Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Mam nadzieje i trzymam mocno kciuki, żeby wraz z przyjściem wiosny obudziło się w nas nowe życie. 🐣🌷
Bezzi obyś miała dużo pracy z wpisywaniem brzuszków 🥰
Bardzo proszę o wpisanie testowania na 23.04
Miczka, ELka, Niaha lubią tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Ja się niestety nie zapiszę, bo patrząc po wykresie cykl bezowulacyjny i chyba nie ma na co liczyć, bo dzisiaj 26 dc. Niżej wstawiam zdjęcie
https://ibb.co/Phv850H
Myślałam, że jednak jakaś owulacja się pojawia, a tu ani drgnie, więc chyba jednak w następnym cyklu idziemy na monitoring, bo nie będziemy już czekać. W kwietniu mija rok starań.
Mam jakieś dziwne wewnętrzne obawy. Boję się iść na ten monitoring, zaczęcia tego chodzenia, leczenia. Miałam nadzieję, że uda mi się samej ogarnąć organizm. Niestety chyba nie
Niezapominajka95 lubi tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:Cześć dziewczyny! Ja się niestety nie zapiszę, bo patrząc po wykresie cykl bezowulacyjny i chyba nie ma na co liczyć, bo dzisiaj 26 dc. Niżej wstawiam zdjęcie
https://ibb.co/Phv850H
Myślałam, że jednak jakaś owulacja się pojawia, a tu ani drgnie, więc chyba jednak w następnym cyklu idziemy na monitoring, bo nie będziemy już czekać. W kwietniu mija rok starań.
Mam jakieś dziwne wewnętrzne obawy. Boję się iść na ten monitoring, zaczęcia tego chodzenia, leczenia. Miałam nadzieję, że uda mi się samej ogarnąć organizm. Niestety chyba nie
Lekarz napewno powie Ci na czym stoisz, jak dalej masz postępować. Badać się warto zawsze!
Byłam przez pół roku stymulowana Clo, i to był najgorszy moment starań, bo byłam mega zestresowana, te chodzenie non stop do gina, pilnowanie dni cyklu i tak dalej.
Mi się udało ogarnąć te cykle bezowulacyjne odpowiednią suplementacją i zdrowszym trybem życia.💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Starania od listopada 2021 roku.
Suplementy :
Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez. -
nick nieaktualnyPauli_00 wrote:Lekarz napewno powie Ci na czym stoisz, jak dalej masz postępować. Badać się warto zawsze!
Byłam przez pół roku stymulowana Clo, i to był najgorszy moment starań, bo byłam mega zestresowana, te chodzenie non stop do gina, pilnowanie dni cyklu i tak dalej.
Mi się udało ogarnąć te cykle bezowulacyjne odpowiednią suplementacją i zdrowszym trybem życia.
A może i nawet nie. Czas mija strasznie szybko, trzeba zacząć działać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 09:24
-
Staaraczkaaa wrote:U mnie to niestety nie działa, ani suple ani nic. Owulacja pojawiła się może z 3 razy...
A próbowałaś mieszanki ziół ojca Sroki?
Ja ciągle się nimi wspomagam.💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
nick nieaktualnyPauli_00 wrote:A próbowałaś mieszanki ziół ojca Sroki?
Ja ciągle się nimi wspomagam.Miczka lubi tę wiadomość
-
Staaraczkaaa wrote:Nie tego nie, ale już nie chce mi się kombinować szczerze mówiąc, wolę iść do lekarza i mieć już czarno na białym co i jak. Nie chcę zwlekać kolejnych kilku miesięcy.
Jak najbardziej się zgadzam 👍
Trzymam w takim razie mocno kciuki za Ciebie ❤️🍀💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
Dzień dobry dziewczyny!🌷
Życzę wszystkiego dobrego w tym miesiącu każdej z Was, mam nadzieję, że ten królik wielkanocny przyłoży się do roboty i wszystkie będziemy miały co tulić.👶🏻🤗
Ja poproszę na testowanie 1.04🐰 o ile @ prędzej nie zawitaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 10:11
Paucia, Miczka, Beezi lubią tę wiadomość
👱♀️31 + 👨🦱36=15lat ❤️
💍2011
⛪2013
👣Starania od 10.2022r.
08/2022 histeroskopia polipa
AMH 6.98
Niedoczynność tarczycy
TSH 3.44
euthyrox 25
30/08/2023 drożność jajowodów -
Witam❤️
Życzę Wam powodzenia, ja Was będę póki co na razie obserwować 😊zosia92, Paucia, Miczka, Beezi, Devana, Evondita82 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
SandraH.97 wrote:Witam❤️
Życzę Wam powodzenia, ja Was będę póki co na razie obserwować 😊
Sandrunia co tam u Ciebie?? Jak się czujesz? Myślałam ostatnio o TobieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 09:55
SandraH.97 lubi tę wiadomość
-
Wow!!!
Nowy wątek! Beeezi witaj Opiekunko 😍 bądź szczęśliwa dla nas wszystkich!
Wpisuj mnie kochana na 22 kwiecień 🙃
Działajmy owocnie w tym cyklu! 😈zosia92, ELka, Miczka, Beezi, Paprota9418, Anett93, Evondita82 lubią tę wiadomość
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
moonflower wrote:Sandrunia co tam u Ciebie?? Jak się czujesz? Myślałam ostatnio o Tobie
Byłam dzisiaj na becie, zobaczymy co tam się dzieje...
Jutro o 14:45 wizyta i mam nadzieję że lekarz wyślę mnie do szpitala...meczy mnie to psychicznie i nie chce dalej czekać kolejnego tygodnia...za tydzień też są już święta w sumie i nie chce spędzić ich w szpitalu...Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Hej Kochane, trzymam za wszystkie z Was mocno kciuki. Ja poproszę o wolnego strzelca, z każdym kolejnym miesiącem trochę bardziej odpuszczam, luzuję głowę. Wróciłam niedawno z wyjazdu 🎿 i czuję ogromną ulgę, psychicznie odpoczęłam bardzo Na razie zaowocowało to wcześniejszą owulacją o dwa dni także potwierdziło się że psychika ma tu niemały wpływ. Nie mamy planów na ten miesiąc, być może mąż powtórzy badanie, jak mu się będzie chciało i się sam umówi. Ja się w tym miesiącu relaksuję 🤭 i nie robię zupełnie nic w temacie starań.
Niech wiosna nam tu wszystkie wykresy pięknie zazieleni 💚🍀💚Paucia, Emka06, Miczka, Rica, kwiatek100, Lipcowa, rozalaa, Beezi, Devana, ELka, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:I plan na kwiecień dużo pracowac, zapisać się w końcu na fizjo i na rehabilitacje barku 😂 zająć czas ma maksa by nie myśleć, aaaa i nie kupować testów ciążowych tylko zrobić betę najpierw🙏🏻
Znowu pisząc to się rozczuliłam do telefonu myśląc o nas kobietki które tak pragniemy posiadać dziecko, jakie to wszystko niesprawiedliwe 😩
bardzo dobrze kochana, zapisuj się ja właśnie mam rehabilitacje, na które czekałam 10 miesiącufff 🤣 ale się doczekałam, chociaż oczywiscie teraz o laserach itp mogę pomarzyć. A od początku roku chodziłam po lekarzach i badałam się. Także dobrze,że chcesz się doprowadzić do porządku, bo zaraz będziesz w ciąży i będzie to utrudnione. Trzymam kciuki!Dzella19 lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
siesiepy wrote:Beezi, proszę wpisz mnie na czwartek 6.04. 😈🔥
ja będę mieć wizytę, ty będziesz sikac na patyk. Oby to był dla nas szczęśliwy dzień2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
😭😭 Te same opakowania dwa otwarte, ostatni test z nich...
Któraś powie coś mądrego 😭 mogłabym iść podglądnąć jutro na USG ale kurde szkoda mi kasy trochę... Tym bardziej że na koniec kwietnia zapisałam się na wizytę już stricte pod kontem badań i szkoda mi kasy teraz bo tam nas trochę skrobnie
Edit. Temperatura do dupy, możecie podejrzeć ale napewno owu nie było w 9dc
Edit 2. 10dc o 23 to był naprawdę marny rozwodniony sik 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 11:09
-
Mąż był dzisiaj u tego urologa/androloga i dostałam sms-a z relacją z wizyty 😅 No więc tak:
"Wyniki mi sprawdził, czytając wszystko mówił tylko "tutaj fajnie", "tu widać okej".
Jak doszedł do morfologii powiedział "3%.. ale chwila..", popatrzył na ilość plemników i powiedział "nie no z takiej ilości odsetek prawidłowych wychodzi spory, więc bym się nie martwił". Na te wiązanie z kwasem powiedział, że jest okej, miał pacjentów ze znacznie gorszymi parametrami, a mają gromadki dzieci.
Więc ogólnie patrząc na wyniki powiedział, że jest dobrze i nie widzi przeszkód, potem sprawdził te żylaki powrózka, powiedział że są nie powiększone i jest okej, można operacyjnie to poprawić, ale powiedział, że w moim wypadku nie widzi sensu. Jeśli by się nie udało to za 3 miesiące powtórzyć badania bez tego dfi (chyba tak się to pisze). Powiedział, że jest wszystko dobrze i może by nam pomógł jakiś wypoczynek w dniach płodnych żony 😅 "Chorwacja jest całkiem przyjemna na takie rzeczy" 😅
Także ogólnie na plus, odżywiać sie zdrowo, uprawiać sport i się nie poddawać 😊😘"
Brzmi zdecydowanie bardziej pozytywnie niż mój ginekolog 😅 Mamy jeszcze jedną konsultację (online) na kwiecień u dr Tomasza Wiatra, który ma super opinie i liczę na jakąś indywidualnie dopasowaną suplementację.Angi90 , kwiatek100, Miczka, bialy_wilczek, Lipcowa, Kasia111, ChocoMonster, rozalaa, Claire, Beezi, Spencer, Rica, SandraH.97, ELka, Zosis, Nataliii, malutka203, gattina, Amunicja, Avelinee, MałaStokrotka, Ancalime lubią tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”