chwile to endometrium zdecydowanie się zmniejsza ?
    I niby wiem, ze nie ma sensu robić testu ciążowego, ale jednak mnie kusi..

Bo jak wyglada obraz jeśli doszło do zapłodnienia jednak we wczesnym etapie nie widać nic na usg przecież, to czy wtedy ten obraz pokaże ze miesiączka się zbliża ? Czy będzie czysto ze nie będzie znaków, ze się zbliża ?

Robiła któraś z Was usg we wczesnym etapie ciąży, ze nie widać pęcherzyka alw już jest ciąża to jaki wtedy obraz na usg bul?
    Pozdrawiam

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
    2021- nic
    22.06.2025 - II
    23.06.2025 - beta 79.50
    25.06.2035 - beta 203
    07.07.2025 - wizyta, 6+1, serduszko i zarodek ❤️
    22.07.2025- kolejna wizyta, czekamy ❤️
    27.07.2025- zatrzymanie akcji serca. Poronienie/ szpital.
    Co dalej ?
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka jest złuszczaniem się endometrium i to wtedy ono się zmniejsza, nie wcześniej. Test zawsze można zrobić jeżeli chcesz mieć pewność, ale lekarz może stwierdzić zbliżającą się miesiączkę po wyglądzie szyjki macicy.

4 rok starań o pierwsze 👶
    👩 29 | 🧔 30 |
    AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
    🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
    🌟IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
    Został 1 ❄️
    Nie tracę wiary, bo serce wciąż pragnie.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ