X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Endometrium a miesiączk/ ciąża
Odpowiedz

Endometrium a miesiączk/ ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Niby głupich pytań nie ma…
    Byłam dziś w klinice, podczas badania, pani doktor powiedziała, ze endometrium 9 mm i ze zbliża się miesiączka.
    Wieczorem w domu, dostałam owej miesiączki, ot póki co lekkie plamienia różowe.

Sądziłam, ze jeśli już miesiączka ma być za chwile to endometrium zdecydowanie się zmniejsza ?
    I niby wiem, ze nie ma sensu robić testu ciążowego, ale jednak mnie kusi..

Bo jak wyglada obraz jeśli doszło do zapłodnienia jednak we wczesnym etapie nie widać nic na usg przecież, to czy wtedy ten obraz pokaże ze miesiączka się zbliża ? Czy będzie czysto ze nie będzie znaków, ze się zbliża ?

Robiła któraś z Was usg we wczesnym etapie ciąży, ze nie widać pęcherzyka alw już jest ciąża to jaki wtedy obraz na usg bul?
    Pozdrawiam

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
    2021- nic
    22.06.2025 - II
    23.06.2025 - beta 79.50
    25.06.2035 - beta 203
    07.07.2025 - wizyta, 6+1, serduszko i zarodek ❤️
    22.07.2025- kolejna wizyta, czekamy ❤️
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka jest złuszczaniem się endometrium i to wtedy ono się zmniejsza, nie wcześniej. Test zawsze można zrobić jeżeli chcesz mieć pewność, ale lekarz może stwierdzić zbliżającą się miesiączkę po wyglądzie szyjki macicy.

👩 29
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    3.02 FET❄️5bb👎
    3.03 FET ❄️4bc i ❄️4bb 👎

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ