Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Endometrium po lyzeczkowaniu
Odpowiedz

Endometrium po lyzeczkowaniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aneciulka1989 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej po łyżeczkowaniu minęło 18 dni i dzisiaj na Usg wszystko dobrze ale endometrium wynosi 4 mm? Czy nie jest za cienkie ? Okresu jeszcze nie dostałam

Aneciulka1989

Wysłany: 19 października 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przypisała mi duphaston na 10 dni powiedziała ze ten lek pomaga na odbudowanie endometrium czy któraś z was je brała i wpłynęło na wzrost ???

Aneciulka1989

Wysłany: 19 października 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o radę

Aneciulka1989
  • alauda Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium potrzebuje czasu aby się odbudować. Moje miało 2,4mm po łyżeczkowaniu i dopiero teraz "porządnie" się odbudowało.

Nie słyszałam aby duphaston przepisywany był w celu odbudowania endo. To jest progesteron a na wzrost endo zazwyczaj przepsuje się estrogeny. Może lekarz przepisała Ci dupka na wywołanie okresu?

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu

Wysłany: 19 października 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Endometrium potrzebuje czasu aby się odbudować. Moje miało 2,4mm po łyżeczkowaniu i dopiero teraz "porządnie" się odbudowało.

Nie słyszałam aby duphaston przepisywany był w celu odbudowania endo. To jest progesteron a na wzrost endo zazwyczaj przepsuje się estrogeny. Może lekarz przepisała Ci dupka na wywołanie okresu?
    A długo u ciebie się odbudowywało po zabiegu ? Pytałam się lekarki czy duphaston jest na odbudowę endometrium a ona ze tak ,

Aneciulka1989

Wysłany: 19 października 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy 4 mm to bardzo cienkie endometrium ? Jestem przed okresem . Po okresie będzie grubsze ?? Już głupieje

Aneciulka1989
  • alauda Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łyżeczkowanie miałam w maju i ostatnim razem jak byłam na wizycie, to miałam endo 10mm. To było po owulacji.

4mm to cienkie endometrium, ale niedawno miałaś zabieg. Nawet nie miałaś miesiączki wiec hormony musza sie uregulować, żeby tez endo zaczęło sie odbudowywać. Po miesiączce powinno zacząć rosnąć.

Lekarze zazwyczaj przepisują estrofem na wzrost endo a nie duphaston. Ale ja lekarzem nie jestem, wiec może nie mam jednak racji.

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ