Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Endometrium a miesiączk/ ciąża
Odpowiedz

Endometrium a miesiączk/ ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Niby głupich pytań nie ma…
    Byłam dziś w klinice, podczas badania, pani doktor powiedziała, ze endometrium 9 mm i ze zbliża się miesiączka.
    Wieczorem w domu, dostałam owej miesiączki, ot póki co lekkie plamienia różowe.

Sądziłam, ze jeśli już miesiączka ma być za chwile to endometrium zdecydowanie się zmniejsza ?
    I niby wiem, ze nie ma sensu robić testu ciążowego, ale jednak mnie kusi..

Bo jak wyglada obraz jeśli doszło do zapłodnienia jednak we wczesnym etapie nie widać nic na usg przecież, to czy wtedy ten obraz pokaże ze miesiączka się zbliża ? Czy będzie czysto ze nie będzie znaków, ze się zbliża ?

Robiła któraś z Was usg we wczesnym etapie ciąży, ze nie widać pęcherzyka alw już jest ciąża to jaki wtedy obraz na usg bul?
    Pozdrawiam

👩‍💼31🏋️32
    👫9
    Starania od październik 2021
    2021- nic
    22.06.2025 - II
    23.06.2025 - beta 79.50
    25.06.2035 - beta 203
    07.07.2025 - wizyta, 6+1, serduszko i zarodek ❤️
    22.07.2025- kolejna wizyta, czekamy ❤️
    27.07.2025- zatrzymanie akcji serca. Poronienie/ szpital.
    Co dalej ?
    26.11.2025 - planowana inseminacja.
    Inseminacja nieudana.
    Przerwa od staran, mieliśmy dość psychicznie.
    01.2026 torbiel
    03.2026 kwalifikacja do in vitro
    23.03.2026: 25 dc, beta 101
    Co dalej?
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka jest złuszczaniem się endometrium i to wtedy ono się zmniejsza, nie wcześniej. Test zawsze można zrobić jeżeli chcesz mieć pewność, ale lekarz może stwierdzić zbliżającą się miesiączkę po wyglądzie szyjki macicy.

starania o pierwsze👶 od 2022r
    👩 30 | 🧔 31 |
    IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02.25❄️5bb 👎
    FET 3.03.25❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07.25❄️2x4cc 👎
    FET 18.08.25❄️4bc + ❄️3bb 👎
    FET 30.04.26 ❄️4bb
    7dpt II - 26,0 mIU/ml ->36,94 mIU/ml -> 82,28 mIU/ml
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ