Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Endometrium a miesiączk/ ciąża
Odpowiedz

Endometrium a miesiączk/ ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Niby głupich pytań nie ma…
    Byłam dziś w klinice, podczas badania, pani doktor powiedziała, ze endometrium 9 mm i ze zbliża się miesiączka.
    Wieczorem w domu, dostałam owej miesiączki, ot póki co lekkie plamienia różowe.

Sądziłam, ze jeśli już miesiączka ma być za chwile to endometrium zdecydowanie się zmniejsza ?
    I niby wiem, ze nie ma sensu robić testu ciążowego, ale jednak mnie kusi..

Bo jak wyglada obraz jeśli doszło do zapłodnienia jednak we wczesnym etapie nie widać nic na usg przecież, to czy wtedy ten obraz pokaże ze miesiączka się zbliża ? Czy będzie czysto ze nie będzie znaków, ze się zbliża ?

Robiła któraś z Was usg we wczesnym etapie ciąży, ze nie widać pęcherzyka alw już jest ciąża to jaki wtedy obraz na usg bul?
    Pozdrawiam

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka jest złuszczaniem się endometrium i to wtedy ono się zmniejsza, nie wcześniej. Test zawsze można zrobić jeżeli chcesz mieć pewność, ale lekarz może stwierdzić zbliżającą się miesiączkę po wyglądzie szyjki macicy.

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ