X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Euthyrox a wzrost lub spadek wagi
Odpowiedz

Euthyrox a wzrost lub spadek wagi

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za to niewiem co jest ze mną biore od 40 dni euthyrox 50 ( mialam 4.28 tsh,ft3 ft4 i anty tpo w normie) i schudlam juz 10.5 kilo to duzo boje sie ze za duzo co prawda jestem duza wiec to mnie nie martwi waze ponad 100 a staramy sie kilka lat o dziecko problemy z owulacja ,ale jak dalej tak szybko bedzie spadac waga to serio cos bedzie nie tak (oczywiscie mam diete o niskim indeksie glikemicznym) ale nie cwicze w ogole tylko ide do pracy ale pracuje na kasie wiec tez siedze :P )

• Kasita Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Od tygodnia biore L-Thyroxine 25 (lewotyroksyna 25 mg) i jeszcze nie wiem jakie beda efekty (ani jesli chodzi o wage, ani o wyniki hormonow). Jestem ciekawa czy ktoras z Was to brala. Tak na marginesie oto co pisze Wiki na temat tego leku:

L-Thyroxine to lewotyroksyna (z tego co czytalam na Wiki, ten lek ma wiele nazw w zaleznosci od kraju i nazw generycznych - i tak np. :
    Eltroxin, Euthyrox, Letrox, Levaxin, L-thyroxine, Thyrax, i Thyrax Duotab w Europie;
    Thyrox, Thyronorm we Wschodniej Azji;
    Unithroid, Eutirox, Levoxyl, Synthroid, i Tirosint w Am. Polnocnej i Poludniowej;
    Thyrin i Thyrolar w Bangladeszu.

Jako skutek uboczny podaje sie m.in. spadek wagi.

Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ