Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ESMYA - szansa na wyleczenie mięśniaków?
Odpowiedz

ESMYA - szansa na wyleczenie mięśniaków?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MyszaGenia Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pojawiła się nadzieja w bezoperacyjnym leczeniu mięśniaków - Esmya. Dosyć droga, 3 - miesięczna kuracja (ok. 800 zł za opakowanie), obiecuje zmniejszenie mięśniaków średnio o 50%...
    Czy któraś z Was ją stosowała?
    Jakie efekty?
    Co z zajściem w ciążę po kuracji?

Wierzę, że się uda...:)
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kogoś to zainteresuje, to napiszę krótko:
    Stosowałam.
    Efekty - w sumie nie wiem do końca. Esmya miała mnie przygotować do operacji i zmniejszyć prawdopodobieństwo krwotoku i najlepiej jak najbardziej zmniejszyć mięśniaki.
    Operacja się udała. Czy się zmniejszyły - nie wiem. Podczas kontrolnych wizyt lekarz mówił, że tak, ale w czasie operacji okazały się większe niż wyglądały na USG.
    Co do ciąży - na razie efektów brak, ale jestem dopiero w trakcie drugiego cyklu starań. Po 4 miesiącach od operacji dostaliśmy "zielone światło".
    W trakcie operacji warto zastosować żel na zrosty.

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ