Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
Odpowiedz

Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mój żalipost. Za kilka dni mam wizytę kontrolną mięśniaka i lekarz podejmie decyzje czy operacja czy dalej czekamy. Mięśniak niby nie przeszkadza w zagnieżdżeniu ale ma 4cm i rośnie. Na bank mnie to wykluczy ze starań na pół roku albo i więcej, a mam już 33 lata. Dodatkowo mega boję się operacji, nie miałam nigdy żadnej. Jedna ginka u której byłam mówiła że prowadziła ciąże z mięśniakami nawet 6cm. Trochę mnie to pocieszyło. Mam mętlik w głowie. Nie mam żadnych objawów i nie wiem czy dziada operować.

• moonflower Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u mnie przepiękna sobota, sezon grillowy w pełni, huśtawka zamomtowana na balkonie 🥰😍 (po 2 latach sugerowania że mi się przyda wziełam sprawy w swoje ręce, mój B. Ma straszny lęk wysokości i dla niego balkon może nie istnieć 🤣).
    Wieczorem KSW więc zapowiada się fajnie. U mnie 4 dzień na letrozolu, jutro piąty ostatni. Skutków ubocznych nie zaowazyłam.

Miłego weekendu Wam życzę 😀❤️ my zaczynamy sezon cimcirimci w tym cyklu ❤️ wierzę że maj jest nasz!!!

WonderWoman, Amunicja, Paucia, rozalaa, malutka203, Angi90 lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rolka, 33 lata to wcale nie tak dużo. Zobaczysz na kontroli jak wygląda mięśniak i najlepiej, żebyście razem z lekarzem podjęli decyzję, my Ci tutaj niestety nie powiemy czy operować czy nie. Mi w każdym razie wydaje się, że jednak w zależności od umiejscowienia to taki mięśniak może utrudniać zagnieżdżenie... Mam nadzieję, że przemyślisz to wszystko, przedyskutujesz z ginem o podejmiecie dobrą decyzję. ❤️🍀

Dara, Molisia tulę za wredne 🐒 😥❤️ Mam nadzieję, że to pierwszy dzień Waszych ciąż 🤞

Landrii, mam nadzieję, że Twoje przeczucie się sprawdzi ✊🍀

Niemampomyslunanick, łączę się w bólu ❤️ chociaz ja na szczęście tylko popołudnie przed kompem, rano dla relaksu posprzątałam balkon, żeby jutro mieć gdzie leżeć 😅

Justme, lepiej sprawdzić i wiedzieć. Jeśli kilka stymulacji nie zadziałało to moim zdaniem rozsądnie jest zrobić dodatkowe badania niż ładować w Ciebie leki. A fakt, że potem są zwiększone szanse, jak to kiedyś lekarz Emki dobrze ujął - jajowody jak świeży asfalt 😅 Trzymam kciuki ✊🍀

Ewiwi, nie ma opcji, jak wczoraj była ujemna beta to daje sobie kilka dni, specjalnie nie poszłam dzisiaj po testy, żeby nie kusiło w weekend. Za to trzymam kciuki za Twoją owu, poprawiajcie ile wlezie 😅🔥

MałaStokrotka, czekamy w takim razie na maj, mam nadzieję, że będzie szczęśliwszy ❤️🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 17:46

nick nieaktualny, MałaStokrotka, justme lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Nadrabiałam z zapartym tchem. 😧
    Beezi mocno przytulam i podziwiam za opanowanie. Aż niemożliwe żeby takie kreski to były oszukańce, mam nadzieję, że to jednak w labie zaszła pomyłka!

Kochane nieustannie kibicuję i zaglądam co jakiś czas na pierwszą stronę w poszukiwaniu nowych brzuszków 🍀
    Claire, kolejny test z rozcieńczonego moczu biały. Z drugiej strony co mam robić? Ja to uznaję za sygnał od losu, że jeszcze nie teraz. Zamierzam zrobić kontrolne badania, histeroskopię, zadbać o dietę i ćwiczenia, bo zima była pod tym względem kiepska. Czekam rok to poczekam jeszcze trochę. A poza tym ten test mimo wszystko dał mi ogrom nadziei, że jeszcze będzie pięknie. ❤️

Ja Ci nieustannie kibicuję, bo widzę, że nas podglądasz i dobrze wszystkim życzysz ❤️🍀

Claire, Rica lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezzi nie tak miało być :( Nadzieja jest puki nie ma @!
    Dokładnie wiem jak sie czujesz ( w październiku cień, beta 4.0, potem @, to jak zostać oszukanym przez los :( ) 3mam mocno kciuki żeby u Ciebie skończyło się zupełnie inaczej a Twoja historia była nadzieją i inspiracją dla innych staraczek.
    Oby słowa wsparcia, które tu dostajesz pomagają chociaż w najmniejszym %.

Beezi lubi tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Bezzi nie tak miało być :( Nadzieja jest puki nie ma @!
    Dokładnie wiem jak sie czujesz ( w październiku cień, beta 4.0, potem @, to jak zostać oszukanym przez los :( ) 3mam mocno kciuki żeby u Ciebie skończyło się zupełnie inaczej a Twoja historia była nadzieją i inspiracją dla innych staraczek.
    Oby słowa wsparcia, które tu dostajesz pomagają chociaż w najmniejszym %.

O jeju 😢 Ja wysikałam wszystkie owulaki, zostały dwa ciążowe i później nic nie robię. Plan taki, że zrobię test jak mi się spóźni okres ze 2-3 dni. Wtedy powinno być widać jednoznacznie. Mi by ❤️ pękło po takim oszukańcu. Wkurzyłam sie na te testy. (zobaczymy czy wytrzymam w postanowieniu🤔)

Eniana lubi tę wiadomość

• Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam, że jestem w szoku. Pogoda piękna, 20 stopni, słoneczko... A tłumy ludzi w galerii handlowej na zakupach 🥴. Jutro ma już padać deszcz i pewnie wtedy będą wszyscy gadać i narzekać na pogodę, zamiast korzystać dzisiaj 😳. Ja sama bym chętnie zrobiła na odwrót i zamiast siedzieć w pracy to poszłabym na rower i wykorzystać pogodę jak najwięcej, ale widocznie ja jestem jakaś dziwna 😁.

Angi90 lubi tę wiadomość

🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵

🍀⏳📅:
    03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne

🍀⏳📅:
    20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

🍀⏳📅:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 54cm, 9/10pkt 🥹 PPROM 36t5d 🥲

age.png
  • Paucia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonflower jesteś chwilę przede mną 🤩 ja od poniedziałku zaczyn letrozol i jazdaaaa 🤩🤩🤩🙏 grille w pełni :) miłego wieczoru dziewczynki 🥰❤️

Paula29 lubi tę wiadomość

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym znowu nie siknęła 🤦🏽‍♀️ I kreska jest jaśniejsza niż rano, a ja już panikuję 🤦🏽‍♀️
    Beta w poniedziałek obowiązkowo.
    Mąż w delegacji, nic nie wie.

ELka, Paucia lubią tę wiadomość

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Eniana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:
    Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym znowu nie siknęła 🤦🏽‍♀️ I kreska jest jaśniejsza niż rano, a ja już panikuję 🤦🏽‍♀️
    Rano zawsze będzie ciemniejsza. Spokojnie poczekaj do jutra :) wydaje mi sie ze nie ma co ich robić częściej niż raz na dobę o tej samej porze, wtedy można by je porównywać. Na pewno wszystko może miec wpływ na skład moczu np. Wypita kawa, sok z pomarańczy, witaminy itd. Dlatego test watro robić rano z pierwszego. Tak mi się wydaje.
    Chociaż te oszukańce nie napawają optyizmem.
    Tylko spokój nas uratuje.
    Słyszałyście o tych domowych testach z krwi? Może któraś z was robiła? Widzia)am na doz.pl

Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, tyle testów nie może kłamać, ale nadal nie pokażą Ci jak bardzo jesteś w ciąży tylko czy w ogóle w niej jesteś 😘 Więc spokojnie, czekamy w poniedziałek na betę ✊🍀

Eniana ❤️ ktoś tutaj chyba robił, może mala_osska? Ale wydaje mi się, że też wychodziły różnie... 🙄

12.2023 🩵

MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?
  • Lilka1298 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Rano zawsze będzie ciemniejsza. Spokojnie poczekaj do jutra :) wydaje mi sie ze nie ma co ich robić częściej niż raz na dobę o tej samej porze, wtedy można by je porównywać. Na pewno wszystko może miec wpływ na skład moczu np. Wypita kawa, sok z pomarańczy, witaminy itd. Dlatego test watro robić rano z pierwszego. Tak mi się wydaje.
    Chociaż te oszukańce nie napawają optyizmem.
    Tylko spokój nas uratuje.
    Słyszałyście o tych domowych testach z krwi? Może któraś z was robiła? Widzia)am na doz.pl

Te z krwi nie są polecane.

15.12.2023 - Liwia 🌸
  • Pauli_00 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick wrote:
    Dziewczyny, powiem Wam, że jestem w szoku. Pogoda piękna, 20 stopni, słoneczko... A tłumy ludzi w galerii handlowej na zakupach 🥴. Jutro ma już padać deszcz i pewnie wtedy będą wszyscy gadać i narzekać na pogodę, zamiast korzystać dzisiaj 😳. Ja sama bym chętnie zrobiła na odwrót i zamiast siedzieć w pracy to poszłabym na rower i wykorzystać pogodę jak najwięcej, ale widocznie ja jestem jakaś dziwna 😁.

O tak masz rację ! U mnie w galerii dziś też tłumy. Dopiero wróciłam z pracy i żałuję że w niej dziś byłam, bo pogoda przepiękna. Liczę, że jutro będzie równie pięknie i uda się pójść z synem na rower,bo mój M to taki len jeśli chodzi o jakikolwiek sport 😉

💁 27
    🧔 30
    👶 2016
    03.2023 💔 cb

Starania od listopada 2021 roku.
    Suplementy :
    Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez.
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No heej dziewczyny ☺️ czy kiedykolwiek staraczki wyleczą się z sikania 8dpo? 😂 chyba nie 😅
    tak mi się dzisiaj przypomniało, że mój doktorek mi ostatnio powiedział że on ciąże uważa za obecną, przy becie powyżej 50 😳 taki dziwny typ 🤷‍♀️
    Dzień faktycznie cudny, słoneczko i ciepło ☺️ aczkolwiek ja pół dnia spędziłam na konferencji dotyczącej autyzmu - piękna dawka wiedzy, aż zatęskniłam chwile za studiami 😂 może to znak, że czas znowu uderzyć na uczelnię? Nie wykluczam tego 😊 powiem Wam że owulacja chyba się zbliża, ale pewna nie jestem - nie sikam na patyki, nie mierze temp, nie śledzę objawów - nawet seksy jedynie w celach rozrywkowych 😅 no i chodzę na siłownię, rzuciłam cukier, przepadam w książkach, wydaje mi się że czuje się lepiej z tymi zmianami ☺️ to z czym mam jeszcze trudności to ciąże w otoczeniu, wczoraj dowiedziałam się że taka znajoma jest w ciąży - dla mnie rodzina dysfunkcyjna, żeby nie powiedzieć że z deczka patologiczna. Ruszyło mnie to, chociaż nie jakoś mocno, pracuje nad tym, musze to jakoś przepracować 🙃

Angi90 lubi tę wiadomość

starania o pierwsze👶 od 2022r
    👩 30 | 🧔 31 |
    IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również melduje posprzątany balkon ✌️ a wieczorem pobiegane ponad 7 km, zegarek pokazuje 230% dziennej aktywności 😅 Jutro już tylko relaks.

Lilka tak jak dziewczyny napisały, te testy nie służą do porównań. Ciesz się dwoma kreskami 🥰

Beezi a jak Twoje samopoczucie i tą zgaga? Miałam Cię pytać wcześniej, czy na tą nieprawidłowa biocenozę dostałaś antybotyk czy tylko coś na poprawę flory?

Za tydzień majówka i jedziemy do Włoch. Myślę, że odpuszczę testowanie i przyjmę okres z godnością w takich pięknych okolicznościach 😉

rozalaa lubi tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 33 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08.2024, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję, że dziś poza sprzątaniem nie zrobiłam nic😂 Cały dzień wylegiwałam się w łożku i wstałam tylko po to żeby pojechać na zakupy.
    Kupiliśmy ze starym piwka, zamówiliśmy pizzę i włączamy jakiś serial żeby wyluzować w końcu głowy❤️
    Tego mi brakowało tak bardzo😩

Angi90 lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈+🍍=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03.2024- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024, godzina 10:10
    3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

07.2025 Biochem 💔
    04.12.2025 7tc 💔👼🏽
    event.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłam tulaski dziewczynom, które się niestety rozczarowały dzisiaj, ale nie ma małpy więc kto wie kto wie 😊

Za to ja dzisiaj zła jak osa. Tak jak w każdym cyklu podchodziłam bez większego rozczarowania tak dzisiaj 5dpo a ja już znowu plamię na brązowo czyli znowu się nie udało. Ten kto sprawdza naszą cierpliwość ma niezły tupet. I to nawet nie jest mi smutno. Jestem wściekła, bo ile można znosić ten żart ze strony losu😡

Każda z nas ma ogromne pokłady miłości, które chce przelać na małego bejbika ale nie może bo wiecznie kłody pod nogi.

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • Pauli_00 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozalaa wrote:
    No heej dziewczyny ☺️ czy kiedykolwiek staraczki wyleczą się z sikania 8dpo? 😂 chyba nie 😅
    tak mi się dzisiaj przypomniało, że mój doktorek mi ostatnio powiedział że on ciąże uważa za obecną, przy becie powyżej 50 😳 taki dziwny typ 🤷‍♀️
    Dzień faktycznie cudny, słoneczko i ciepło ☺️ aczkolwiek ja pół dnia spędziłam na konferencji dotyczącej autyzmu - piękna dawka wiedzy, aż zatęskniłam chwile za studiami 😂 może to znak, że czas znowu uderzyć na uczelnię? Nie wykluczam tego 😊 powiem Wam że owulacja chyba się zbliża, ale pewna nie jestem - nie sikam na patyki, nie mierze temp, nie śledzę objawów - nawet seksy jedynie w celach rozrywkowych 😅 no i chodzę na siłownię, rzuciłam cukier, przepadam w książkach, wydaje mi się że czuje się lepiej z tymi zmianami ☺️ to z czym mam jeszcze trudności to ciąże w otoczeniu, wczoraj dowiedziałam się że taka znajoma jest w ciąży - dla mnie rodzina dysfunkcyjna, żeby nie powiedzieć że z deczka patologiczna. Ruszyło mnie to, chociaż nie jakoś mocno, pracuje nad tym, musze to jakoś przepracować 🙃

Rozala pięknie , niech te aktywności Ci służą 😉

Eh.. chyba każda ciąża z otoczenia rusza nas w mniejszy lub większy sposób. Jak znajdziesz sposób jak myśleć aby to nie ruszało to daj znać, chętnie skorzystam 😅

Po biochemie każda ciężarna ,która spotykam w pracy wzbudza we mnie jakieś dziwne emocje. Takie jakby ściśnięcie serca. Nie mogę od brzuchów ciążowych oderwać oczu, serio. Jakas dziwna jestem xd

rozalaa lubi tę wiadomość

💁 27
    🧔 30
    👶 2016
    03.2023 💔 cb

Starania od listopada 2021 roku.
    Suplementy :
    Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez.
  • ELka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1298 wrote:
    Lilka przepraszam ale polubienie przypadkiem.
    Pamietaj, że test to tylko kawałek papierka i już inna seria może być ciut mniej czuła a przy niskich wartościach bety może dawać różnice w odcieniu.

Lilka1298 lubi tę wiadomość

19.04.25 r. 21 dc ⏸️
    26.04.25 r. 28 dc beta 520 💙

04.01.24 r. 👶38t5d CC Marcelina 🩷

👩 40 l 🧑 48 l

Luty'25 💔 cb 5 tc
    Sierpień'24 💔 puste jajo łyżeczkowanie
    Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
    Marzec'25- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'25 szczepienie limfocytami partnera w 8 tc.
    preg.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam wieczorowo. mamuśka nas do siebie ściagnęla, wróciłam z rybami :D zrobiłam owulaka, ciemniejzy ale nie pik. został mi jeden! zrobię jutro i koniec, nie będę latać po aptekach. patrzyłam na swoje ostatnie testy na owufriend, to w ciągu 9-10 godzin z minimalnego poziomu był pik i testy bielały. jeśli jutro będzie jasniejszy, znaczy pik w nocy i owu jutro. jeśi ciemniejszy - owu jutro w nocy albo w poniedziałek. planuję męża dzisiaj jeszcze dorwać i jutro przynajmniej raz :D
    co do testów - powiem wam że ostatnio coraz częściej oszukańce to facelle. może coraz więcej osób je kupuje i już w dupie przepraszam za wyrażenie mają ich jakość? ja zamówiłam jakieś zwyklaki ciążowe z amazona, i kurde, zero cienia, nic. tak samo te z action były białe i dupa.
    ogólnie dzisiaj dzień przebimbałam, jutro trochę zajęcia bo męża szykuje na delegacje. a teraz dostałam olśnienia że jeszcze mam zlecenie do zrobienia :D na jutro na 9 rano więc wole teraz :D

ELka, Angi90 lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ