Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
Odpowiedz

Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • _Kamyczek_ Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @effii gratulacje umowy! 😍

To prawda, na forum zdobił się plackowy szał 😂 też przez was smażyłam w któryś wieczór 😂 na dzisiaj mam zupę kalafiorową, ale coś nie mam na nią ochoty. Sama nie wiem co bym zjadła 🙄

👩‍💼27
    👱‍♂️29

09.2022 odstawienie antykoncepcji
    02.2023 Walka o przywrócenie regularnych cykli
    08.2023 starania

15.11.2023 beta 18,6 <3
    17.11.2023 beta 74,3
    20.11.2023 beta 402

30.11 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    5.12 serduszko ❤️ USG 6+3
    15.01 I prenatalne - wszystko ok!

Data porodu
    USG 26.07.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Niee, nic z tego nie robił. Ale ja robiłam posiew tlenowy i beztlenowy i nic nie wyszło, więc chyba i u niego powinno być ok skoro serduszkujemy bez zabezpieczenia?

oj powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia czy jest jakaś zależność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Dziewczyny, a orientujecie się ile w Synevo dają czasu na realizację badań po zakupie pakietu?

90 dni jest napisane 🙂

karola_b, Pusshka lubią tę wiadomość

• Viii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas ulubiona zupa młodszego synka: brokułowa + zjedli pierogi ruskie z masłem + pangę smażoną w panierce. Cieszę się jak dużo jedzą 😁😁

Ja z powodu IO odpuściłam pierogi i miałam warzywa na patelnię + panga.

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg wy tu o plackach, golabkach i innych takich, a ja juz taka glodna, w brzuchu mnie ssie, a musze wytrzymac jeszcze ponad 2h, bo usg brzucha mam na 17:15 i trzeba byc minimum 5h bez jedzenia 🫠

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Edithka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii gratuluję! Teraz będziesz spokojna z taka umową. :)

U mnie dziś na obiad wczorajsza jarzynowa i zrobiłam dziś pierogi z kapustą. Już po kilku pierogach odechciało mi się lepić, ale synek pomagał. 😅
    Miałam jeszcze posprzątać, ale dziś znów jestem śpiąca i najchętniej poszłabym spać. A że kłuje mnie i boli brzuch, to leżę i odpoczywam teraz. Chyba za długo byłam na nogach.

Myszkaaa20, Olalee lubią tę wiadomość

👱34
    🧔32
    👶08.2020
    👶07.2024

⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
    14.11.2023 beta hcg 1460
    16.11.2023 beta hcg 3335
    28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
    16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
    13.02. 240g. zdrowego chłopca.
    05.03. 382g.
    26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
    16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
    14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
    31.05. waga 2260g. 😍
    28.06. 3400g. ❤️
    12.07. 4000g. 😳
    15.07. już jesteśmy razem 😍
    3970 g. 56 cm ❤️

age.png
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Omg wy tu o plackach, golabkach i innych takich, a ja juz taka glodna, w brzuchu mnie ssie, a musze wytrzymac jeszcze ponad 2h, bo usg brzucha mam na 17:15 i trzeba byc minimum 5h bez jedzenia 🫠
    Ciekawa jestem co Ci wyjdzie, bo też kiedyś miałam bardzo silne kłucie w prawym boku. Myślałam, że to jajnik, ale usg nic nie wykazało. Przyjęłam, że to ze stresu. Wciąż mi się to zdarza, ale znacznie rzadziej.

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:

U mnie dziś na obiad wczorajsza jarzynowa i zrobiłam dziś pierogi z kapustą. Już po kilku pierogach odechciało mi się lepić, ale synek pomagał. 😅
    Miałam jeszcze posprzątać, ale dziś znów jestem śpiąca i najchętniej poszłabym spać. A że kłuje mnie i boli brzuch, to leżę i odpoczywam teraz. Chyba za długo byłam na nogach.

Super że masz pomocnika 😍
    Robiłaś z kapustą i grzybami ? Czy tylko kapusta ? Ja muszę znowu dorobić bo moje wszystkie zapasy się kończą, ale że też szybko się męczę to zaciągnę męża do pomocy 😁

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosiagosia wrote:
    Ciekawa jestem co Ci wyjdzie, bo też kiedyś miałam bardzo silne kłucie w prawym boku. Myślałam, że to jajnik, ale usg nic nie wykazało. Przyjęłam, że to ze stresu. Wciąż mi się to zdarza, ale znacznie rzadziej.

Dam znac :) moje klucia sa co prawda lekkie, ale no jednak sa i czasem promieniuja na noge az. Ja juz sie oczytalam o kamieniach w nerkach, woreczku zolciowym, jakis zapaleniach 😂 chociaz robilam ostatnio CRP i w normie, wiec przynajmniej wiem, ze zapalenia zadnego nie ma.

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Viii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Możliwe, teraz to już zachcianka połowy forum🤣

Prawda :D wczoraj kupowałam placki ziemniaczane w bistro w pracy :)

Bulbasek lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Viii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dam znac :) moje klucia sa co prawda lekkie, ale no jednak sa i czasem promieniuja na noge az. Ja juz sie oczytalam o kamieniach w nerkach, woreczku zolciowym, jakis zapaleniach 😂 chociaz robilam ostatnio CRP i w normie, wiec przynajmniej wiem, ze zapalenia zadnego nie ma.

Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze :)

klaudia_23 lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    A ja że to coś z wątrobą, a że biorę trochę tych tabletek, dodatkowo metforminę to też mi podpasowało. 😅

⏸️ 28.11.23

👩🏼👱🏻‍♂️ 34

🗣️ pcos, hashimoto
    💊 metformina, euthyrox
    🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C

age.png
  • Viii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka udostępnij wykres, bo bym sobie popatrzyła. Oglądam Wasze wykresy, żeby wiedzieć mniej więcej czego się spodziewać. Ja już udostępniam, ale u mnie dopiero 5dc, kończy się okres więc niedługo zaczynamy działanie.

W niedzielę mam ginekologa (kolejne podejście w lux med) i poproszę o interpretację mojego progesteronu co był 3 dni przed @ na poziomie ledwo 3,43 oraz o komplet badań + monitoring. Ciekawe co powie...

Dodam, że mam jeszcze taką akcję, że we wrześniu bolała mnie prawa pierś czasami (takie kłucie w sutku) + bardzo się powiększyła w stosunku do drugiej, dlatego miałam usg na którym nic nie wyszło. Pierś na ten moment kłuje bardzo rzadko, ale nadal taka trochę nabrzmiała i większa od drugiej. I niestety przedwczoraj wyczułam co najmniej 3 powiększone węzły chłonne (prawdopodobnie węzły), więc mam nadzieję że dostanę ponownie usg oraz mammografię. Moja mama miała raka piersi więc mam nadzieję, że zostanę potraktowana poważnie.

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • ezra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zaczęłyście o jedzeniu, że idę znowu coś w kuchni porobić i głowę odciążyć 🤗

Anka32, to i ja zakupuję w tym labo pakiecik! 🙌

Anka32 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
    29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • Viii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    90 dni jest napisane 🙂

Kiedy robisz te badania?

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • ezra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    @Anka udostępnij wykres, bo bym sobie popatrzyła. Oglądam Wasze wykresy, żeby wiedzieć mniej więcej czego się spodziewać. Ja już udostępniam, ale u mnie dopiero 5dc, kończy się okres więc niedługo zaczynamy działanie.

W niedzielę mam ginekologa (kolejne podejście w lux med) i poproszę o interpretację mojego progesteronu co był 3 dni przed @ na poziomie ledwo 3,43 oraz o komplet badań + monitoring. Ciekawe co powie...

Dodam, że mam jeszcze taką akcję, że we wrześniu bolała mnie prawa pierś czasami (takie kłucie w sutku) + bardzo się powiększyła w stosunku do drugiej, dlatego miałam usg na którym nic nie wyszło. Pierś na ten moment kłuje bardzo rzadko, ale nadal taka trochę nabrzmiała i większa od drugiej. I niestety przedwczoraj wyczułam co najmniej 3 powiększone węzły chłonne (prawdopodobnie węzły), więc mam nadzieję że dostanę ponownie usg oraz mammografię. Moja mama miała raka piersi więc mam nadzieję, że zostanę potraktowana poważnie.

Viii trzymam kciuki żeby to nie było jednak nic ważnego! ❤

Viii lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml | 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml prog 170 ng/ml
    29 dpt CRL 6.4mm i 💜
  • Viii Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Viii trzymam kciuki żeby to nie było jednak nic ważnego! ❤

Dziękuję <3 Jak się dzisiaj trzymasz? Wysyłam mnóstwo dobrych myśli w Twoją stronę <3

ezra lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:

Podepnę sobie pod obecne konto później ovu premium to będziecie mogły podglądać ile dusza zapragnie 😁

U mnie też był przypadek raka piersi w rodzinie 🥺
    Daj znać po wizycie 🍀

Viii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Tak zaczęłyście o jedzeniu, że idę znowu coś w kuchni porobić i głowę odciążyć 🤗

Anka32, to i ja zakupuję w tym labo pakiecik! 🙌

Kupuj, kupuj 😁
    Myślałam, że małża namówię na chociaż podstawową morfologię ale no way 🙄

Viii wrote:
    Kiedy robisz te badania?

Chcę jutro żeby wyniki były na moją wtorkową wizytę 😁

Viii, ezra, Sarka94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edithka wrote:

Ty to Kochana odpoczywaj :) a nie o sprzątaniu myślisz ;) na bole brzucha chyba można nospe i magnez

Edithka lubi tę wiadomość

‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ