Endometrium po lyzeczkowaniu
-
Endometrium potrzebuje czasu aby się odbudować. Moje miało 2,4mm po łyżeczkowaniu i dopiero teraz "porządnie" się odbudowało.
Nie słyszałam aby duphaston przepisywany był w celu odbudowania endo. To jest progesteron a na wzrost endo zazwyczaj przepsuje się estrogeny. Może lekarz przepisała Ci dupka na wywołanie okresu?83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
alauda wrote:Endometrium potrzebuje czasu aby się odbudować. Moje miało 2,4mm po łyżeczkowaniu i dopiero teraz "porządnie" się odbudowało.
Nie słyszałam aby duphaston przepisywany był w celu odbudowania endo. To jest progesteron a na wzrost endo zazwyczaj przepsuje się estrogeny. Może lekarz przepisała Ci dupka na wywołanie okresu?Aneciulka1989 -
Łyżeczkowanie miałam w maju i ostatnim razem jak byłam na wizycie, to miałam endo 10mm. To było po owulacji.
4mm to cienkie endometrium, ale niedawno miałaś zabieg. Nawet nie miałaś miesiączki wiec hormony musza sie uregulować, żeby tez endo zaczęło sie odbudowywać. Po miesiączce powinno zacząć rosnąć.
Lekarze zazwyczaj przepisują estrofem na wzrost endo a nie duphaston. Ale ja lekarzem nie jestem, wiec może nie mam jednak racji.83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -