Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz mój żalipost. Za kilka dni mam wizytę kontrolną mięśniaka i lekarz podejmie decyzje czy operacja czy dalej czekamy. Mięśniak niby nie przeszkadza w zagnieżdżeniu ale ma 4cm i rośnie. Na bank mnie to wykluczy ze starań na pół roku albo i więcej, a mam już 33 lata. Dodatkowo mega boję się operacji, nie miałam nigdy żadnej. Jedna ginka u której byłam mówiła że prowadziła ciąże z mięśniakami nawet 6cm. Trochę mnie to pocieszyło. Mam mętlik w głowie. Nie mam żadnych objawów i nie wiem czy dziada operować.Termin 06/07.25 🩷
-
Cześć dziewczynki, u mnie przepiękna sobota, sezon grillowy w pełni, huśtawka zamomtowana na balkonie 🥰😍 (po 2 latach sugerowania że mi się przyda wziełam sprawy w swoje ręce, mój B. Ma straszny lęk wysokości i dla niego balkon może nie istnieć 🤣).
Wieczorem KSW więc zapowiada się fajnie. U mnie 4 dzień na letrozolu, jutro piąty ostatni. Skutków ubocznych nie zaowazyłam.
Miłego weekendu Wam życzę 😀❤️ my zaczynamy sezon cimcirimci w tym cyklu ❤️ wierzę że maj jest nasz!!!WonderWoman, Amunicja, Paucia, rozalaa, malutka203, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Rolka, 33 lata to wcale nie tak dużo. Zobaczysz na kontroli jak wygląda mięśniak i najlepiej, żebyście razem z lekarzem podjęli decyzję, my Ci tutaj niestety nie powiemy czy operować czy nie. Mi w każdym razie wydaje się, że jednak w zależności od umiejscowienia to taki mięśniak może utrudniać zagnieżdżenie... Mam nadzieję, że przemyślisz to wszystko, przedyskutujesz z ginem o podejmiecie dobrą decyzję. ❤️🍀
Dara, Molisia tulę za wredne 🐒 😥❤️ Mam nadzieję, że to pierwszy dzień Waszych ciąż 🤞
Landrii, mam nadzieję, że Twoje przeczucie się sprawdzi ✊🍀
Niemampomyslunanick, łączę się w bólu ❤️ chociaz ja na szczęście tylko popołudnie przed kompem, rano dla relaksu posprzątałam balkon, żeby jutro mieć gdzie leżeć 😅
Justme, lepiej sprawdzić i wiedzieć. Jeśli kilka stymulacji nie zadziałało to moim zdaniem rozsądnie jest zrobić dodatkowe badania niż ładować w Ciebie leki. A fakt, że potem są zwiększone szanse, jak to kiedyś lekarz Emki dobrze ujął - jajowody jak świeży asfalt 😅 Trzymam kciuki ✊🍀
Ewiwi, nie ma opcji, jak wczoraj była ujemna beta to daje sobie kilka dni, specjalnie nie poszłam dzisiaj po testy, żeby nie kusiło w weekend. Za to trzymam kciuki za Twoją owu, poprawiajcie ile wlezie 😅🔥
MałaStokrotka, czekamy w takim razie na maj, mam nadzieję, że będzie szczęśliwszy ❤️🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 17:46
rolka355, MałaStokrotka, justme lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Claire wrote:Nadrabiałam z zapartym tchem. 😧
Beezi mocno przytulam i podziwiam za opanowanie. Aż niemożliwe żeby takie kreski to były oszukańce, mam nadzieję, że to jednak w labie zaszła pomyłka!
Kochane nieustannie kibicuję i zaglądam co jakiś czas na pierwszą stronę w poszukiwaniu nowych brzuszków 🍀
Ja Ci nieustannie kibicuję, bo widzę, że nas podglądasz i dobrze wszystkim życzysz ❤️🍀Claire, Rica lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Bezzi nie tak miało być Nadzieja jest puki nie ma @!
Dokładnie wiem jak sie czujesz ( w październiku cień, beta 4.0, potem @, to jak zostać oszukanym przez los ) 3mam mocno kciuki żeby u Ciebie skończyło się zupełnie inaczej a Twoja historia była nadzieją i inspiracją dla innych staraczek.
Oby słowa wsparcia, które tu dostajesz pomagają chociaż w najmniejszym %.Beezi lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Eniana wrote:Bezzi nie tak miało być Nadzieja jest puki nie ma @!
Dokładnie wiem jak sie czujesz ( w październiku cień, beta 4.0, potem @, to jak zostać oszukanym przez los ) 3mam mocno kciuki żeby u Ciebie skończyło się zupełnie inaczej a Twoja historia była nadzieją i inspiracją dla innych staraczek.
Oby słowa wsparcia, które tu dostajesz pomagają chociaż w najmniejszym %.
O jeju 😢 Ja wysikałam wszystkie owulaki, zostały dwa ciążowe i później nic nie robię. Plan taki, że zrobię test jak mi się spóźni okres ze 2-3 dni. Wtedy powinno być widać jednoznacznie. Mi by ❤️ pękło po takim oszukańcu. Wkurzyłam sie na te testy. (zobaczymy czy wytrzymam w postanowieniu🤔)Eniana lubi tę wiadomość
Termin 06/07.25 🩷 -
Dziewczyny, powiem Wam, że jestem w szoku. Pogoda piękna, 20 stopni, słoneczko... A tłumy ludzi w galerii handlowej na zakupach 🥴. Jutro ma już padać deszcz i pewnie wtedy będą wszyscy gadać i narzekać na pogodę, zamiast korzystać dzisiaj 😳. Ja sama bym chętnie zrobiła na odwrót i zamiast siedzieć w pracy to poszłabym na rower i wykorzystać pogodę jak najwięcej, ale widocznie ja jestem jakaś dziwna 😁.
Angi90 lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Moonflower jesteś chwilę przede mną 🤩 ja od poniedziałku zaczyn letrozol i jazdaaaa 🤩🤩🤩🙏 grille w pełni miłego wieczoru dziewczynki 🥰❤️
Paula29 lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Lilka1298 wrote:Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym znowu nie siknęła 🤦🏽♀️ I kreska jest jaśniejsza niż rano, a ja już panikuję 🤦🏽♀️
Beta w poniedziałek obowiązkowo.
Mąż w delegacji, nic nie wie.
Chociaż te oszukańce nie napawają optyizmem.
Tylko spokój nas uratuje.
Słyszałyście o tych domowych testach z krwi? Może któraś z was robiła? Widzia)am na doz.plNiemampomyslunanick lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Lilka, tyle testów nie może kłamać, ale nadal nie pokażą Ci jak bardzo jesteś w ciąży tylko czy w ogóle w niej jesteś 😘 Więc spokojnie, czekamy w poniedziałek na betę ✊🍀
Eniana ❤️ ktoś tutaj chyba robił, może mala_osska? Ale wydaje mi się, że też wychodziły różnie... 🙄31 & 31
12.2023 🩵
MTHFR hetero
PAI homo -
Eniana wrote:Rano zawsze będzie ciemniejsza. Spokojnie poczekaj do jutra wydaje mi sie ze nie ma co ich robić częściej niż raz na dobę o tej samej porze, wtedy można by je porównywać. Na pewno wszystko może miec wpływ na skład moczu np. Wypita kawa, sok z pomarańczy, witaminy itd. Dlatego test watro robić rano z pierwszego. Tak mi się wydaje.
Chociaż te oszukańce nie napawają optyizmem.
Tylko spokój nas uratuje.
Słyszałyście o tych domowych testach z krwi? Może któraś z was robiła? Widzia)am na doz.pl
Te z krwi nie są polecane.15.12.2023 - Liwia 🌸 -
Niemampomyslunanick wrote:Dziewczyny, powiem Wam, że jestem w szoku. Pogoda piękna, 20 stopni, słoneczko... A tłumy ludzi w galerii handlowej na zakupach 🥴. Jutro ma już padać deszcz i pewnie wtedy będą wszyscy gadać i narzekać na pogodę, zamiast korzystać dzisiaj 😳. Ja sama bym chętnie zrobiła na odwrót i zamiast siedzieć w pracy to poszłabym na rower i wykorzystać pogodę jak najwięcej, ale widocznie ja jestem jakaś dziwna 😁.
O tak masz rację ! U mnie w galerii dziś też tłumy. Dopiero wróciłam z pracy i żałuję że w niej dziś byłam, bo pogoda przepiękna. Liczę, że jutro będzie równie pięknie i uda się pójść z synem na rower,bo mój M to taki len jeśli chodzi o jakikolwiek sport 😉💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Starania od listopada 2021 roku.
Suplementy :
Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez. -
No heej dziewczyny ☺️ czy kiedykolwiek staraczki wyleczą się z sikania 8dpo? 😂 chyba nie 😅
tak mi się dzisiaj przypomniało, że mój doktorek mi ostatnio powiedział że on ciąże uważa za obecną, przy becie powyżej 50 😳 taki dziwny typ 🤷♀️
Dzień faktycznie cudny, słoneczko i ciepło ☺️ aczkolwiek ja pół dnia spędziłam na konferencji dotyczącej autyzmu - piękna dawka wiedzy, aż zatęskniłam chwile za studiami 😂 może to znak, że czas znowu uderzyć na uczelnię? Nie wykluczam tego 😊 powiem Wam że owulacja chyba się zbliża, ale pewna nie jestem - nie sikam na patyki, nie mierze temp, nie śledzę objawów - nawet seksy jedynie w celach rozrywkowych 😅 no i chodzę na siłownię, rzuciłam cukier, przepadam w książkach, wydaje mi się że czuje się lepiej z tymi zmianami ☺️ to z czym mam jeszcze trudności to ciąże w otoczeniu, wczoraj dowiedziałam się że taka znajoma jest w ciąży - dla mnie rodzina dysfunkcyjna, żeby nie powiedzieć że z deczka patologiczna. Ruszyło mnie to, chociaż nie jakoś mocno, pracuje nad tym, musze to jakoś przepracować 🙃Angi90 lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Ja również melduje posprzątany balkon ✌️ a wieczorem pobiegane ponad 7 km, zegarek pokazuje 230% dziennej aktywności 😅 Jutro już tylko relaks.
Lilka tak jak dziewczyny napisały, te testy nie służą do porównań. Ciesz się dwoma kreskami 🥰
Beezi a jak Twoje samopoczucie i tą zgaga? Miałam Cię pytać wcześniej, czy na tą nieprawidłowa biocenozę dostałaś antybotyk czy tylko coś na poprawę flory?
Za tydzień majówka i jedziemy do Włoch. Myślę, że odpuszczę testowanie i przyjmę okres z godnością w takich pięknych okolicznościach 😉
rozalaa lubi tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Ja melduję, że dziś poza sprzątaniem nie zrobiłam nic😂 Cały dzień wylegiwałam się w łożku i wstałam tylko po to żeby pojechać na zakupy.
Kupiliśmy ze starym piwka, zamówiliśmy pizzę i włączamy jakiś serial żeby wyluzować w końcu głowy❤️
Tego mi brakowało tak bardzo😩Angi90 lubi tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Wysyłam tulaski dziewczynom, które się niestety rozczarowały dzisiaj, ale nie ma małpy więc kto wie kto wie 😊
Za to ja dzisiaj zła jak osa. Tak jak w każdym cyklu podchodziłam bez większego rozczarowania tak dzisiaj 5dpo a ja już znowu plamię na brązowo czyli znowu się nie udało. Ten kto sprawdza naszą cierpliwość ma niezły tupet. I to nawet nie jest mi smutno. Jestem wściekła, bo ile można znosić ten żart ze strony losu😡
Każda z nas ma ogromne pokłady miłości, które chce przelać na małego bejbika ale nie może bo wiecznie kłody pod nogi. -
rozalaa wrote:No heej dziewczyny ☺️ czy kiedykolwiek staraczki wyleczą się z sikania 8dpo? 😂 chyba nie 😅
tak mi się dzisiaj przypomniało, że mój doktorek mi ostatnio powiedział że on ciąże uważa za obecną, przy becie powyżej 50 😳 taki dziwny typ 🤷♀️
Dzień faktycznie cudny, słoneczko i ciepło ☺️ aczkolwiek ja pół dnia spędziłam na konferencji dotyczącej autyzmu - piękna dawka wiedzy, aż zatęskniłam chwile za studiami 😂 może to znak, że czas znowu uderzyć na uczelnię? Nie wykluczam tego 😊 powiem Wam że owulacja chyba się zbliża, ale pewna nie jestem - nie sikam na patyki, nie mierze temp, nie śledzę objawów - nawet seksy jedynie w celach rozrywkowych 😅 no i chodzę na siłownię, rzuciłam cukier, przepadam w książkach, wydaje mi się że czuje się lepiej z tymi zmianami ☺️ to z czym mam jeszcze trudności to ciąże w otoczeniu, wczoraj dowiedziałam się że taka znajoma jest w ciąży - dla mnie rodzina dysfunkcyjna, żeby nie powiedzieć że z deczka patologiczna. Ruszyło mnie to, chociaż nie jakoś mocno, pracuje nad tym, musze to jakoś przepracować 🙃
Rozala pięknie , niech te aktywności Ci służą 😉
Eh.. chyba każda ciąża z otoczenia rusza nas w mniejszy lub większy sposób. Jak znajdziesz sposób jak myśleć aby to nie ruszało to daj znać, chętnie skorzystam 😅
Po biochemie każda ciężarna ,która spotykam w pracy wzbudza we mnie jakieś dziwne emocje. Takie jakby ściśnięcie serca. Nie mogę od brzuchów ciążowych oderwać oczu, serio. Jakas dziwna jestem xdrozalaa lubi tę wiadomość
💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Starania od listopada 2021 roku.
Suplementy :
Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez. -
Lilka1298 wrote:Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym znowu nie siknęła 🤦🏽♀️ I kreska jest jaśniejsza niż rano, a ja już panikuję 🤦🏽♀️
Beta w poniedziałek obowiązkowo.
Mąż w delegacji, nic nie wie.
Pamietaj, że test to tylko kawałek papierka i już inna seria może być ciut mniej czuła a przy niskich wartościach bety może dawać różnice w odcieniu.
Lilka1298 lubi tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
hej wam wieczorowo. mamuśka nas do siebie ściagnęla, wróciłam z rybami zrobiłam owulaka, ciemniejzy ale nie pik. został mi jeden! zrobię jutro i koniec, nie będę latać po aptekach. patrzyłam na swoje ostatnie testy na owufriend, to w ciągu 9-10 godzin z minimalnego poziomu był pik i testy bielały. jeśli jutro będzie jasniejszy, znaczy pik w nocy i owu jutro. jeśi ciemniejszy - owu jutro w nocy albo w poniedziałek. planuję męża dzisiaj jeszcze dorwać i jutro przynajmniej raz
co do testów - powiem wam że ostatnio coraz częściej oszukańce to facelle. może coraz więcej osób je kupuje i już w dupie przepraszam za wyrażenie mają ich jakość? ja zamówiłam jakieś zwyklaki ciążowe z amazona, i kurde, zero cienia, nic. tak samo te z action były białe i dupa.
ogólnie dzisiaj dzień przebimbałam, jutro trochę zajęcia bo męża szykuje na delegacje. a teraz dostałam olśnienia że jeszcze mam zlecenie do zrobienia na jutro na 9 rano więc wole terazELka, Angi90 lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem