Gdy ostatni listek w listopadzie opadnie 🍂, dzidziuś nam do brzuszka wpadnie 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosiagosia wrote:Czyli meliska w ciąży niewskazana?
Mnie jakoś od wczoraj odrzuca od jedzenia, wszystko mi śmierdzi. Najchętniej bym tylko piła. -
Mysza_Polna wrote:No właśnie ja też, a koleżanka która jest na podobnym etapie ciąży dostała receptę z kodem C i nic nie płaciła bo podobno od września insuliny, leki na tarczycę i luteina na podtrzymanie ciąży dla kobiet w ciąży są bezpłatne...
Już jakiś czas są bezpłatne, 1.5 roku temu przy cp tez miałam luteinę i clexane za darmo.
Jest nawet lista refundowanych leków.
Ale czasami trzeba przypomnieć lekarzowi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 14:52
Hope♥️, Mysza_Polna lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:a ja właśnie zauważyłam że czym mniej pije to mniej wymiotuje! Przez to normalnie się boje pić... a wskazanie lekarza około 3l płynów dziennie.20.11. Beta 280
22.11 Beta 711
4.12 Dwa serduszka na USG ❤️❤️
Termin: 29.07.2024 -
Meggi110818 wrote:Już jakiś czas są bezpłatne, 1.5 roku temu przy cp tez miałam luteinę i clexane za darmo.
Jest nawet lista refundowanych leków.
Ale czasami trzeba przypomnieć lekarzowi... -
Hope♥️ wrote:Myślałam że jak przepisuje lekarz na oddziale położniczym luteinę to wie co i jak, a luteina w sumie droga bardzo nie jest, no trudno, ja mam na miesiąc jeszcze zapas
Mi kiedyś nawet farmaceutka zwróciła uwagę jak pierwszy raz zrealizowałam receptę, że powinnam miec wpisane "c" i teraz sama pilnuje 😉
Luteina nie jest droga, ale już clexane, 10 sztuk 150 zl, więc już wolę tą kasę na wyprawkę poświęcićMysza_Polna lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za tą informację z receptami. Nie miałam o tym pojęcia i ostatnio też endokrynolog wypisał mi normalnie zamiast refundowanej. Niby to grosze ale teraz jest na co kasę wydawać 😅 swoją drogą podobno też jak się bierze euthyrox lub letrox w dawce od 100 w górę to można mieć badania prenatalne za darmo 😊 tylko trzeba mieć zaświadczenie od endokrynologa
Myszkaaa20, Mysza_Polna lubią tę wiadomość
20.11. Beta 280
22.11 Beta 711
Milcia2397 wrote:Dzięki dziewczyny za tą informację z receptami. Nie miałam o tym pojęcia i ostatnio też endokrynolog wypisał mi normalnie zamiast refundowanej. Niby to grosze ale teraz jest na co kasę wydawać 😅 swoją drogą podobno też jak się bierze euthyrox lub letrox w dawce od 100 w górę to można mieć badania prenatalne za darmo 😊 tylko trzeba mieć zaświadczenie od endokrynologa
-
Milcia2397 wrote:Dzięki dziewczyny za tą informację z receptami. Nie miałam o tym pojęcia i ostatnio też endokrynolog wypisał mi normalnie zamiast refundowanej. Niby to grosze ale teraz jest na co kasę wydawać 😅 swoją drogą podobno też jak się bierze euthyrox lub letrox w dawce od 100 w górę to można mieć badania prenatalne za darmo 😊 tylko trzeba mieć zaświadczenie od endokrynologa
To ciekawe 🤔 muszę dopytać o te badania bo ja biorę euthyrox 125 i 100, o receptach też nie miałam pojęcia! A każdy grosz się przyda. Jesteście skarbnicą wiedzy !
Ogólnie ja i tak mam dobrze bo mam pakiet w pracy i badania i lekarza mam za darmo więc to już jest duża oszczędność 😊Mysza_Polna lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Hope♥️ wrote:Macie niedoczynność tarczycy? Ja biorę euthyrox ze względu na Hashimoto
-
Małgosiagosia wrote:Też mam hashi. Jaką dawkę bierzesz? Co ile powtarzasz teraz badania?
-
Hope♥️ wrote:Ja mam początek hashimoto, badania mialam ok TSH 1,3 ft3 i ft 4 też w normach, ale mam anty tpo 170 przy normie lab do 4 i zapalenie widoczne w USG. Póki co wystartowałam z lekami 1.5 msc temu, więc dostałam euthyrox 25, zalecenie badania co 4 tyg całej trójki tarczycowej, na anty tpo mam się nie skupiać, tylko na tym żeby TSH nie przekroczylo 2.
-
Cześć we wtorek 📆Kto w pracy, a kto odpoczywa? Jak samopoczucie? Ja wczoraj byłam u diabetologa i uczę się pracy z glukometrem, na początku byłam przerażona, ale da się ogarnąć 😁 Czego my mamy nie zrobimy dla okruszka ☺️
Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️ -
Mysza_Polna wrote:Cześć we wtorek 📆Kto w pracy, a kto odpoczywa? Jak samopoczucie? Ja wczoraj byłam u diabetologa i uczę się pracy z glukometrem, na początku byłam przerażona, ale da się ogarnąć 😁 Czego my mamy nie zrobimy dla okruszka ☺️
Ja niestety w pracy, mam wrażenie że u mnie samopoczucie z dnia na dzień gorsze. Chwaliłam się że tak się dobrze czuje to mdłości z rana i wieczorem mnie okropnie męczą i dalej źle śpię. No ale jeżeli z maluszkami wszystko w porządku to ja również wszystkie dolegliwości dzielnie zniosę 💪🏼🥰Mysza_Polna lubi tę wiadomość
20.11. Beta 280
22.11 Beta 711
Mysza_Polna wrote:Cześć we wtorek 📆Kto w pracy, a kto odpoczywa? Jak samopoczucie? Ja wczoraj byłam u diabetologa i uczę się pracy z glukometrem, na początku byłam przerażona, ale da się ogarnąć 😁 Czego my mamy nie zrobimy dla okruszka ☺️
Ja niestety w pracy, ale chętnie zostałabym w domu i odpoczywała, senność niesamowitą i odczuwam mdłości ale tylko jak czuję głód więc nie jest tak źle.
Musisz mieć jakąś konkretną dietę? 🤔Mysza_Polna lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:Hej 💐
Ja niestety w pracy, ale chętnie zostałabym w domu i odpoczywała, senność niesamowitą i odczuwam mdłości ale tylko jak czuję głód więc nie jest tak źle.
Musisz mieć jakąś konkretną dietę? 🤔
Tak, na razie dieta z niskim IG, a po pomiarach zobaczymy czy konieczna będzie insulina czy zostaniemy na samej diecie.koktajlowa lubi tę wiadomość
🙋29 🤵33
2019 - 👧
23.11.23 ⏸️
28.11.23 beta 253
30.11.23 beta 506
05.12.23 pęcherzyk ciążowy w macicy
21.12 1,31 cm szczęścia z serduszkiem ❤️