Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć !
Dawno mnie tu nie było, z różnych powodów....
Ogólnie ja już po prenatalnym + PAPPa, wszystko ok 💗
Co do płci, 2 lekarzy nie miało pewności, ale jeden obstawia, że raczej chłopiec.
W internecie znalazłam test na płeć dziecka. Z ciekawości czy któraś robiła? Sprawdził się? Zainteresował mnie ten temat, na YT widziałam filmiki z tych testów. Raczej to forma zabawy, ale jest dostępny na eBay i zastanawiam się czy nie kupić dla fun'u
Ogólnie muszę się trochę pożalić, jakiś bardzo trudny czas mamy w związku ostatnio. Od kiedy zaszłam w ciążę bardzo trudno się nam dogadać... Czy Wasze połówki straciły jakby zainteresowanie Wami? Mam wrażenie, że dopóki byliśmy w związku, a potem postanowiliśmy się postarać o dziecko to sfera intymna była super.... A od kiedy zaczęłam w ciążę jakbym nie była kobietą.... Nie wiem inkubatorem... -
EduNowa wrote:Cześć !
Dawno mnie tu nie było, z różnych powodów....
Ogólnie ja już po prenatalnym + PAPPa, wszystko ok 💗
Co do płci, 2 lekarzy nie miało pewności, ale jeden obstawia, że raczej chłopiec.
W internecie znalazłam test na płeć dziecka. Z ciekawości czy któraś robiła? Sprawdził się? Zainteresował mnie ten temat, na YT widziałam filmiki z tych testów. Raczej to forma zabawy, ale jest dostępny na eBay i zastanawiam się czy nie kupić dla fun'u
Ogólnie muszę się trochę pożalić, jakiś bardzo trudny czas mamy w związku ostatnio. Od kiedy zaszłam w ciążę bardzo trudno się nam dogadać... Czy Wasze połówki straciły jakby zainteresowanie Wami? Mam wrażenie, że dopóki byliśmy w związku, a potem postanowiliśmy się postarać o dziecko to sfera intymna była super.... A od kiedy zaczęłam w ciążę jakbym nie była kobietą.... Nie wiem inkubatorem...
Hej, czy to wasze pierwsze dziecko? Może partner po prostu boi się o Ciebie i dziecko i swoje potrzeby też odsuwa na dalszy plan? Może spróbujcie wybrać się na wizytę razem i przy okazji pociągnąć temat z ginekologiem, jak usłyszy od lekarza, że nie ma żadnych przeciwwskazań aby normalnie cieszyć się sobą to się przełamie?🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️ -
U mnie nie ma wymiotów, jedynie mdłości ale tylko jak poczuje głód, więc nie mogę narzekać 😉
U Nas nie ma problemu z mężem, czy z przytulankami, ja miałam w pierwszym trymestrze niższe libido ale teraz już jest coraz lepiej 😁Mysza_Polna lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
U mnie w walentynki 😅 przyszły wyniki z prenatalnych, na szczęście niskie ryzyka 😊 brzuch już mam ewidentnie ciążowy ale czuję się zupełnie normalnie 😊 czasem tylko plecy wieczorami mnie bolą ale to już pewnie tak będzie. A jak tam Wasze samopoczucie? 🥰
Mysza_Polna lubi tę wiadomość
20.11. Beta 280
22.11 Beta 711
4.12 Dwa serduszka na USG ❤️❤️
Termin: 29.07.2024 -
Ja np często nie mogę zasnąć, a potem nad ranem śnią mi się bardzo dziwne sny 😅 Jeśli chodzi o samopoczucie jest troszkę lepiej, jednak mdłości póki co mnie nie opuściły🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
Ja się czuję bardzo dobrze, po ostatniej wizycie okazuje się że na 90% czekamy na synka 🩵 pomału spisuje sobie listę wyprawkową. Macie takie listy myślicie w ogóle o tym ? Chętnie przyjmę jakieś wskazówki od doświadczonych mam 😅
Mysza_Polna lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Ja czuję się coraz lepiej, wizytę mam 9 lutego. Zdecydowaliśmy z mężem, że zrobimy NIPT i wczoraj już dostaliśmy wyniki. Wszystkie ryzyka niskie i wiemy już, że mamy chłopca 😊
Myszkaaa20, Mysza_Polna lubią tę wiadomość
-
Myszkaaa20 wrote:Ja się czuję bardzo dobrze, po ostatniej wizycie okazuje się że na 90% czekamy na synka 🩵 pomału spisuje sobie listę wyprawkową. Macie takie listy myślicie w ogóle o tym ? Chętnie przyjmę jakieś wskazówki od doświadczonych mam 😅
Dużo rzeczy to wyjdzie w praniu tak naprawdę 😅 Bo jak uda się rozkręcić dobrze laktację to laktator czy podgrzewacz do butelek będzie zbędny, a u mnie jednak był to must have 😅 Ja polecam rożek usztywniany, wiesz, że przy noszeniu nie pokrzywisz maluszka Wiadomo parę pieluch tetrowych, kremik do pupy, chusteczki nawilżane i inne kosmetyki do pielęgnacji A z takich większych wydatków to łóżeczko i materac ja polecam z wkładem kokosowym, wózek, fotelik samochodowy, wanienka i polecam stelaż do wanienki, duża wygoda w kąpieli ☺️ Może jakiś miś szumiś do usypiania i lampka nocna Z mojego doświadczenia też mogę wam powiedzieć żeby nie obkupywać się wielką ilością ciuszkow ponieważ nie wiemy jak duży urodzi się maluszek, a i wszyscy przychodzący zobaczeć noworodka zazwyczaj przynoszą w prezencie ubranka 😅 Koniec końców ja np wielu bodziaków nie założyłam ani razu bo mała po prostu urosła 🤪edith, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
Ja też się długo nie odzywałam. Czekałam na wynik nifty pro, bo ile mi usg super wyszło, to pappa średnio. Na nifty pro 5 dni czekałam, tylko albo aż 🙈. Zdrowa dziewczynka ❤️❤️❤️
Condo wyprawki, to ja po córce mam tylko fotelik z bazą, a tak to reszty się pozbyłam 🙈
Wczoraj na osiedlu znalazłam jak ktoś sprzedawał muuvo 3.0 w super stanie, za 900 zł i zastanawiam się czy nie kupić, bo cena atrakcyjna 🙈 ale czy nie jest za wcześnie?
U mnie must have to dostawka jeżdżąca. Pewnie znowu na chicco next to me padnie, tym razem magic, bo ma skrętne koła.edith, Myszkaaa20, Edithka, Mysza_Polna lubią tę wiadomość
-
Z takich "bajerów" napewno chce baby hug, żeby móc z bobasem jeździć po domu, zrobić obiad, albo wstawić pranie, myślę że to będzie dobra opcja żeby był przy mnie 😊
Właśnie tak się zastanawiam jak z tymi ubrankami ile to jest optymalna ilość na początek 🤔 10, 15 zestawów 🤔 i tak jest łatwiej bo latem jednak tych warstw mniej trzeba zakładać 😅👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:Z takich "bajerów" napewno chce baby hug, żeby móc z bobasem jeździć po domu, zrobić obiad, albo wstawić pranie, myślę że to będzie dobra opcja żeby był przy mnie 😊
Właśnie tak się zastanawiam jak z tymi ubrankami ile to jest optymalna ilość na początek 🤔 10, 15 zestawów 🤔 i tak jest łatwiej bo latem jednak tych warstw mniej trzeba zakładać 😅
Na pewno zależy czy chcesz też w szpitalu mieć swoje ubranka czy będziesz korzystać ze szpitalnych i tylko jakiś zestaw na wyjście Dokładnie nasze dzieci będą letnie to na upały tylko pampers 🤭🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
Co tam u was dziewczyny, jak się czujecie?👱34
🧔32
👶08.2020
👶07.2024
⏸️11.11.2023 ❤️ w 9cs
14.11.2023 beta hcg 1460
16.11.2023 beta hcg 3335
28.11 7mm szczęścia, serduszko na USG. 😍
16.01. prenatalne, dziecko rozwija się prawidłowo. ❤️
13.02. 240g. zdrowego chłopca.
05.03. 382g.
26.03. połówkowe 640g. misia ❤️
16.04. Przekroczony kilogram! 1070g.
14.05. trzecie prenatalne, 1715g.😍
31.05. waga 2260g. 😍
28.06. 3400g. ❤️
12.07. 4000g. 😳
15.07. już jesteśmy razem 😍
3970 g. 56 cm ❤️
-
Myszkaaa20 wrote:Ja nie czuje ale to chyba jeszcze za wcześnie 🤔 nie umiem sobie tego wyobrazić jakie to będzie uczucie 🤭
Na początku jest takie delikatne jakby muskanie od środka i faktycznie ciężko odróżnić od ruchów jelit 😅 Jednak im starsza ciąża to już poczujesz coraz mocniejsze kopniaki i tego już nie da się z niczym pomylić 😁🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
Mysza_Polna wrote:Na początku jest takie delikatne jakby muskanie od środka i faktycznie ciężko odróżnić od ruchów jelit 😅 Jednak im starsza ciąża to już poczujesz coraz mocniejsze kopniaki i tego już nie da się z niczym pomylić 😁
Podejrzewam że teraz nie mogę się doczekać a pod koniec pewnie będę miała tego dość 😅Edithka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020