Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne ESMYA - szansa na wyleczenie mięśniaków?
Odpowiedz

ESMYA - szansa na wyleczenie mięśniaków?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MyszaGenia Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pojawiła się nadzieja w bezoperacyjnym leczeniu mięśniaków - Esmya. Dosyć droga, 3 - miesięczna kuracja (ok. 800 zł za opakowanie), obiecuje zmniejszenie mięśniaków średnio o 50%...
    Czy któraś z Was ją stosowała?
    Jakie efekty?
    Co z zajściem w ciążę po kuracji?

Wierzę, że się uda...:)
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kogoś to zainteresuje, to napiszę krótko:
    Stosowałam.
    Efekty - w sumie nie wiem do końca. Esmya miała mnie przygotować do operacji i zmniejszyć prawdopodobieństwo krwotoku i najlepiej jak najbardziej zmniejszyć mięśniaki.
    Operacja się udała. Czy się zmniejszyły - nie wiem. Podczas kontrolnych wizyt lekarz mówił, że tak, ale w czasie operacji okazały się większe niż wyglądały na USG.
    Co do ciąży - na razie efektów brak, ale jestem dopiero w trakcie drugiego cyklu starań. Po 4 miesiącach od operacji dostaliśmy "zielone światło".
    W trakcie operacji warto zastosować żel na zrosty.

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ