X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci, ale teraz temat drugiego dziecka odkładam na kiedyś. Podziwiam Was dziewczyny, że macie tak sprecyzowane plany ;) mnie póki co wizja drugiego dziecka przeraża. Może się to zmieni za parę lat, mamy jeszcze trochę czasu ;)

Lalia, Nowastaraczka, kic83, Martt95, Ania81 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, niezły agencji z Twojego męża 😂 ale to świadczy tylko o tym jaka Iga musi być grzeczna 😍

Mój mąż czeka aż Olek będzie przesypiał noce bez pobudek, chyba nie mam zamiaru go uświadamiać, że to się może nie zdarzyć przez najbliższe 10 lat 🤭 chociaż nie wiem czemu narzeka, skoro Olek budzi się 2-3 razy 🤷

Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które rozszerzaly już dietę u maluchów (na pewno Annia i Ounai) czy u Waszych dzieci nie wystąpiły żadne wysypki, świąd itd.? Mojej znajomej syn miał najpierw wysypki, a teraz robią się suche plamy, które zmieniają się w mokre rany. Wygląda to strasznie. Ma na policzkach, główce, pleckach. Dermatolog stwierdziła, że to może być efekt rozszerzania diety. Powiem Wam przerazilam się i dygam się moim Kobrom dawać teraz cokolwiek.

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci, ale teraz temat drugiego dziecka odkładam na kiedyś. Podziwiam Was dziewczyny, że macie tak sprecyzowane plany ;) mnie póki co wizja drugiego dziecka przeraża. Może się to zmieni za parę lat, mamy jeszcze trochę czasu ;)
    Karolina sama wiesz jak to jest z planami. Życie sobie, plany sobie. ;)

Sylwia ja daję od 4 dni dopiero. Na razie nic się nie dzieje. To raczej coś tego dzieciaczka od koleżanki twojej uczula, a nie od samego rozszerzania. Dlatego ja wprowadzam jeden produkt przez kilka dni, żeby móc zauważyć gdyby coś się działo i wiedzieć po czym to było.

Sylwucha lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Tez tak miałam po pierwszej ciąży , chciałam z 10 lat przerwy między dziećmi .. zmieniło mi się nagle z miesiąca na miesiąc jak syn miał z 1,5 roku i zaczęliśmy się starać

Annia, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Dziewczyny, które rozszerzaly już dietę u maluchów (na pewno Annia i Ounai) czy u Waszych dzieci nie wystąpiły żadne wysypki, świąd itd.? Mojej znajomej syn miał najpierw wysypki, a teraz robią się suche plamy, które zmieniają się w mokre rany. Wygląda to strasznie. Ma na policzkach, główce, pleckach. Dermatolog stwierdziła, że to może być efekt rozszerzania diety. Powiem Wam przerazilam się i dygam się moim Kobrom dawać teraz cokolwiek.

Mój syn potrafił zwymiotować ( ale najpierw sporo zjeść ) jak mu coś nie pasowało poza tym nie było żadnych wysypek ani nic takiego

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Mój syn potrafił zwymiotować ( ale najpierw sporo zjeść ) jak mu coś nie pasowało poza tym nie było żadnych wysypek ani nic takiego
    Dzięki za info Suzi.

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Karolina sama wiesz jak to jest z planami. Życie sobie, plany sobie. ;)

Sylwia ja daję od 4 dni dopiero. Na razie nic się nie dzieje. To raczej coś tego dzieciaczka od koleżanki twojej uczula, a nie od samego rozszerzania. Dlatego ja wprowadzam jeden produkt przez kilka dni, żeby móc zauważyć gdyby coś się działo i wiedzieć po czym to było.
    Dzięki Annia, będę też tak robić. Ale przerazilam się jak to zobaczyłam. Ona właśnie codziennie daje coś innego i teraz nie wiadomo o co chodzi.

Annia lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was posiada moze Beaba Babycook ?

naforum.

ckai43r80uurljcv.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Dzięki Annia, będę też tak robić. Ale przerazilam się jak to zobaczyłam. Ona właśnie codziennie daje coś innego i teraz nie wiadomo o co chodzi.
    No to jest właśnie minus, dziecko poznaje więcej smaków, ale jak coś uczuli to ciężko się połapać co. 😔 A nie zmienili proszków do prania czy coś takiego?

Pastelova ja nie mam takiego wynalazku, do czego to?

Suzi jesteś nadal u rodziców czy wróciłaś do domu? :)

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie opisywałam chyba swojego porodu :):) wiec może napisze dla tych co boja się cc miałam dwie cc wiec opisze dwie porównując do siebie.. serio jak boicie się samego w sobie bólu - moim zdaniem nie ma czego .. natomiast jeżeli boicie się komplikacji to już co innego bo tego boje się i ja i na ten temat się nie wypowiadam .. natomiast samo cc to dla mnie szczerze poród bez bólu .. jestem osoba której ciężko znieść nawet zwykły okres , ten ból jest dla mnie wykańczający od razu tez biegunki , mdłości ( z bólu ) i ja porodu naturalnego chyba bym nie zniosła .. przeszłam kilka lat temu przez poronienie tzw wczesnej ciąży i to był dla mnie największy ból w życiu którego raczej nigdy nie zapomnę a w skali bolu to chyba 10/10 .. a teraz moja cesarka wiec najpierw założenie cewnika które samo w sobie nie boli ale później ten cewnik cały czas czuć i to nie przechodzi wcale czekałam na swoją kolej z 2 godziny z tym cewnikiem założonym i nie byłam w stanie usiąść wiec drepatalam w miejscu pod wejściem na sale porodowa ( w 9 miesiącu ciąży 2 h stojąc to niezly wyczyn chyba cała ciąże mi się nie zdarzyło stać 2 h bez przerwy :D :D ) później znieczulenie i o ile przy pierwszym cc miałam podawane na siedząco i nawet nie poczułam wbijania igły po prostu nic - zero ( myśle ze dlatego ze te znieczulenie przy pierwszym cc było dobrze podane a przy drugim nie ) to przy drugim cc miałam podawane leżąc na boku i nawet pisnelam pod nosem bo jednak czułam po prostu podawane zastrzyku wbijała mi się anestezjolog dwa razy czy nawet trzy i bolało podawane ( ale nie był to jakiś ból nie do przeżycia po prostu jak zastrzyk chociaż ja się zdziwiłam ze to boli bo pamiętałam ze przy pierwszym porodzie nawet nie widziałam kiedy mi go zrobili ) No i później jak już jest po podaniu znieczulenia to leżałam sobie na plecach i po prostu czekałam jak dla mnie nie czuć nic w tym czasie anestezjolog co chwile coś zagaduje pyta itd ja patrzyłam w ekrany i sprawdzałam czy mam spoko ciśnienie czy wszystko Ok i na tym byłam skupiona nic nie czułam i wtedy lekarz pokazywał dziecko ( jakieś 5-10 min od rozpoczęcia cc ) później ja już skupiona na dziecku które obok mnie ogarniali dali przystawić na chwilkę do buzi na całusa ( u mnie dosłownie na 5-10 sekund a później dalej badali dziecko ) a lekarze w tym czasie kończyli cięcie później przewożona byłam na sale pooperacyjna tam monitorowana pionizację po drugim cięciu miałam po 10 h po pierwszym nie pamietam .. po pierwszym cc pionizacja bardziej piekła niż po 2 cc bo dla mnie nie było bólu .. jedynie pieczenie rany po pierwszym cc po drugim praktycznie wcale bez bólu .. dosłownie ból jak chodzi o bóle brzucha i okolic to tak 2/10 natomiast po drugim cc niestety dostałam zespołu popunkcyjnego ( po podaniu znieczulenia które uważam było zle podane i anestezjolog nawet wbić dobrze się nie umiała ) i ja miałam okropne bóle głowy do tego stopnia ze nie umiałam ruszyć szyja .. lekarze mówili ze typowy zespół popunkcyjny .. dostawałam dużo nawodnienia w ktoplowkach i piłam kawe( której nigdy nie pije i kawa pomagała najwiecej) natomiast ból był bardzo duży .. w życiu nie bolała mnie tak głowa mimo ze jestem migrenowcem .. ale jak mówię samo cięcie w zasadzie nic .. ja cesarki mimo wszystko wspominam super .. boje się jedynie powikłań ale i tak nie wyobrażam sobie porodu naturalnego
    Gdyby nie przytrafił mi się zespół popunkcyjny to ja bym przeszła te cięcie lepiej niż np powiększanie ust które jest dla mnie bardziej bolesne ( i dochodzenie do siebie gdy usta są spuchnięte kilka dni )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 00:45

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    No to jest właśnie minus, dziecko poznaje więcej smaków, ale jak coś uczuli to ciężko się połapać co. 😔 A nie zmienili proszków do prania czy coś takiego?

Dziś wrocilam 💪💪

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Właśnie nie. Cały czas używa tych samych środków. Ma podawać fenistil w kroplach i kąpać w emoliencie. I do jedzonka jeden składnik. Ta deematolog mowila, ze nie wyklucza tez ŁZS.

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja księżniczka dzisiaj :):)
    Rośnie tak szybciutko , zmienia się równie szybko

Edit jutro mamy wizytę w przychodni , zobaczymy ile wazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 09:09

Lalia, Annia, kar_oliv, dmg111, Zulugula, Ounai, SzalonaOna, Nowastaraczka, KarolinaMaria, kiniusia270 lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Laski, ale szok... Dziwnie sie czulam od paru dni i dzis siknelam. Mozecie mnie znow wciagnac na ciezarowki....

La Belle woooow no to gratulacje 😛

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Halo, to nikt już nie chce kolejnej ciąży? 😅 Nie bądźcie takie!😅 Z kim ja będę nosić brzuch?!😅 Może w tym roku nie, ale w kolejnym 😅

My też odpadamy na kilka lat, pewnie tak koło 3/4. Musimy najpierw podkładać na ten wkład do kredytu, wziąć ten kredyt i ogarnąć temat kupna mieszkania... A pewnie jeszcze po drodze ślub wskoczy także chwilowo pasujemy 😅

Lalia, Ounai, kiniusia270, kic83, Ania81 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️ Wszystkie Nasze pociechy są najpiękniejsze i najprzystojniejsze na świecie ❤️❤️

Haha Zulugula te piosenki jak już wejdą to nie wyjdą z głowy 😅🤷‍♀️

Dajcie spokój . Przez tydzień próbowałam z głowy wyrzucić "żabkę małą", która najpierw sama namiętnie Kacpiemu śpiewałam, a potem dostawałam jobla jak tylko mój mózg znów zaczynał to podśpiewywać w myślach.

kiniusia270 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi za mną chodzi 'Ta Dorotka, ta malutka', bo mój tata wiecznie to śpiewa Mikołajowi jak jestem u nich i Miki zaczyna marudzić.

Suzi ja też dobrze wspominam CC jeśli chodzi o ból. Dla mnie największym zdziwieniem w CC było, że dziecko tak szybko wyjmują. Gadam sobie z Panią anestezjolog a tu nagle jakiś krzyk i płacz, dopiero po chwili się zorientowałam, że to JUŻ i to moje dziecko płacze. 😂

Lalia, doomi03, Nowastaraczka, kiniusia270, Ania81 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dziewczyny, tsh 0.39 to trochę mało prawda ? Zawsze miałam w okolicach 1, teraz poniżej normy, pewnie zmniejszy dawkę euthyroxu?
    Hemoglobina prawie w normie! W końcu! Te soki z buraka zmiksowane z natką pietruszki i cytryną chyba działają :D

Jeśli jesteś na lekach na tarczycę to taki wynik TSH jest zupełnie normalnym i prawidłowy :)

Tajka lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piękny set od 20:45 do 1:40 a później 2h przerwy 😵😵😵 przebieranie, odbijanie, czkawka, karmienie, lulanie i w końcu padł 🥴🥴🥴

doomi03, Nowastaraczka, Ania81 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 3085 3086 3087 3088 3089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ