Entliczek pentliczek kwietniowy króliczek 🐰 zapłodnił jajeczko🥚 będzie dzieciąteczko🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙂 bardzo chętnie dołączę do wątku, mimo, że w kwietniu testować nie będę - odpoczywamy w tym miesiącu 🙂
O mnie :
Mama 6,5 letniego chłopca. Starania od listopada 2021 .
W poprzednim cyklu zobaczyłam wymarzone dwie kreseczki, niestety była to ciąża biochemiczna 💔 ( często śni mi się mała dziewczynka, dlatego wierzę, że to była córeczka ) .
Na początku starań miałam cykle bezowulacyjne, jednak od pół roku owulacja przychodzi naturalnie , w kwietniu będę badać wszystkie hormony,aby ustalić przyczynę poronienia.
Na codzien jestem menagerem sklepu dziecięcego 👶👶, więc jestem oswojona z widokiem kobiet w ciąży, pomagam w kupowaniu wyprawek , jednak z tyłu głowy mam tę myśl, że chciałabym już kupować wyprawkę dla swojej dzidzi ( zwłaszcza teraz po poronieniu ).
Trzymam mocno kciuki , aby kwiecień przyniósł Wam wszystkim to co najlepsze ❤️👶.
Miczka, Beezi, Paucia, Czarna_porzeczka, MałaStokrotka, Evondita82 lubią tę wiadomość
💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Starania od listopada 2021 roku.
Suplementy :
Kwas foliowy, witamina D, witamina A+E, Selen, Cynk, witamina C, magnez. -
Heloł Lejdis! 🌷
Forumowy dinozaur melduje się na pokładzie (ten wątek jest moim równo rocznym 🥺)! 🌻
Beezi wpisz mnie proszę na testowanie 10.04 🌼
Co prawda dzisiaj ujrzałam pierwsze dwie kreski na teście - niestety covidowym 🤭🌸
Także 3 dpo i covid - lepiej być chyba nie może 🙄
Ale zrobiłam mega krok do przodu w kontekście starań i muszę pochwalić się! 🌹
Wyhaczylam zapisy na dofinansowanie do in vitro i zapisałam się z Mężem - pierwsze info będzie po świętach 🌺🍀💪🏻Bialeekk, A-6, Kasia111, ELka, Niemampomyslunanick, Beezi, moonflower, RinTinTin, Yasuole, Spencer, Angi90 , bialy_wilczek, Natosia, Emka06, Paprota9418, Anett93, malutka203, Czarna_porzeczka, gattina, EwelinaNowa 😊, MałaStokrotka, Putka2022, Evondita82, Niaha, Beige lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Yasuole u mnie żel idzie w ruch wtedy gdy czuje że ze śluzem jest ubogo, tak to nie żeby nie chlupało 😂
Do do wypływającego nasienia, no cóż po latach wycierania brzucha, pleców i prania pościeli co chwile i koców jakoś mnie to nie denerwuje 😂
Temp u mnie poszła w górę ale jakoś nie za bardzo, mam nadzieje że jutro lepiej skoczy 🙄 ogólnie jakaś taka skacząca, jak nie moja 🤨
moonflower, Yasuole, Putka2022, Evondita82 lubią tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Lipcowa wrote:Heloł Lejdis! 🌷
Forumowy dinozaur melduje się na pokładzie (ten wątek jest moim równo rocznym 🥺)! 🌻
Co prawda dzisiaj ujrzałam pierwsze dwie kreski na teście - niestety covidowym 🤭🌸
Wyhaczylam zapisy na dofinansowanie do in vitro i zapisałam się z Mężem - pierwsze info będzie po świętach 🌺🍀💪🏻
Ja w cyklu z covidem zaszłam w ciążę, także Tobie tego też życzę 😀❤️
Lipcowa lubi tę wiadomość
💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
Oo, już kwiecień! 💐 Wszystkiego dobrego dla Was na nowy miesiąc 🍀🌈🥰 Niech tu się dzieją same piękne rzeczy! 💚 Wysyłam garść wirusów ➡️ 🦠🦠🦠🦠🦠🦠
rozalaa, ELka, Idawoll, Beezi, Lipcowa, Kania_czubajka, Avelinee, RinTinTin, Zosis, Angi90 , Nataliii, bialy_wilczek, Paucia, Emka06, Patisonek 25, Paprota9418, Anett93, malutka203, gattina, Amunicja, MałaStokrotka, Bambi92, Putka2022, Evondita82, Niaha, Ancalime lubią tę wiadomość
-
san95 wrote:Nie nadążam wszystkiego czytać 🤣
Odświeżam sobie w pracy i jestem w szoku, że to już 6 stron 🙈
A to dopiero początek😈😂👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Wyhaczylam zapisy na dofinansowanie do in vitro i zapisałam się z Mężem - pierwsze info będzie po świętach 🌺🍀💪🏻
Oby ten roczny wątek był dla Ciebie szczęśliwy 🤩❤️!Lipcowa lubi tę wiadomość
👩32 &🧔38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG
3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞
Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄
-
Przesyłam wiruski 🍀🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Niech Wam kwiecień łaskawy będzie i niespodzianki zostawi 🤞😍♥️🎁🎁🎁🎁🎁🎁Lilka1298, rozalaa, Beezi, Lipcowa, ELka, Avelinee, RinTinTin, Zosis, Angi90 , Nataliii, bialy_wilczek, Emka06, Patisonek 25, Paprota9418, WonderWoman, Anett93, malutka203, gattina, Amunicja, MałaStokrotka, Putka2022, Evondita82, Niaha, Ancalime lubią tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Rozsiewam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Oby ten cykl był szczęśliwy dla Was wszystkich 🤍
Najpiękniejszy okres na narodziny dzidziusia 🤍🎄⭐️🎅🏻rozalaa, Beezi, Lipcowa, ELka, Avelinee, RinTinTin, Zosis, Angi90 , bialy_wilczek, Emka06, Patisonek 25, Paprota9418, Anett93, malutka203, Czarna_porzeczka, gattina, MałaStokrotka, Putka2022, Evondita82, Niaha, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Beezi właśnie popatrzyłam na pierwszą stronę, co oznacza WSzM?🤣🤣🤣👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Opowiem Wam moja sytuacje z wczoraj. Ogólnie z mężem postanowiliśmy teraz miesiąc sobie odpuścić bo trochę mamy złe wspomnienia z grudniem a wtedy wypadałby mi termin porodu. Jednak bylo mi tak pusto bez sprawdzania więc robilam testy owulacyjne. Wczoraj wieczorem zrobilam kolejny a tam piękny PiCzor 😁 śluzu mega dużo, chyba nigdy tyle jeszcze nie miałam 😂 . Chcice miała taką, że rzuciłam sie na męża z czego oczywiście był zadowolony. I tak po wszystkim leżymy sobie i gadamy i nagle mnie olśnio i mówię do niego: ej mieliśmy sie nie starać a Ty skończyłeś we mnie 😂
A on to: upss zapomnialem 🤷
Więc teraz jestem ciekawa co z tego wyniknie 😂 no i dzięki temu mogę czekać na testowanie 😂JaMiNi, Beezi, kwiatek100, ELka, Ewiwi, Yasuole, rozalaa, Paula29, Angi90 , bialy_wilczek, Paucia, Olya, Anett93, malutka203, Czarna_porzeczka, MałaStokrotka, Putka2022, Evondita82, Niaha lubią tę wiadomość
👩💼 28 lat:
- Hashimoto ( Euthyrox 25)
- Choroba Von Willenbranda ( brak stałych leków)
- LH-3,94
-FSH- 4,77
-PROLAKTYNA - 23, 98
🧔34 lata
- zdrowy
- bardzo aktywny
6 cykli z CLO i Duphastonem nieudanych
7cs (CZERWIEC) - przerwa w stymulacji ---> zmiana lekarza ---> ostra infekcja, wdrożenie leków przerwa do lipca
8cs (LIPIEC) - wyleczona infekcja-nowe suplementy- brak stymulacji ze względu na brak możliwości monitoringu ( urlop lekarza)- własna owulacja
9cs (SIERPIEŃ) - brak stymulacji ze względu na brak dostępnego leku - monitoring 1.08 - cykl bezowulacyjny
23.08 - wypadek rowerowy
4.09- II
11.09- pierwsze USG - 2 mm pęcherzyk ciążowy w macicy
12.09- beta 1819
14.09- beta 3460 - wzrost o 90,2%
02.10 - kolejna wizyta -
Hej wam. U mnie dzisiaj jak na złość temperatura porypana bo spadła, ale ignoruje ją bo w nocy się budziłam.potem kupię owulaka i zrobię bo jestem ciekawa czy piczor już polazl. A może znowu bezowulacyjny cykl?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Saya, wpisałam Cię w takim razie na wolnego strzelca 🙂 Rozgość się 🤞🍀
Pauli, cześć, rozgość się, oby nie na długo 🤞 Bardzo mi przykro z powodu biochema, ale mam nadzieję, że organizm zapamiętał stan ciąży i zaraz znowu zobaczysz dwie kreseczki że szczęśliwym finałem ❤️🍀
Lipcowa 🥺 Powodzenia w takim razie, mam nadzieję, że przyniosę Ci szczęście 🤞🍀 Ale plan awaryjny zawsze warto mieć, oby nie był potrzebny 🤞 No i zdrowiej szybko, chociaż podobno covidowe cykle potrafią być magiczne ❤️
Rozala, no jak to? Wielka szalona miłość 😅
Dziękujemy za wiruski ❤️Lipcowa, rozalaa lubią tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Hej dziewczyny. Czy mogę także dołączyć? Krótko o mnie: 2,5 letni synek na stanie, teraz starania o drugie. To będzie trzeci cykl starań ale na luzie staraliśmy się już od października. Termin miesiaczki mam na 16 kwietnia.
Beezi, Putka2022, Evondita82 lubią tę wiadomość
🙎♀️32
🙎♂️34
👶 2020
Projekt rodzeństwo od 01.23
Cb 04.23 -
Dzień dobry na kwietniowym, dla mnie to 6 cs, może będzie tak szczęśliwy, jak ten 2 lata temu 🍀
Mnie proszę wpisać na wolnego strzelca, bo mam obecnie lekkie zawirowania cyklu i nie wiem kiedy wypada co
Życzę wszystkim powodzenia w kwietniu, żebyśmy się spotkały w Sylwestra na porodówce 😍ELka, Natosia, Beezi, Evondita82 lubią tę wiadomość
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC) -
Beezi wrote:Saya, wpisałam Cię w takim razie na wolnego strzelca 🙂 Rozgość się 🤞🍀
Pauli, cześć, rozgość się, oby nie na długo 🤞 Bardzo mi przykro z powodu biochema, ale mam nadzieję, że organizm zapamiętał stan ciąży i zaraz znowu zobaczysz dwie kreseczki że szczęśliwym finałem ❤️🍀
Dziękuję ❤️ szukam pozytywow z biochema - czyli dam radę zajść w ciążę, mam owulację 🙂
Lipcowa - odnośnie Covida, mąż przywiózł z delegacji te paskuctwo i kazał mi zrobić test na Covida i tłumaczyłam mu , że napewno nie mam bo mi zawsze wszystkie testy wychodzą negatywnie 😅 zrobiłam, no i był pozytywny - mąż twierdził, że odwrócił złą passę, a po dwóch tygodniach test ciążowy już był pozytywny 🙂
Mąż czarodziej 😅Beezi lubi tę wiadomość
💁 27
🧔 30
👶 2016
03.2023 💔 cb
Suplementy :
Wyhaczylam zapisy na dofinansowanie do in vitro i zapisałam się z Mężem - pierwsze info będzie po świętach 🌺🍀💪🏻moonflower, rozalaa, Lipcowa, Niezapominajka95, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC) -
kwiatek100 wrote:Ale super nazwa! 🌸
Jeśli się okaże że owulację będę mieć jutro (tak zakładam ) to myślę że testować będę w okolicy 9.04 - to będzie 11 dpo. Więc na razie proszę o wpisanie na wtedy, a jak temperatura sprowadzi mnie na ziemię i się okaże że owulki jutro nie będzie to będziemy zmieniać
Dziewczyny, ja od razu też wjadę z dziwnym pytaniem. Jak rozróżniacie śluz od wypływającego nasienia? Po wieczornym serduszkowaniu przez cały kolejny dzień ze mnie leci, muszę mieć wkładkę i nie jestem w stanie stwierdzić co jest moim śluzem a co nie do końca🤦🧐 help
ja z reguły nie sprawdzam wtedy śluzu bo to nie ma dla mnie sensu, dopiero na następny dzień koło południa jeśli ❤️było wieczorem, a jak rano to dopiero na wieczorem w tym dniu...
co do śluzu, to mój trzeci cykl z NAC i drugi z wiesiołkiem i tak szczerze, liczyłam na jakiś szał!! Że kuźwa wodospady będą ze mnie spływać, ze będę miał między nogami jakąś małą niagare czy coś 🤣🤦♀️i co? i chu..! Mam właśnie wręcz odwrotne wrażenie, ze posucha jak na Saharze, w okolicach owu jak nie grzebne to płodnego śluzu nie zauważę 🤦♀️jedyne co to chyba troszkę skróciły mi ostatni cykl, owu zamiast w 17 dc była w 13 dc... ale ale na tym koniec zachwytów! dziś u mnie 13 dc kolejnego cyklu, temperatura jakaś niemrawa, owulaki mi dały popalić od 9 dc robiąc mnie w balona jakby delikatnym piczorkiem którego temperatura nie potwierdziła więc nawet owulaki oszukują 🤣 a wczoraj wieczór jak zrobiłam to był bladzioch🤷♀️ zobaczymy co będzie dziś... dodatkowo stary mnie wczoraj wkurwił więc ❤️nie było ...
a tak poza tym! to miłego dnia dziewczynki!! u mnie piękna pogoda choć lekki przymrozek z rana! mógłby ten kwiecień mi sprzyjać!! bo ominie mnie wtedy Wigilia z piekielną rodzinką B. 😂😂rozalaa, kwiatek100 lubią tę wiadomość