Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza_Polna gratulacje! Wracaj szybko do siebie.
Ja dalej nierozpakowana i już mam dość 😞 od kilku dni odchodzi mi czop po trochu, mały okropnie naciska mi na szyjkę, ciężko znaleźć wygodną pozycję, a jak zaczyna tam jeszcze gmerać rączkami, to masakra 🫣 Wczoraj nieźle dało mi popalić, już myślałam, że może w nocy się zaczną jakieś konkretne skurcze, ale nic z tego. Zostało przetrwać jeszcze dzisiaj i jutro już zgłaszam się na indukcję, chociaż miałam nadzieję tego uniknąć.Mysza_Polna lubi tę wiadomość
-
edith wrote:Mysza_Polna gratulacje! Wracaj szybko do siebie.
Ja dalej nierozpakowana i już mam dość 😞 od kilku dni odchodzi mi czop po trochu, mały okropnie naciska mi na szyjkę, ciężko znaleźć wygodną pozycję, a jak zaczyna tam jeszcze gmerać rączkami, to masakra 🫣 Wczoraj nieźle dało mi popalić, już myślałam, że może w nocy się zaczną jakieś konkretne skurcze, ale nic z tego. Zostało przetrwać jeszcze dzisiaj i jutro już zgłaszam się na indukcję, chociaż miałam nadzieję tego uniknąć. -
Małgosiagosia wrote:To faktycznie długo. 🤨 Jaka już waga małego? Próbowałaś wywołać poród?
Na poniedziałkowym USG małemu wychodziło jakieś 3700 g, u mnie 1,5 cm rozwarcia. Próbowałam masaży sutków, chodzenia po schodach, ogólnie wysiłku fizycznego. Seksy nie wchodzą w grę, bo oboje z mężem mamy jakieś opory. Mocniejsze skurcze pojawiają się rzadko i nieregularnie, a poza tym cały czas czuję takie ćmienie w podbrzuszu, jak podczas okresu. Ale najwyraźniej rozwarcie postępuje, skoro czop odchodzi, więc mam nadzieję, że indukcja pójdzie w miarę sprawnie. A jak u Ciebie? Masz jakieś zwiastuny? -
edith wrote:Na poniedziałkowym USG małemu wychodziło jakieś 3700 g, u mnie 1,5 cm rozwarcia. Próbowałam masaży sutków, chodzenia po schodach, ogólnie wysiłku fizycznego. Seksy nie wchodzą w grę, bo oboje z mężem mamy jakieś opory. Mocniejsze skurcze pojawiają się rzadko i nieregularnie, a poza tym cały czas czuję takie ćmienie w podbrzuszu, jak podczas okresu. Ale najwyraźniej rozwarcie postępuje, skoro czop odchodzi, więc mam nadzieję, że indukcja pójdzie w miarę sprawnie. A jak u Ciebie? Masz jakieś zwiastuny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 10:21
edith lubi tę wiadomość
-
W
Wzięło mnie dziś na wspominki i wróciłam na ten wątek podczytać co u „moich” mamusiek listopadowych 🥹❤️
@Śmieszka, Mysza_Polna, gratulacje!
Za wszystkie, które mają porod przed sobą trzymam ogromne kciuki 🥰
@Myszkaaa20, zobacz 🥹
Śmieszka, edith, Mysza_Polna, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Też sobie dzisiaj podczytywałam ten wątek i wspominałam. 😁
Pusshka lubi tę wiadomość
-
Małgosiagosia wrote:Też sobie dzisiaj podczytywałam ten wątek i wspominałam. 😁
No nie powiem, miałam co robić - taki ruch 😂Małgosiagosia lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
Pusshka wrote:
Ja właśnie trzymam w ramionach i karmie swoje dwie kreski .
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i bezproblemowej, nudnej ciąży 😍Pusshka lubi tę wiadomość
-
Hope♥️ wrote:Pusshka, bardzo Ci kibicowałam zawsze. Mimo, że nie udzielam się jakoś bardzo ale ucieszyłam się widząc Twoje kreski. Czekałaś na to bardzo długo.
Ja właśnie trzymam w ramionach i karmie swoje dwie kreski .
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i bezproblemowej, nudnej ciąży 😍
Dla Ciebie i maluszka też wszystkiego dobrego, przede wszystkim zdrówka i spokoju!Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
Pusshka wrote:
Ojejku, mam wzrusz 🥹🥹🥹Pusshka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Gratuluję Dziewczyny szczęśliwych rozwiązań i przyznam, że zazdroszczę, że już macie to za sobą !
Ja dalej w dwupaku, drugi dzień po terminie... Cały czas czuję się jak na okres, do tego ucisk na kość łonową, brzuch co jakiś czas się napina, no ale dalej wysoko... Jak nic nie ruszy, to muszę się zgłosić do szpitala w piątek, a wolałabym, żeby wszystko samo się podziało
Wszystkiego dobrego dla Waszych maluszków
I gratulacje dla Prowadzącej
Edith - daj proszę znać czy coś się samoistnie zadziało lub jakie podjęli działania w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 19:54
Pusshka lubi tę wiadomość
ONA: 32
ON: 33
5cs:
19.11.2023 - ⏸️
21.11 - beta 162,50
23.11 - beta 439,90 -
Nasz syneczek przyszedł wczoraj na świat. Pojechaliśmy w piątek w nocy, bo zaczęły mi się dość regularne i mocne skurcze, ale się okazało że rozwarcie wciąż małe, a skurcze się gdzieś rozpłynęły. Podali mi tasiemkę z prostaglandynami, którą miałam mieć do 24h. Po 4 godzinach było po wszystkim 😳
Mysza_Polna lubi tę wiadomość
-
edith wrote:Nasz syneczek przyszedł wczoraj na świat. Pojechaliśmy w piątek w nocy, bo zaczęły mi się dość regularne i mocne skurcze, ale się okazało że rozwarcie wciąż małe, a skurcze się gdzieś rozpłynęły. Podali mi tasiemkę z prostaglandynami, którą miałam mieć do 24h. Po 4 godzinach było po wszystkim 😳
Gratulacjeedith lubi tę wiadomość
🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️ -