X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Kic mi tez siw to przydalo 😉 Bo tak właśnie zastanawiałam się czy mogę mieszać kilka porcji pokarmu. Czy będę musiala wozić kilka woreczków naraz. Ale można zmieszać pokarm z 12h tylko najpierw kazda porcja do lodówki aby miala ta sama temp. Na 12 jedziemy do malego. Bede miala dla niego od wczoraj 20.30 240ml mleczka. Na ta chwile ilości jakie zjada to starczy mu na troszkę 😁 a jutro zawiozę znow 😊😊
    Brawo mama, pięknie odciągasz! :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja dostałam jeden w szpitalu i to nie w brzuch. Pytałam czy dostanę też do domu no ale że nie
    Ja nie dostałam wcale, ani w szpitalu, ani w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10.40 pobranie na krzywa i do domu. Przeżyłam, ale w ciąży smakowała jakoś lepiej 😂

Ania81, Lalia lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 21:11

💙
    💗
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku pamietam, że pisałaś że dostałaś pieniądze z ubezpieczalni za cc, jaki procent uszczerbku na zdrowiu Ci wyliczyli? Ja złożyłam wniosek i jestem ciekawa czy w ogóle uznają. Na razie przyznali tylko za pobyt w szpitalu

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w nowym tygodniu. Jeszcze tylo tydzien do donoszonej! Ale minelo 😱

SzalonaOna, Gagatka, Zulugula, Inga28, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Angie1985, Ania81, kar_oliv, Sylwucha, Lalia, Inaa89, edyciak., dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Motylku pamietam, że pisałaś że dostałaś pieniądze z ubezpieczalni za cc, jaki procent uszczerbku na zdrowiu Ci wyliczyli? Ja złożyłam wniosek i jestem ciekawa czy w ogóle uznają. Na razie przyznali tylko za pobyt w szpitalu
    Ogólnie miałam sumę ubezpieczenia 7500 na operacje 3 klasy, a oni policzyli mi 25%

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ogólnie miałam sumę ubezpieczenia 7500 na operacje 3 klasy, a oni policzyli mi 25%

Okej, dziękuje za informacje 😊

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja dziś 37+0. Ciąża donoszona 🥳 jeśli o mnie chodzi, mogę iść rodzić, ale chyba szybko to nie nastąpi. Czuję, że przede mną najdłuższe 3 tygodnie, oby nie zamieniły sie w 5... wkraczam więc w fazę doszukiwania się czopa na bieliźnie i sprawdzania w lustrze co 5 minut, czy może brzuch nie opadł 😂😂 Dziś dopakuję walizkę, pospaceruję i coś ogarnę w domu. Jutro mam wizytę u lekarza. Idę do innego, bo do mojej nie było szansy się teraz dostać, a chcę przed świętami sprawdzić co tam u Matyldy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 09:48

kic83, Enigvaa, Ania81, SzalonaOna, kar_oliv, Zulugula, Suszarka, Nikaa92, Nowastaraczka, Sylwucha, SolAngelica, Lalia, Inaa89, edyciak., Stokrotka027, dmg111, Ounai, kiniusia270 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z pobrania krwi, myślałam że już nie będę musiała, ale na razie nie rodze, a jutro wizyta u gina. Ciekawe co wymyśli. Obawiam się że w środę na indukcje mnie zabierze😑 a jej chyba bardziej się boję niż CC. Wszystko o wagi Małej będzie zależało.

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Cześć Dziewczyny, ja dziś 37+0. Ciąża donoszona 🥳 jeśli o mnie chodzi, mogę iść rodzić, ale chyba szybko to nie nastąpi. Czuję, że przede mną najdłuższe 3 tygodnie, oby nie zamieniły sie w 5... wkraczam więc w fazę doszukiwania się czopa na bieliźnie i sprawdzania w lustrze co 5 minut, czy może brzuch nie opadł 😂😂 Dziś dopakuję walizkę, pospaceruję i coś ogarnę w domu. Jutro mam wizytę u lekarza. Idę do innego, bo do mojej nie było szansy się teraz dostać, a chcę przed świętami sprawdzić co tam u Matyldy.

Ja juz schizuje czy sie przypadkiem nie zaczyna za wczesnie 😂 kciuki za wizyte! 😍

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Dziewczyny po cc jak to jest z tymi zastrzykami w brzuch na krzepliwośc czy coś ? Po 1 cc tego nie dostałam .. teraz jeśli nie dadzą a bezpieczniej podać to sama mogłabym poprosić .. ale czy bezpieczniej ? Nie znam się
    Ja miałam i w szpitalu i potem w domu 10dni

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Oooo czekamy na imienniczkę 😍❤️

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Jesteście niesamowitym wsparciem dla mnie 💙 niestety już widzę pierwsze efekty mm, bo to mleko Nan jest w takich mini buteleczkach z beznadziejnym turbo smoczkiem z którego pewnie nawet wypływa bez ssania 🤦‍♀️ i mimo że zaczynam przystawiać synka najpierw do piersi, a potem dopiero mm, to chyba już załapał że z cyca to się trzeba namęczyć a z butli leci i nie dość że coraz słabiej ssie, to nawet trudniej mi go przystawić. Ale kazałam mężowi zebrać z domu moje butelki, więc nawet jeśli nie uda się z laktatorem i moim mlekiem, to będę mu przelewać to mm do bardziej wymagających smoczków.
    No ale jedno muszę przyznać : je przepięknie to mm 😍😍😍

Herbata, u nas nie ma ani odwiedzin ani porodów rodzinnych więc mąż zna synka tylko z Messengera, ale jest w nim zakochany 🤭💙 cały czas pyta o niego, nie pisze mi już smsow "kocham Cię" tylko "Kocham Was" 😍😍 nie spodziewałam się, że synek skradnie jego serce aż tak ♥️♥️♥️

Lailus, ja tez uzywalam tych butelek i smoczkow w szpitalu i moj maly cycoman wcale sie nie zraził do piersi wrecz przeciwnie wiec Olus jak pozniej zasmakuje cyca to tez pewnie zapomni o jakimś kauczukowym dziadostwie. Mamusia to zawsze bliskość, zapach i czułosc

Ania81, Lalia lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic
    Specjalnie dla Ciebie. Ale żeby twarz pokazać to jeszcze nie jestem gotowa, ja to się boję w te internety 😅
    "Kreacja" na wigilię, kupiona optymistycznie w 8 miesiącu ciąży, jeszcze z metką, ale pasuje 🤭
    Po prawo bardziej się udało uchwycić srebrne drobinki. w ogóle sukienka jest taka jakby welurowa, więc kompletnie nie w moim stylu a jednak podoba mi się:) i ma kopertowy dekolt na 13stą potrawę 🍼😄
    Oczywiście nie cytujcie zdjecia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 08:47

kar_oliv, SzalonaOna, kic83, KarolinaMaria, ZielonaHerbata, Suszarka, Ladyo, Inga28, Nikaa92, Nowastaraczka, Ania81, calanthe, Lalia, Inaa89, Stokrotka027, dmg111, Ounai, Belie, Fragaria, doomi03 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu jaka lasencja 😍

Zulugula lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Mój Tomus wczoraj mial taki dzien bliskości. W dzien mało spal, no bo nie moglam tylko leżeć z nim. Ale o 20 jak juz zasnal na cycu to juz z nim zostalam w lozku. Odlozylismy go do łóżeczka dopiero o 22 oczywiscie otworzyl gały😅 ale tylko na chwilę i spal juz potem do 1:30 , a potem do 5🙆‍♀️
    Faktycznie u nas wtedy chodzi o bliskosc, generalnie lepiej śpi jak jestem obok , na szczęście rzadko zdarza się taka przylepa i z nami w łóżku spal tylko w pierwszym tygodniu
    Marta może spać sama ale tylko pierwszy set. Potem juz musi mieć mnie. Tzn pewnie mogłabym ja odłożyć ale wtedy spałabym tak krótko jak Annia. Więc wolę nie odkładać, bo mam więcej sił w dzień jak się wyśpię ;)
    Annia mówię Ci. Spróbuj go nie odkładać.

Meggi, nie bój żaby, indukcja nie jest taka straszna wcale.

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze tu i myślę o moim snaidanku w domu i już nie mogę, skręca mnie 😂

A tu moje menu na dziś :)

bb1beb68a6c3.jpg

Enigvaa, Ania81, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Gratuluję 37tyg! Oby po barszczyku Cie nie ruszyło, bo szkoda żeby się zmarnował 😀

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu
    Kochana, dziękuję ♥️
    Cóż to za ogień 🔥
    Wiedziałam że skrywasz sexy ciałko 🧯🚒
    Wyglądasz obłędnie!
    Czy Ty włosy zrobiłaś, czy masz takie ładne?

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 2641 2642 2643 2644 2645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ