Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ENDOMETRIUM - ile wystarczy do zagnieżdżenia?
Odpowiedz

ENDOMETRIUM - ile wystarczy do zagnieżdżenia?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jestem właśnie po drugiej @ po poronieniu. Cykle mi wariują. Owulacja w poprzednim była w 22dc, w obecnym wystąpiła już w 10dc - nieświadomie dzień przed owu z narzeczonym poprzytulaliśmy się trochę :D Wczoraj gin powiedział mi, że szanse na ciążę owszem są, jednak niewielkie ze względu na endometrium, które ma dopiero 7mm.

Jakie macie doświadczenia z endometrium? Może udało Wam się zajść w ciążę mimo cienkiego endo?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś podzieli się swoją wiedzą, doświadczeniem? :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium rośnie pod wplywem wzrostu progesteronu po owulacji. Wszystko zależy, w ktorym dc miało to opisywane przez Ciebie 7mm

M&M
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ