Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Euthyrox a wzrost lub spadek wagi
Odpowiedz

Euthyrox a wzrost lub spadek wagi

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za to niewiem co jest ze mną biore od 40 dni euthyrox 50 ( mialam 4.28 tsh,ft3 ft4 i anty tpo w normie) i schudlam juz 10.5 kilo to duzo boje sie ze za duzo co prawda jestem duza wiec to mnie nie martwi waze ponad 100 a staramy sie kilka lat o dziecko problemy z owulacja ,ale jak dalej tak szybko bedzie spadac waga to serio cos bedzie nie tak (oczywiscie mam diete o niskim indeksie glikemicznym) ale nie cwicze w ogole tylko ide do pracy ale pracuje na kasie wiec tez siedze :P )

• Kasita Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Od tygodnia biore L-Thyroxine 25 (lewotyroksyna 25 mg) i jeszcze nie wiem jakie beda efekty (ani jesli chodzi o wage, ani o wyniki hormonow). Jestem ciekawa czy ktoras z Was to brala. Tak na marginesie oto co pisze Wiki na temat tego leku:

L-Thyroxine to lewotyroksyna (z tego co czytalam na Wiki, ten lek ma wiele nazw w zaleznosci od kraju i nazw generycznych - i tak np. :
    Eltroxin, Euthyrox, Letrox, Levaxin, L-thyroxine, Thyrax, i Thyrax Duotab w Europie;
    Thyrox, Thyronorm we Wschodniej Azji;
    Unithroid, Eutirox, Levoxyl, Synthroid, i Tirosint w Am. Polnocnej i Poludniowej;
    Thyrin i Thyrolar w Bangladeszu.

Jako skutek uboczny podaje sie m.in. spadek wagi.

Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ