Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pluto a jak u Ciebie? Nie wiem czy coś przegapiłam czy nie pisałaś. Jest już ciemna krecha?👱♀️28
👱♂️38
03.2022 7 tc. 💔
14.04 ⏸9dpo
Nifty - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
13.06 I prenatalne 👍
16.08 II prenatalne 21+2 👍 357g
8.09 (24+4) 607g
29.09 (27+4) 1060g
18.10 III prenatalne 30+2 👍 1427g
8.11 (33+2) 1914g -
WonderWoman Cudownie 😍 jak będziesz chciała to wrzuć zdjęcia testów. Zawsze chętnie popatrzymy na dwie kreski 😊 ja się mega ekscytuję jak widzę dwie krechy u Was, u siebie nigdy jeszcze tego nie widziałam. Nawet na oszukanca nie trafiłam 😆
Co do bezsenności to mi też się zdarzają bezsenne noce, ale wystarczy mi melatonina brana przez parę wieczorów i jakoś się to normuje. Życzę Ci żeby dopadła Cię ta senność ciążowa i żeby Ci się błogo zasypiało na kanapie 😁
WonderWoman, Miczka, agentka93, Hope... lubią tę wiadomość
-
WonderWomen gratulacje Kochana! 😁
Niech ciemnieje i nudnej ciąży 🥰WonderWoman lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Czarna porzeczka nie oceniam ale skoro Twój facet nie chce drugiego dziecka to czy on wie o Waszych staraniach?
Sara30 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Eniana przykro mi.. Pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie gdybyś chciała porozmawiać ❤️
Eniana lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Hej dziewczynki, wpadam na szybko z pytaniem..
Czy któraś z was ma problem z ogromnym wysypem na plecach? Nie schodzi w ogóle od 8 miesięcy… odkąd odstawiłam antykoncepcję wyszło i dalej ze mną jest. Wiem, że może to być jeden z objawów pcos, ale tez nie musi.. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Zaczyna się robić ciepło, a jedyne co na siebie zakładam to bluzki z długim rękawem, żeby nie było tych wyprysków widać. Wyglada to paskudnie…. nie wiem czy iść z tym do dermatologa czy czekać na wizytę u ginekologa 😩 -
Mainlylife po laparo fizycznie szybko doszłam do siebie i uważam, że nie ma się czego bać 😊 zwolnienie dostałam na 2 tygodnie (nie wiem jak jest w przypadku pracy fizycznej). Już kilka godzin po wybudzeniu z narkozy sama chodziłam do łazienki itd - ogólnie nie było tragedii 😊 po tygodniu miałam zdjęcie szwów i wtedy już było dużo lepiej, bo nic nie ciągnęło 😊 i przez 6 tygodni po laparo miałam oszczędzać się - nie dźwigać itd 😊 ogólnie mam porównanie laparoskopii i laparotomii i wg mnie ta pierwsza to bajka 😉 także nie taki diabeł straszny 😉
Mainlylife lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Czarna_porzeczka wrote:U mnie różnie. Mój związek jest trudny a i tak chce mieć drugie dziecko. Bo jaką mam alternatywę? Mieć trudnego chłopa i jedno dziecko? To mi się nie wydaje bardziej kuszące. Czy rozstać się, rozbić rodzinę i mieć nadzieję że kiedyś poznam kogoś lepszego dla mnie? To z kolei wydaje mi się jakieś takie wyrachowane.
Mój facet nie zgadza się na dziecko dopuki nie naprawimy związku. Ja z kolei marzę o drugim dziecku nawet jeśli miałabym zostać z samotna matką dwójki. Dla mnie to jest po prostu ważniejsze niż chłop. No i mamy impas. Ja nawet nie wiem co to znaczy naprawiać związek. Sama poszłam na terapię i wszyscy mi mówią że efektem tej terapii będzie to że znajdę w sobie siłę na rozstanie. I co ja z tego rozstania będę miała? Bo dziecka raczej nie. Ech. On na terapię nie idzie bo się boi w ogóle dotknąć tą kupę zasypanych problemów które w sobie nosi. To jest fajny człowiek ale zakompleksiony, obrażalski i niestety mocno egocentryczny. Taka mentalność nastolatka. Fajnego ale nastolatka.
Ja mam 32 lata, facet 38. Nie powinniśmy raczej latami zwlekać.
Ja bym się bała sytuacji, w której taki zakompleksiony i obrażalski człowiek przy podziale opieki nad dzieckiem będzie robił mi na złość 🫤 i nawet jak znajdę nowego faceta dla mnie to ta cała sytuacja go przerośnie albo że dziecko będzie nastawiane przeciwko mnie czy będzie miało mi za złe że odeszłam od ojca. Oczywiście nie chce Cię urazić, ale pokazuje Ci moje obiektywne spojrzenie. I bardzo Ci współczuję tych dylematów bo nic nie jest czarne lub białe. Na pewno coś między Wami jest, coś Was połączyło. Może jednak uda się to uratować tylko facet też musi tego chcieć i nie bać się terapii. -
San95 idź do dermatologa 😊 w nastoletnich latach miałam trądzik na plecach zamiast na twarzy i dostałam od dermatologa taki płyn na to - wszystko ładnie zeszło i mam spokój do dziś 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Justme - na pewno wystarczająco było ❤️ 🤩
U nas w szczęśliwym cyklu było ❤️ w dniu Ovi i dzień po
Także luzik
WonderWoman nudnej ciąży Kochana ❤️ rośnijcie zdrowo :*
Dziewczynki,miłej soboty dla Was! I dużo słońca,bo za oknem 🌧️ 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 11:10
WonderWoman, justme lubią tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Dziewczyny czy któraś z Was miała bezowulacyjny cykl? Jak wtedy wygląda miesiączka?
Zastanawiam się nad swoim pokręconym cyklem, bo już 6 dzien okres mi się spóźnia i nic nie zapowiada tego, że miałby przyjść 🙄 2 testy ciążowe negatywne. Jak na złość nie mierzyłam temperatury, odstawiłam Ovarin, owulaki robiłam i myślałam, że wyłapałam pik ale jak zaczęłam mocniej zastanawiać się to chyba jednak nie (test wyszedł jakby już miał być pik - testowałam kolejnego dnia to kreska była jaśniejsza więc uznałam, że go po prostu przegapiłam skoro pik był miesiąc w miesiąc). 2 dni przed terminem @ miałam brązowe plamienie, które trwało 2 dni i ustało w terminie @. Myślałam, że to zwiastun 🦧 a tu cisza. Kurde może faktycznie trafił mi się bezowulacyjny? Tym bardziej, że w tym cyklu przechodziłam covida i owulka miała być z operowanej wcześniej strony 😵🤯🤯🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Tym że 7 dni po zastrzyku nie wyszło nic to się nie przejmuj. Ja najwcześniej u siebie sprawdzałam 5 dni po zastrzyku żeby sprawdzić jak długo się utrzymuje i też już nie było śladu drugiej kreski. To jak długo zastrzyk utrzymuje się w naszym organizmie nie ma znaczenia. On ma za zadanie tylko spowodować pęknięcie pecherzyka a później już na nic nie wpływa.
Co do współżycia to na prawdę zrobiłaś wystarczająco 🙂 mi doktorek zalecał w dniu zastrzyku i potem jeszcze dwa dni z rzędu. Ale nigdy się do tego nie stosowałam. Za pierwszym razem jak się udało zrobiliśmy to raz w dniu zastrzyku. A teraz w dniu zastrzyku I dzień po 😊
To już trzeci cykl z zastrzykami, spodziewałam się że to ułatwi sprawę i rach ciach będziemy w ciąży, ale sprawa chyba nie jest na tyle łatwa jakbym tego chciała.
Życzę wam laski udanej soboty 🔥Miczka lubi tę wiadomość
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
justme wrote:Dzięki trochę mnie uspokoiłyście, że wystarczająco pocwiczyliśmy. Nie wiem boje się testować w poniedziałek, boje się tego rozczarowania. Równocześnie mam wrażenie, że piersi nie są takie napięte i tkliwe jak zazwyczaj, zawsze po zrobieniu testu i jednej kresce za 2 dni dostaje okres. W poprzednich cyklach byłam stymulowana tylko Pregylem albo Ovitrelle, w tym cyklu doszedł clo. Czy on może wydłużyć cykl mimo tego, że odstawie progesteron?
To już trzeci cykl z zastrzykami, spodziewałam się że to ułatwi sprawę i rach ciach będziemy w ciąży, ale sprawa chyba nie jest na tyle łatwa jakbym tego chciała.
Życzę wam laski udanej soboty 🔥
Czy clo może wydłużyć cykl to raczej nie. On tylko działa na wzrost pęcherzyka a długość fazy lutealnej zależna jest od poziomu progesteronu. Na mnie np clo w ogóle nie działało więc przeszłam dość szybko na letrozol i było o wiele lepiej 🙂
Życzę powodzonka w testowaniu 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 10:34
Miczka, Paucia lubią tę wiadomość
👱♀️30l 👱♂️29l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
11.04 6w4d CRL 0,49cm z ❤️
25.04 2,21cm tęczowego cudu 8w6d
08.05 3,95cm Skarba ❤️ 166bmp❤️ 10w6d
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
31.05 guz jajnika 7cm -wszystkie markery w normie
19.06 Lilianka 175 g 17w0d 🩷
22.06 laparoskopia
4.07 19w2d 276g cukiereczka 😍
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki
11.08 700g bąbelka 🥰
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
09.10 33w1d 2,050kg 🩷
03.11 2,7kg 💗
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Niestety to nie jest tak że zastrzyki są lekarstwem na wszystko. One tylko wspomagają dojrzewanie i pęknięcie pecherzyka. Jeżeli ktoś ma dodatkowo jakieś inne problemy to nie jest taka prosta sprawa. Osobiście znam dziewczynę z pracy która po pierwszym cyklu z zastrzykiem zaszła w ciążę a wcześniej starała się 3 lata bezskutecznie. U mnie zabawa z zastrzykami trwała prawie rok czasu i dopiero zaskoczyło jak doszliśmy z doktorkiem do tego jaki jeszcze mam problem.
Czy clo może wydłużyć cykl to raczej nie. On tylko działa na wzrost pęcherzyka a długość fazy lutealnej zależna jest od poziomu progesteronu. Na mnie np clo w ogóle nie działało więc przeszłam dość szybko na letrozol i było o wiele lepiej 🙂
Życzę powodzonka w testowaniu 🥰
Dzięki za życzenia powodzenia. O teraz doczytuje w karcie leczenia, że tym razem to nie był Pregyl a Eutrig hp5000.
Jeszcze jedno pytanie, zmieniacie suple czasem? Muszę przyznać, że trochę z oszczędności zmieniłam inofem na zwykły mioinozytol, mama dha na pregna start, a mężowi feriltilmen na prosperm i teraz na jakieś saszety do picia. Jego wyniki nasienia były super, mimo ostatnimi czasy niezdrowego i pełnego stresu tempa życia. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi to żołnierzykom 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 10:43
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
Lipcowa u mnie cykle bezowulacyjne okazuje się że były dłuższe od tych owulacyjnych, i to tak średnio o tydzień, czasem nawet 2. Krwawienie nawet bardziej obfite co ciekawe, może właśnie z uwagi na dłużej trwający cykl. Z plamieniami nawet i tydzień przed faktycznym okresem. Poza tym, nie zauważyłam jakichś znacznych różnic.
-
U mnie jak był cykl bezowulacyjny to trwał około tydzień dłużej i krwawienie wtedy było bardzo mocne a następny cykl był zazwyczaj krótszy też o tydzień i wtedy krwawienie słabsze a dopiero trzeci z kolei był normalny 🤯 i zdążyło mi się tak trzy razy. na szczęście od pół roku mam cykle regularne
-
Ja nie zmieniam supli zaleconych przez gin; kiedyś chciałam poszukać czy coś się znajdzie, co zawiera ta samą dawkę, ale ogółem marnie było na rynku i zostałam przy swoich. To szczególnie jeśli chodzi o te zawierające mioinozytol.
Mężowi chciałam poszukać czegoś tańszego, bo dla nas obojga to już nie taki mały koszt, samego miositoginu wypijam za 100 miesięcznie, a gdzie reszta 🙈 ale porównując suple dostępne na rynku nie znalazłam nic lepszego. Mąż przyjmuje fertilman plus. Za to dorzuciłam mu NAC i więcej witaminy C.
Eniona mocno tulę, bardzo mi przykro 💔 -
Cześć dziewczyny!
Życzę udanego weekendu!🌞☺️
Ja spadam, zajrzę dopiero po niedzieli. Przez weekend będę ustalać z mężem plan działania na ten i kolejny cykl 😉 Małymi kroczkami do przodu 💪
Eniana, strasznie mi przykro 😔 Przytulam Cię 🫂 i wierzę, że zaraz zza chmur wyjrzy piękne słońce ☀️ Życzę Ci jak najlepiej ❤️
Angelika95, jak się dziś czujesz? Plamienie ustało? Mam nadzieję, że tak 🙏
Lipcowa, Moonflower, Pauli_00 , mam nadzieję, że u Was coś się z tymi bielami wyjaśni 🙏
Asia91, Aśka, Staraczka, trzymam 🤞 za jutrzejsze testowano 🍀
WonderWomen super ☺️ niech ciemnieją dalej kreseczki 🍀 gratuluję ❤️
Niech moc będzie z Wami 🦸
Paucia, justme, Eniana lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Lipcowa u mnie było podobnie,jak u dziewczyn. Jak miałam cykl bezowulacyjny to był wydłużony do 42 dni,co nigdy mi się nie zdarza 🤦 plamienie miałam w czasie spodziewanej 🐒,potem dobrych kilka dni cisza i wreszcie 🐒. Niestety ta @ była mocno bolesna i z dużym krwawieniem.12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Lipcowa wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała bezowulacyjny cykl? Jak wtedy wygląda miesiączka?
Zastanawiam się nad swoim pokręconym cyklem, bo już 6 dzien okres mi się spóźnia i nic nie zapowiada tego, że miałby przyjść 🙄 2 testy ciążowe negatywne. Jak na złość nie mierzyłam temperatury, odstawiłam Ovarin, owulaki robiłam i myślałam, że wyłapałam pik ale jak zaczęłam mocniej zastanawiać się to chyba jednak nie (test wyszedł jakby już miał być pik - testowałam kolejnego dnia to kreska była jaśniejsza więc uznałam, że go po prostu przegapiłam skoro pik był miesiąc w miesiąc). 2 dni przed terminem @ miałam brązowe plamienie, które trwało 2 dni i ustało w terminie @. Myślałam, że to zwiastun 🦧 a tu cisza. Kurde może faktycznie trafił mi się bezowulacyjny? Tym bardziej, że w tym cyklu przechodziłam covida i owulka miała być z operowanej wcześniej strony 😵🤯🤯
Ja mam bardzo dużo cykli bezowulacyjnych. Okres to loteria pomiędzy 30-40 dniem w cyklu. A jak jakaś torbiel to i dłużej 🙄