Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Już wcześniej zbierałam się, żeby tu napisać, ale nie miałam pewności czy to nie biochem. Pierwsza beta 30, lecz prog tylko 10ng, więc pomyślałam, że pewnie nic z tego nie będzie. Po dwóch dniach beta 98, prog 12ng. Przyjęłam postawę wyczekująca. Po 4 dniach beta 826, prog nadal 12ng (wyniki z poniedziałku). Beta niby rośnie w normie, tylko ten progesteron lichy. Nie mam żadnych bóli ani plamień. Prawdę mówiącym gdybym nie badała proga, to bym nawet o nim nie wiedziała. W każdym razie beta daje nadzieję, że może jednak się uda. Na wizytę umówiłam się dopiero na 5 listopada, to będzie wg OM 8+2,a według owu 7+0. Wtedy wszystko się ostatecznie wyjaśni. Niemniej jednak oficjalnie witam czwartego na pokładzie. Mój najmłodszy pozuje z testem 😁
A co do testów owu. U mnie na tę chwilę wyglądają tak (ta ledwo widoczna kreska to kontrolna...). Czyli mega pik.
dmg111, Zulugula, Ania81, Annia, KarolinaMaria, Wik89, Tajka, emdar, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Już wcześniej zbierałam się, żeby tu napisać, ale nie miałam pewności czy to nie biochem. Pierwsza beta 30, lecz prog tylko 10ng, więc pomyślałam, że pewnie nic z tego nie będzie. Po dwóch dniach beta 98, prog 12ng. Przyjęłam postawę wyczekująca. Po 4 dniach beta 826, prog nadal 12ng (wyniki z poniedziałku). Beta niby rośnie w normie, tylko ten progesteron lichy. Nie mam żadnych bóli ani plamień. Prawdę mówiącym gdybym nie badała proga, to bym nawet o nim nie wiedziała. W każdym razie beta daje nadzieję, że może jednak się uda. Na wizytę umówiłam się dopiero na 5 listopada, to będzie wg OM 8+2,a według owu 7+0. Wtedy wszystko się ostatecznie wyjaśni. Niemniej jednak oficjalnie witam czwartego na pokładzie. Mój najmłodszy pozuje z testem 😁
A co do testów owu. U mnie na tę chwilę wyglądają tak (ta ledwo widoczna kreska to kontrolna...). Czyli mega pik.
Ogromne gratulacje 🎉❤️
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🥰edka85 lubi tę wiadomość
-
Zulu niektóre testy owu wykryją ciążę, niektóre nie. Zależy od tego czy wyłapują frakcję alfa czy beta hormonu LH. Beta LH jest podobna do Beta HCG i dlatego owulaki czułe na frakcję beta lh mogą wykryć ciążę. Jakoś tak to było.
Edka, gratulacje! ❤️
Nadzieja, dla Ciebie również gratulacje ❤️
Tajka jak się czujesz? Jak Majka?
Lalia a u Was jak przygotowania do narodzin Juniora?Lalia, edka85, Nadzieja94 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
U nas dziś gruba akcja, jak się okazuje Jagoda się uczulona na szpinak...dostała śluzowatej biegunki z krwią po zjedzeniu odrobiny słoiczka, miała też czerwone tam gdzie się tym usmarowała na buzi i mocno ulała tak na granicy wymiotów 😵 a najgorsze jest to że ja jadłam szpinak na obiad wczoraj i dziś, więc pewnie też swoje trzy grosze dołożyłam... Teraz tak myślę że na pomidory prawdopodobnie też jest uczulona, ale trochę lżej...obawiam się że problemem mogą być ogólnie histaminy
jutro dzwonię do pediatry. Rozszerzanie diety to będzie koszmar 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2022, 23:24
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Edka, gratulacje ❤
Belie, Nadzieja, dla Was też raz jeszcze gratulacje mocne ❤❤
Za wszystkie staraczki nadal ✊😘
Ale zimno się zrobiło😖 Rano odprowadzałam Julka do żłobka, to normalnie mnie owiało lodem 🥶. Wyciągam dziś czapkę 😒edka85, Belie lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Edka, gratulacje ❤
Belie, Nadzieja, dla Was też raz jeszcze gratulacje mocne ❤❤
Za wszystkie staraczki nadal ✊😘
Ale zimno się zrobiło😖 Rano odprowadzałam Julka do żłobka, to normalnie mnie owiało lodem 🥶. Wyciągam dziś czapkę 😒
Oj tak zimno🥶
Chyba muszę się pospieszyć z kupnem butów zimowych dla Oliwki 🙈 dobrze ze te emelki z
puszkiem kupiłam bo dzisiaj nie miałabym co jej założyć.
Właśnie zastanawiam się do jakiej temperatury może je nosić 🤔.
W c&a kupiłam fajne ciepłe, długie i ABS skarpety, polecam 👌O ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny mam pytanie. Wczoraj około 22 Julek miał 38,5st gorączki, w nocy spokojnie, rano też ok (lekki stan podgorączkowy 37,5st).
Za to zauważyłam z rana na stopach i dłoniach wysypkę.
Wokół ust też ma, ale trochę inaczej wyglądającą, są większe krosty, myślałam, że to może bardziej od brudu, bo Julek wszystko zjada i liże co napotka na swojej drodze..
Wstawię zdjęcie ⬇️
Ja wiem, że forum to nie porada lekarska, ale do tej pory nie miałam do czynienia z bostknką, a do lekarza nie chcę jeszcze iść, bo nic takiego właściwie się nie dzieje. -
Emdar, Iga miała lekką alergię na bmk. W tej chwili tylko wołowina ją uczula, jak zje to ma takie płonące policzki i krostki/plamy AZS. Objawów pokarmowych nie miała nigdy
Edit: boję się że to alergia na histaminę bo pomidory i szpinak mają taki wspólny mianownik. Wczoraj zjadła dosłownie 2 łyżeczki słoika z 1.5% zawartością szpinaku i była masakra, nie wiem co by było jakby chętniej jadła. Przyznam że wyobraźnia mi pracuje na zwiększonych obrotach od wczoraj, choć na co dzień mi daleko do panikary 😵
Edit 3: już się zaczęłam biczować za to że ma alergię przez to że jest urodzona przez CC...
Ulaa, u nas bostonka była na wewnętrznej stronie stóp i dłoni i ta wysypka inaczej wyglądała. Spróbuję wstawić zdjęcie jak znajdę. Na twarzy wysypki nie miała, tylko w środku w buzi i w gardle. Ale podobno ta choroba niejedno ma imię i daje różne objawy, więc grom wie czy Was też nie dopadło.
Edit 2: mam tu zdjęcie swojej dłoni przy Bostonce, Iga miała identyczne krosty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2022, 11:27
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022