Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Endometrium a owulacja
Odpowiedz

Endometrium a owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest możliwe endometrium 11mm przy braku owulacji ? 4 dni temu pęcherzyk 13,5 mm . Testy od wczoraj pozytywne na owulacje . Dziś usg endometrium 11mm za to brak pecherzyka i cialka żółtego doktor nic nie widzi . Jakiś tam 5 mm i tyle ….

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka wrote:
    Czy jest możliwe endometrium 11mm przy braku owulacji ? 4 dni temu pęcherzyk 13,5 mm . Testy od wczoraj pozytywne na owulacje . Dziś usg endometrium 11mm za to brak pecherzyka i cialka żółtego doktor nic nie widzi . Jakiś tam 5 mm i tyle ….

Plynu w zatoce tez nie było? Może dopiero pecherzyk pękł na świeżo? Ciałko żółte zwykle powstaje 2-3 dni po owu.

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie było płynu, dziś test owulacyjny bardzo mocny . Kłucie co jakiś czas czuje w tym jajniku… a przy pęknięciu pecherzyka na świeżo nic nie widać ? Lekarka stwierdziła , ze wszystko możliwe ….ale owulacji nie widzi

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pecherzyk peka to zazwyczaj widać świeży płyn itd. Moze miala jakis gorszy sprzet i nie widziala za dobrze? Zbadaj progesteron 7-8 dni po tym i bedzie wiadomo

Qn6yp2.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, u mnie była podobna sytuacja. Płynu w zatoce nie było (zwykle po kilku godzinach od owu znika) ciałka żółtego niby też nie chociaż lekarz mówi, że coś tam sie jakby tworzy ale nie jest pewny a miał bardzo dobry sprzęt. Wyszło na to, że miałam owulke chyba nawet niecały dzień przed tą wizytą u gina 😜 endo masz ładne więc szansa jest jak najbardziej. Może kiepski moment trafiłaś na usg gdzie jeszcze nic nie widać. Trzymam kciuki😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem już co myśleć, dzis test owulacyjny tak samo mocny jak wczoraj … to chyba powinien być przed owulacja ??? Ogólnie za 2 dni mam wziąć duphaston a za tydzień zbadać progesteron. Czy tem duphaston nie zafałszuje wyniku ???

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston nie wychodzi w badaniu, zrób jeszcze potem test owu i jak bedzie juz negatyw to znaczy, że moze ta owu jednak bedzie. Z drugiej strony testu owu wylapuja stezenie Lh ale owulki rownie dobrze moze nie byc. Samymi testami nie można sie tez sugerować

Qn6yp2.png
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko z tego co wiem jeśli wezmę duphaston przed owulacja to mi ja przyblokuje a szczerze mówiąc 5 mm pęcherzyk nie zapowiada w 14 DV na owulacje

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli weźmiesz go za 2 dni jak piszesz powyżej to nie przyblokuje Ci nic. Poza tym przy takim pęcherzyku testy owu by nie wychodziły. Zawsze też mozesz jeden dzień poczekac dla pewności. Moze te 5 mm to akurat było tworzace się ciałko żółte? Nie wiem. U mnie na usg też nie bylo ani ciałka, a były pęcherzyki o ktorych gin stwierdziła że jestem przed owulacja. Okazalo sie, że to musiało być ciałko żółte bo jestem z tamtego cyklu w ciąży. Dziwne rzeczy sie dzieja i lekarze czasem sami nie wiedzą co widzą. Proga możesz zbadać nawet za 2 dni i jak bedzie podwyższony to oznacza, ze owulka była. Ja tak robiłam :)

Ps. A mozesz wstawić jeszcze zdjecie tych testów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 16:37

Qn6yp2.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wkleić link, zdjecie musisz dodać przez strone np zapodaj a potem skopiować bbcode i tutaj dodac i sie pojawi

Qn6yp2.png
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden z wczoraj, drugi dziś rano…co ciekawe ten z rana mocniejszy jak wczoraj …

https://iv.pl/image/GIEqlas
    https://iv.pl/image/GIEqsMw

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ