X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jedynie męczy mój wysoki puls. Jak coś zrobię, to muszę się położyć na pół godziny. Ostatnio też czuję się gorzej, myślę że przez upały, trochę więcej wymiotuję, brzuch mnie pobolewa.

Motylku, myślę że to objawy odwodnienia. Też mi się zdarza.

A Uli mi bardzo szkoda. Przybiła mnie jej sytuacja, bo byłyśmy w tym samym wieku ciąży. Dlatego nie mogę się doczekać poniedziałkowego USG. Mam złe przeczucia... Ale staram się myśleć pozytywnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Mnie jedynie męczy mój wysoki puls. Jak coś zrobię, to muszę się położyć na pół godziny. Ostatnio też czuję się gorzej, myślę że przez upały, trochę więcej wymiotuję, brzuch mnie pobolewa.

Motylku, myślę że to objawy odwodnienia. Też mi się zdarza.

A Uli mi bardzo szkoda. Przybiła mnie jej sytuacja, bo byłyśmy w tym samym wieku ciąży. Dlatego nie mogę się doczekać poniedziałkowego USG. Mam złe przeczucia... Ale staram się myśleć pozytywnie...
    Mycha zgłoś ginowi ten wysoki puls. Też tak mam, dlatego będę miała Holtera i usg serca było. Do tego będą pewnie leki. Nie bagatelizuj..

Kurcze, ale codziennie bym była odwodniona?

Prosze odgonić czarne myśli! Wszystko jest w porządku, dzidzia rośnie, a w poniedziałek zobaczysz jak fika w brzuszku ❤️

Iryska lubi tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak dlaczego masz złe przeczucia? Nie martw się, to tylko stres. Jak przeczytałam wczorajszą wiadomość o Uli to od razu zabolało mnie podbrzusze. Głowa robi swoje.

Ula jeśli nas czytasz, dużo siły dla Was!

Edyciak lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 10:47

Iryska lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

SzalonaOna lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 07:50

dmg111 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mycha zgłoś ginowi ten wysoki puls. Też tak mam, dlatego będę miała Holtera i usg serca było. Do tego będą pewnie leki. Nie bagatelizuj..
    Lekarz mówił, że to objaw odwodnienia organizmu i mam więcej pić. Ja nie mam aż tak wysokiego pulsu jak ty, u mnie oscyluje w okolicach 90-100/min. Najczęściej rano.

• Iryska Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 07:51

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Dmg oglądałaś już gdzieś wózki w Gliwicach?🙂
    Polecam megaurwis w Katowicach, mają ogromny wybór. Bobo wózki też

Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    A i jeszcze ostatnio byłam w tym centrum łazienki na przeciwko Agaty na pszczynskiej i tam był ogromny sklep bobowozki! Wcześniej nie wiedziałam, że taki jest, myślę że tam też podjedziemy! 😍
    Ja polecam, co prawda byłam w Bobo wózkach w Rzeszowie, ale wybór myślę że mają taki sam. I proponuję negocjować ceny, prosić o rabaty. My wynegocjowaliśmy spory rabat w jednym sklepie i 2 inne powiedziały że zrobią lepszą cenę żeby tylko kupić u nich. Tak więc naprawdę, warto pojeździć zanim się kupi i nie odpuszczać.

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, przepiękna fryzurka i kolor!!

Ja też mam podobnie, tyle że biało przed oczami, dużo pije, mam po prostu niskie ciśnienie, przed ciaza też miewalam takie gwiazdy przed oczami.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dzisiejsza rozmowa z synem (jadł ciasteczka kruche)
    Syn: Mama, to jest ciasteczko dla Ciebie.
    Ja: Dziękuję synku, ale mamusia nie może. [syn smutna mina] Ale jak Martusia się urodzi to chętnie zjem [pojawia się uśmiech]
    Syn: Tata, musimy zostawić mamie ciasteczko to zje jak Martusia się urodzi. Mama, a jak będziesz mieć jeszcze jednego dzidziusia w brzuchu to też nie będziesz mogła jeść.
    Ja: A chciałbyś żebym miała jeszcze jednego dzidziusia w brzuchu?
    Syn: Nie
    😂

SzalonaOna, dmg111, KarolinaMaria, kar_oliv, kic83, Magddullina2, Lalia, Inaa89, Sylwucha, doomi03, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Motylku, przepiękna fryzurka i kolor!!

Ja też mam podobnie, tyle że biało przed oczami, dużo pije, mam po prostu niskie ciśnienie, przed ciaza też miewalam takie gwiazdy przed oczami.
    A widzisz, ja też niskie ciśnienie. Zazwyczaj 80/60... To by się zgadzało. Zdziwiło mnie tylko to nasilenie, ale w sumie pogoda też kiepska...

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A widzisz, ja też niskie ciśnienie. Zazwyczaj 80/60... To by się zgadzało. Zdziwiło mnie tylko to nasilenie, ale w sumie pogoda też kiepska...

Dziś z mężem wieszalam moskitiere na drzwi balkonowe i gdy podnosiłam głowę do góry to biało. Aż musiałam wejść do środka. Ale na wizycie też powiem o tym lekarzowi.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No to masz powód. Mi właśnie lekarz powiedział żeby sprawdzić sobie ciśnienie jeśli pojawiają się zawroty głowy itp i go koniecznie poinformować (miałam 2 dni takie, że ledwo byłam w stanie pupę synowi wytrzeć jak zrobił kupę, żeby się nie przewrócić. Jedzenie zamawiałam a dziecko jadło jogurty przez cały dzień bo nie byłam w stanie nic mu przygotować)

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No to masz powód. Mi właśnie lekarz powiedział żeby sprawdzić sobie ciśnienie jeśli pojawiają się zawroty głowy itp i go koniecznie poinformować (miałam 2 dni takie, że ledwo byłam w stanie pupę synowi wytrzeć jak zrobił kupę, żeby się nie przewrócić. Jedzenie zamawiałam a dziecko jadło jogurty przez cały dzień bo nie byłam w stanie nic mu przygotować)
    Dobrze, że wizyta w poniedziałek, to wspomnę o tym. Chociaż morfo idealna, to nie wiem. Może taki mój urok...

• Ounai Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dobrze, że wizyta w poniedziałek, to wspomnę o tym. Chociaż morfo idealna, to nie wiem. Może taki mój urok...
    Ja mam zawsze książkowe, 130/70, 120/70, 130/80 więc Ci nie pomogę za bardzo :(

Dziewczyny, jeszcze co do wózków, to jedzcie sobie pooglądać gdzieś w połowie 2 trymestru. Wtedy ma się dużo sił do chodzenia po sklepach. Nie róbcie tego błędu co ja, bo uwierzcie mi, to katorga. Nie dość, że w trakcie się Wam 3 razy sikać chce, bolą nogi, kręgosłup, twardnieje brzuch. Nawet fotelik ciężko samemu zamontować na ramę wózka bo brzuch już wielki i przeszkadza.

Jeśli chodzi o Śląsk to my byliśmy w Megaurwis, a foteliki w Centrum Fotelików i Foteliki Bociek. Byliśmy też w Bobowozki w Rzeszowie. Foteliki Bociek mają Pana z bardzo dachowa wiedzą, ale nie przymierzy Wam fotelika do auta dopóki nie zdecydujecie się na zakup. W Centrum fotelików nie ma takiego problemu.

Iryska lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2020, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    Najlepszy kolor jak dotąd!
    A widziałam Cię w chyba już w każdym odcieniu!

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ