Frustracja po staraniach porady/pomoc/gorzkie żale
-
Hej, wątek otwieram dla kobiet którym, nie udało się zajść w ciążę w X cyklu starań. Zapraszam wszystkie kobietki, które chcą się wyżalić, sięgnąć porady ale również zapraszam te którym się udało i chciałyby coś podpowiedzieć lub wesprzeć. W nas kobietach siła ❤️ nie poddajemy się!
-
Zacznę od sobie.
Ona 21 lat -starania o pierwsze dziecko.
Tabletki anty Elin brane przez 3 lata. Odstawione w Maju 2024r.
Starania start czerwiec 2024r.
Przed tabletkami cykle 28-29. Teraz cykle co 34 dni.
Śluz ok.
Tsh 1,84.
Leki: przed owulacją - wiesiołek 2x1
Cały cykl - kwas foliowy, witamina d3 +k2, magnez +cynk +b6 2x1.
W rodzinie: babcia, mama i ciocia - czas starania się o dziecko ok. Rok.
Myśl na dziś: kolejny cykl stracony, nie mam sił, nie wiem jak odpuścić starania bez spięć. Wiem że taki czas starania o dziecko to krótko, ale bardzo tego chce i pragnę. A wizja braku dziecko przez następne kilka miesięcy mnie bardzo dołuje. Próbuje i nic. Próbowałam wszystkiego testów owulacyjnych, termometru i nic.
Jak najlepiej obserwować czy do owulacji doszło - po przez mierzenie temperatury?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 14:43
-
Ze swojej strony powiem tylko tyle, że po odstawieniu anty może zejść trochę czasu zanim organizm dojdzie do siebie hormonalnie. Musisz mu dać czas.
A najlepsze na owulacje to monitoring.Natalie111 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Ze swojej strony powiem tylko tyle, że po odstawieniu anty może zejść trochę czasu zanim organizm dojdzie do siebie hormonalnie. Musisz mu dać czas.
A najlepsze na owulacje to monitoring.
Odnośnie organizmu po anty myślałam że zaliczę się do tych co zaszły w pierwszym cyklu po odstawieniu.. no niestety się przeliczyłam a nas monitoring myślę żeby zacząć chodzić w następnym miesiącu bo teraz mam @.
Choć w głowie siedzą mi same czarne scenariuszeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 14:58
-
Natalie111 wrote:Odnośnie organizmu po anty myślałam że zaliczę się do tych co zaszły w pierwszym cyklu po odstawieniu.. no niestety się przeliczyłam a nas monitoring myślę żeby zacząć chodzić w następnym miesiącu bo teraz mam @.
Choć w głowie siedzą mi same czarne scenariusze
Od siebie mogę poradzić żeby mierzyć temperaturę rano - to naprawdę pomagaNatalie111, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
-
Natalie111 wrote:Odnośnie organizmu po anty myślałam że zaliczę się do tych co zaszły w pierwszym cyklu po odstawieniu.. no niestety się przeliczyłam a nas monitoring myślę żeby zacząć chodzić w następnym miesiącu bo teraz mam @.
Choć w głowie siedzą mi same czarne scenariuszeNatalie111 lubi tę wiadomość
-
Wejdź sobie na wątek miesięczny, dużo wiedzy dużo rad.
Każda z nas albo większość ma swoją historię podpięta w stopce, polecam też to zrobić. Napewno plan działania pomaga więc taki sobie rozpiszcie
Skoro wszyscy w rodzinie starali się około
Roku, to jeszcze trochę czasu przed tobą ale do tego warto zrobić podstawowe badania dla spokojniejszej głowy. Ja też staram się stosunkowo krótko ale pomaga mi plan działania i wykonane badanie, które tak naprawdę po kolei wyszły dobrze, a ciąży i tak nie ma. Bywają gorsze dni i lepsze ale nie należy się załamywać.
Jesteś dużo młodsza niż większość dziewczyn tutaj i to że świadomie się staracie o dziecko jest super!pp2018, Majeczkaaa! lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -