X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Mnie moje nie, bo nie istnieje, a nie może mnie wkurzać chyba coś, czego nie ma 🤔

🤣🤣🤣🤣
    Hahahhahaha, Lalia Love U 😍 U mnie to samo 😎

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Moja tez! 🙆‍♀️ rano pisalam, że nawet maila w koncu dostalam! nie wiem jak z kodami ing, trzeba będzie sprawdzac i próbować jak będą, chociaz ja juz wykorzystałam pulę i na razie nie mam 😁

Edit: tylko to 20% tylko stacjonarnie z tego co widzę 🤔 więc już bez dodatkowych kuponów chyba
    A widzisz nie doczytałam 😃 może to i lepiej, że stacjonarnie hahahah, bo znowu bym popłynęła z kasą a tak mam kawałek do hm 🤪
    Daj znać jak będzie paczka 💪

Zulugula lubi tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, jak macie pajace z george w rozmiarze 50, to to są te 2,5 (2,7kg)??
    Bo ja już się gubię z rozmiarówka 🙈
    Możecie mi napisać w wolnej chwili szerokość od pachy do pachy i długość tego pajaca? Byłabym mega wdzięczna 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai u Ciebie zaraz po połogu, ale to szybko leci :)

My nie zaprzestalismy seksu w czasie ciazy, wrecz przeciwnie, wczoraj tez 😜, ale rozumiem w pelni, ze niektorzy w ciazy nie maja ochoty, nie chca, obawiaja sie. Milosc mozna okazywac sobie na wiele sposobow, w pelni zgadzam sie z Laila. I z radą, abyscie Motylku o tym z mezem pogadali, i z tym, ze naprawde super wygladasz i nie powinnas miec zmartwien w zwiazku z tym!

Gagatka powodzenia jutro na polowkowych! Bedzie dobrze:)

Kkasia, dawaj znac po wizycie:) masz pare godzin przede mna;)

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja np czuję się tak nieatrakcyjnie, że brak zainteresowania że strony męża jeszcze to pogłębia. To już wiecie, nie chodzi o seks...
    Ale czuję, że mocno się oddalam. Nie przytulamy się w ciągu dnia. Jedyne co to buziak na dzień dobry i do widzenia. Nie ma żadnego szaleństwa, żadnego porywu namiętności, żadnych macanek.
    Jeszcze ostatnio usłyszałam, co to on z była nie robił, i gdzie tego nie robili... Nie mówił wprost do mnie, przy luźnej rozmowie że znajomymi.
    Mocno to na mnie wpływa, może za mocno. Wydaje mi się, że muszę się wybrać do psychologa, na luźna rozmowę. Ale nie wiem czy robić to przed porodem, czy już po... Zaczynam sobie mocno wkręcać fazę walki o "lepsza, ładniejsza" mnie do tego stopnia, że obawiam się, że po porodzie się w tym zatracę. A nic dobrego z tego nie wyniknie - już to przechodziłam :/
    Mogłabym w ciąży wyglądać dużo gorzej, ale mogłabym też lepiej. Tyle, że problem istniał już przed ciąża... Gdzie naprawdę starałam się dbać o siebie.

Czy Wasi mężowie dają Wam w jakiś inny sposób odczuć, że ich kręcicie? Że nadal mają na Was ochotę? Nie mówię o samym seksie, ale o takich ludzkich odruchach, czy coś...
    Motylku, u nas też nie ma porywów namiętności i jest buziak na dzień dobry i do widzenia, nie chodzimy za rękę a jak raz wzięłam męża za rękę na spacerze to pytał co mi odwala. Po czym stwierdziłam że w sumie mi też niewygodnie 😂 U nas takie porywy są jak jesteśmy na urlopie. Wtedy mamy siły i czas, nie ma stresu, pracy, przemęczenia. Mnie to nie przeszkadza, bo myślę, że nasz związek po prostu wszedł w kolejna fazę, gdzie mamy dzieci, musimy się nimi zająć i trochę nie mamy już siły i czasu na leżenie i szeptanie sobie czułych słówek do ucha.
    Myślę, że powinnaś iść do psychologa bo ewidentnie coś nie gra. Wiele razy mówiłaś że Twój mąż był taki od samego początku. Niestety ale to tak nie działa, że bierzesz ślub i nagle ktoś się zmienia. Musisz zaakceptować jego niskie libido. Musisz też zaakceptować siebie. A jeśli rozmawia o seksowny z była i Tobie się to nie podoba to musisz mu o tym mówić. A Ty odnoszę wrażenie, że boisz się mu mówić takie rzeczy żeby Cię nie zostawił.
    Do tego też jesteście już trochę ze sobą, macie 4 dziecko w drodze i nie możesz oczekiwać że będziecie jak nastolatkowie na wakacjach. Związek przechodzi różne etapy, a Ty bardzo często jak mówisz o Waszym małżeństwie mam wrażenie że chciałabyś, żebyście zawsze byli w fazie zakochania, która tak naprawdę trwa ok rok i się kończy. Jeśli nie nauczysz się przechodzić dokładne kolejnych etapów związku to ani z mężem ani z nikim innym nie stworzysz stałego związku. Idź umów się z kimś i pogadaj, bo my też tu nie znamy wszystkich szczegółów i czasem bazując na fragmentach historii które opowiadasz, próbując Ci doradzić i pomoc możemy zrobić więcej złego niż dobrego. Albo sama widzisz, że od prawie roku raz na miesiąc o tym wspominasz, więc dobrze na pewno nie jest.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Ounai u Ciebie zaraz po połogu, ale to szybko leci :)

My nie zaprzestalismy seksu w czasie ciazy, wrecz przeciwnie, wczoraj tez 😜, ale rozumiem w pelni, ze niektorzy w ciazy nie maja ochoty, nie chca, obawiaja sie. Milosc mozna okazywac sobie na wiele sposobow, w pelni zgadzam sie z Laila. I z radą, abyscie Motylku o tym z mezem pogadali, i z tym, ze naprawde super wygladasz i nie powinnas miec zmartwien w zwiazku z tym!

Gagatka powodzenia jutro na polowkowych! Bedzie dobrze:)

Kkasia, dawaj znac po wizycie:) masz pare godzin przede mna;)
    Nooo z dzieckiem to naprawdę szybko. Dni mi tak uciekają, że nawet nie wiem kiedy. Jak mała nie płacze to czasem coś porobię ale czasem po prostu siedzę i staram się nacieszyć tą małą kruszynką. Z synem jak przestawał płakać to biegłam od razu coś robić. A potem nie wiadomo kiedy zrobił się duży. No chyba, że mała śpi to wtedy korzystam. Ale jak nie śpi to gadam do niej, głaszczę, tulę. Kocham ją ponad życie. To niesamowite, że rodzi się drugie dziecko i nagle masz dwa razy tyle miłości w sobie co wcześniej. Co najlepsze, tego się nie da opisać, to po prostu trzeba poczuć.
    A połóg tak, jeszcze 1-3 tygodnie i po wszystkim. Za tydzień już mam wizytę u ginekologa, młoda usg bioderek, zostanie mi tylko krzywa powtórzyć i wracamy do normalnego życia. Ciekawe kiedy okres dostanę. Syna nie karmiłam piersią, to przyszedł po 3 tygodniach od skończenia połogu.

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 12:21

Lalia, Enigvaa, Sylwucha, kic83, KarolinaMaria, Inaa89, SzalonaOna, doomi03 lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia jutro ogarnę i dam Ci znać z tymi pajacami. 😘

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic sialalalala 😘♥️

kic83 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam brsuchatki7? Która nie śpi?

Sylwucha, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jak tam brsuchatki7? Która nie śpi?

Znowu padło na mnie 😖 obudził mnie ból podrobów. Znowu mi macica coś uciska 😖

🔸28 lat

Wysłany: 2 października 2020, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję. Cholera, wyspałam się w dzień i teraz nawet zmęczenia nie czuję 😉
    O 1:00 gotowałam jeszcze Atenie 🐾 kurczaki 🐓
    Oczywiście potomstwo ma mnie gdzieś i nie chce wyłazić 🤯

Lalia, dmg111, Enigvaa lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, od 2 nie śpię 😱 Też spałam w dzień 3h.

Sylwucha lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduje. Musiałam sama obudzić Mikołaja na jedzenie bo cycki mi rozsadzało. 🙄 Sylwia ja serio zaczynam myśleć, że dotrwasz do wizyty! ☺️

Lalia, first size z George to jest do 4kg długość 50/56 z metki, jutro przycisnę chłopa gdzie schował metr.

Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja też się melduje. Musiałam sama obudzić Mikołaja na jedzenie bo cycki mi rozsadzało. 🙄 Sylwia ja serio zaczynam myśleć, że dotrwasz do wizyty! ☺️

Lalia, first size z George to jest do 4kg długość 50/56 z metki, jutro przycisnę chłopa gdzie schował metr.
    Hihi, też tak myślę 😁 Tylko ciekawe, co dalej 🤔
    Te uparciuchy dobrze się mają w brzuchu 😉
    Anniu, to laktacja u Ciebie rozkręciła się na dobre 😊

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Ja tak samo, od 2 nie śpię 😱 Też spałam w dzień 3h.
    Welcome to my world 😎

kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Ja też się melduję. Cholera, wyspałam się w dzień i teraz nawet zmęczenia nie czuję 😉
    O 1:00 gotowałam jeszcze Atenie 🐾 kurczaki 🐓
    Oczywiście potomstwo ma mnie gdzieś i nie chce wyłazić 🤯
    Powiem i, że dają ognia te Wasze córki. Oby w zamian po drugiej stronie były łaskawe ;) Twój lekarz się nieźle zdziwi jeśli zobaczy Cię w poniedziałek 😂

A moja Marta je i je. A ja dziś odsypiać nie mogę, bo muszę z nią do tego pediatry iść. Najgorsze, że idę sama a muszę na tej wizycie omówić plan szczepień :/

Sylwucha lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, to ile spał? Dokarmiasz jeszcze mm czy już zeszliście z butli całkiem?

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również melduje bezsenność.

Zasnęłam wczoraj w podłym nastroju, obudziły mnie strasznie męczące sny i ból całego ciała. Oby tylko mnie nic nie brało a dzień był lepszy.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 2 października 2020, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ania, to ile spał? Dokarmiasz jeszcze mm czy już zeszliście z butli całkiem?
    Dokarmiam. Zjada w ciągu dnia koło 200 ml z butli w sumie. Wczoraj ważył 3730 g czyli idzie na siatce cały czas 20 centylem, bez tej butli pewnie spadały na siatce centylowej? Ale popełniłam błąd wczoraj bo wykończona na noc nakarmiłam go butla i spał jak nigdy, a mi się cycki w tym czasie wypełniły. Poza tym tak egoistycznie mówiąc to chcę, żeby butelkę jadł, żeby mógł czasami zostać z tatą. :P

Jeju dziewczyny! Nie tak dawno był sierpień i też z tym wielkim brzuchem w upały nie mogłam spać, a już jest październik i Mikołaj ma prawie miesiąc, jak ten czas leci. 🤯

Ounai położna mi poleciła spróbować podawać Delicol, żeby wspomóc trawienie laktozy, może u Was też by spróbować na ten brzuchol?

Anetko czemu taki zły nastrój?

Sylwia i jak kobry odpuściły i dało się zasnąć?

Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ