Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylku, teraz chyba stopniowo odchodzi się od CC "na rzadanie" i z pierwszego lepszego powodu 🤔
Dzisiaj jak powiedziałam mojemu ginowi, że mam pozwolenie na SN to powiedział, że super i zapytał czy głowę też nastawiam, mówię że tak, że bardzo bym chciała! To się ucieszył i mówił że zauważył, że coraz więcej kobiet decyduje się na SN, że CC traktuje tylko jako konieczność itd i że dzisiaj nawet miał pacjentkę po TP, która prosiła żeby poczekać jeszcze kilka dni czy się nie zacznie SN, bo w ostateczności by chciała CC.
Ja osobiście mam takie podejście, że chciałabym spróbować SN, ale jak tylko będą jakieś wskazania dla dobra synka do CC to się zgodzę. Tak jak są czasem bardzo duże dzieciaczki, albo jak u Anni dla dobra Mikusia itd 💙
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:No dokładnie tak jak piszesz!
Ja osobiście nie znam mamy bliźniąt która by urodziła SN. Ani też nie słyszałam. Wydaje mi się, że po prostu lepiej jak akcja zacznie się sama, bo wtedy wiadomo, że dzieci są gotowe do wyjścia i wtedy robią CC ma goraco
A tak na zimno to te dzieci są tak "wyrwane" z brzucha.
Dlatego sama też jak już wiem, że będzie CC to chciałabym czekać max do terminu, żeby akcja się zaczęła i wtedy na gorąco by mi zrobili CC. Żeby to malenstwo dało sygnał do wyjścia
Ale wiadomo, co lekarz to inna opinia, co szpital to inne praktyki.
Jesli Sylwia dostanie zielone światło na SN to normalnie będę zbierać szczękę z podłogi!12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Ounai, pokazuję mężowi jak ładnie poukładałam, że w jednej szufladzie pajace +body krótki rękaw, że w drugiej body długi rękaw +spodnie +skarpetki więc tylko brać i ubierać, zwłaszcza że większość tych początkowych ubranek mam takich co wszystko pasuje do wszystkiego, na co mój mąż mówi: "no i po co mu tyle rzeczy?? I tak będę wybierał to co najprościej się ubiera!" 🤣🤦♀️
Moja koleżanka ma córkę i mówiła że gdyby nie przygotowywała małej ubrań, to mąż by córkę ubierał we wszystkie mixy kolorów i wzorów w jednej stylowce, np. fioletowe body w kwiatki i czerwone spodnie w kratkę 😅
Dla mojego mix wzorów to też żaden problem. Albo ktoś przychodzi a on wyciąga takie stare, sprane ciuchy. Mówię "ubierz jej te ładne" a mój mąż "a to nie jest ładne?"doomi03, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
-
Co do SN przy bliźniakach to moja teściowa z siostrą tak się urodziły. Jedna miała 2,200 a druga 1,700. Babcia wspomina poród bardzo dobrze
mówi że poszlo jak po maśle. No ale to były inne czasy, oni nawet wtedy nie wiedzieli że tam siedzą bliźniaki, myśleli że jedno duże dziecko.
-
Lalia wrote:Ounai, pokazuję mężowi jak ładnie poukładałam, że w jednej szufladzie pajace +body krótki rękaw, że w drugiej body długi rękaw +spodnie +skarpetki więc tylko brać i ubierać, zwłaszcza że większość tych początkowych ubranek mam takich co wszystko pasuje do wszystkiego, na co mój mąż mówi: "no i po co mu tyle rzeczy?? I tak będę wybierał to co najprościej się ubiera!" 🤣🤦♀️
Moja koleżanka ma córkę i mówiła że gdyby nie przygotowywała małej ubrań, to mąż by córkę ubierał we wszystkie mixy kolorów i wzorów w jednej stylowce, np. fioletowe body w kwiatki i czerwone spodnie w kratkę 😅
Jak robiliśmy teraz porządku przed remontem to z każdą chociażby zepsutą zapalniczką chodził i mnie pytał... więc coś czuje, że z ubieraniem dziecka może być podobnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 04:22
Lalia lubi tę wiadomość
-
zobaczcie jaki wypas mam 😍 ale na razie nadal nic nie rusza, moze jakieś mini skurcze czułam, ale po badaniu lekarka powiedziała że szyjka nadal długa i jeden palec można tylko włożyć, do 7 rano mam tu leżeć a później będzie indukcja oksy 😱 najbardziej boję się właśnie tej oksytocyny ze nie wytrzymam z bólu...
Ounai, doomi03, kar_oliv, dmg111, Inga28, Enigvaa, KarolinaMaria, Inaa89, Wik89, SzalonaOna, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Dziewczynki, co do porodu bliźniaków bardzo dużo rodzi się ich SN. Jestem w takiej grupie bliźniacze mamy i dziewczyny, co chwile dodają foty dzieciaków i opisują porody. Powiedziałabym, że to tak pół na pół jest. Podobno jak się pierwsze urodzi, to drugie do 45 minut wyskakuje
kłot, Wik89, Lalia, SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość
-
kłot wrote:
zobaczcie jaki wypas mam 😍 ale na razie nadal nic nie rusza, moze jakieś mini skurcze czułam, ale po badaniu lekarka powiedziała że szyjka nadal długa i jeden palec można tylko włożyć, do 7 rano mam tu leżeć a później będzie indukcja oksy 😱 najbardziej boję się właśnie tej oksytocyny ze nie wytrzymam z bólu...
-
Sylwucha wrote:Dziewczynki, co do porodu bliźniaków bardzo dużo rodzi się ich SN. Jestem w takiej grupie bliźniacze mamy i dziewczyny, co chwile dodają foty dzieciaków i opisują porody. Powiedziałabym, że to tak pół na pół jest. Podobno jak się pierwsze urodzi, to drugie do 45 minut wyskakuje
Sylwucha lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Moja koleżanka miała dodatni i po prostu dali jej antybiotyk, nic poza tym, nie ma co się bać i czytać 😘
-
kar_oliv wrote:Aniu, widzę, że nocny marek już odpalony 😀Mikołaj jest ślicznym maluszkiem, widziałam fotkę w łóżeczku 😍
Ja się obudziłam o 2 i wyspana jakbym z 10h spała, nie wiadomo o co chodzi 😀 pospane
Albo Kłot zasnęła albo akcja się u niej zaczęła. 💪dmg111, Sylwucha, kar_oliv, Lalia, Wik89, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia czyli laktacja się rozkręcila? Świetnie! Dajesz nadzieje😊
Na tą szczepionke na krztusiec pewnie tez trzeba być w pełni zdrowym? Kurczę ja zawsze w takie pogody juz jesienne, wiec i teraz , mam z rana zapchany lekko nos i drapie mnie w gardle😐💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Annia czyli laktacja się rozkręcila? Świetnie! Dajesz nadzieje😊
Na tą szczepionke na krztusiec pewnie tez trzeba być w pełni zdrowym? Kurczę ja zawsze w takie pogody juz jesienne, wiec i teraz , mam z rana zapchany lekko nos i drapie mnie w gardle😐
Zulu mam to samo 😀 Wystarczy, że nawiewnik w nocy nad oknem uchylony a ja jakbym leżała całą noc w chłodni 😂Zulugula lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry jestem po 13 godzinach snu. Czuję się już znacznie lepiej mam jeszcze lekki stan podgorączkowy . 37.6 mam nadzieję że już mocna gorączką nie wróci
Wik89, kar_oliv, Stokrotka027, doomi03, Annia, kic83, Sylwucha, Zulugula, dmg111, Ounai, Ewa88 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas