Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pupę czytałam, że ważne żeby odróżniać krem PRZECIW odparzeniom i krem NA odparzenia. Tak samo do skóry, jesli dziecko nie ma azs to nie smarowac żadnymi takimi specyfikami.
Do pupy ponoc najlepsza mąka ziemniaczana 😀
Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia wrote:Lalia - też słyszałam, że maluszka nie trzeba kąpać codziennie. Czyli np. co ile? Co drugi dzień?
Cukier po obiedzie 113 👌 Czuję się jak zwycięzca. 😂
Ania wrzucilam tam wyżej zdjecia, ostatnie mówi o tym , że co 2-3dni plus codzienna higiena pupy buzi rączekWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 15:19
Annia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Annia wrote:Lalia - też słyszałam, że maluszka nie trzeba kąpać codziennie. Czyli np. co ile? Co drugi dzień?
Cukier po obiedzie 113 👌 Czuję się jak zwycięzca. 😂Annia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Ech no powalczę dietą, pokombinuję tyle ile mogę, a jak nie no to cóż, przynajmniej będę miała poczucie, że zrobiłam wszystko co mogłam i tyle.
Dziewczyny jesteście nieocenione z tymi odpowiedziami.Co do pępuszka to słyszałam że nowa szkoła jest tak jak Zulu pisze: na sucho, nie ruszać. Moja przyjaciółka urodziła teraz w UK i też jej kazali niczym nie psikać, że ma wyschnąć i ładnie szybko odpadł po tygodniu.
A o co chodzi ze smoczkami Bibs? Czy inne są niedobre?
Czy każdemu dziecku trzeba coś dawać do kąpieli i później je smarować? Czym myć dziecko? Wodą? Wodą z jakimś delikatnym środkiem myjącym? W UK kazali dziecka nie smarować niczym po kąpieli a pupę smarować tylko jakby coś się z nią działo. 🤔
Annia też słyszałam że dzidzi najlepiej myć wodą albo jakimś najdelikatniejszym kosmetykiem. Myślę że szare mydło też będzie ok. Ja wolę mieć emolienty bo u mnie AZS ma mama, brat, ja, siostra początki a u męża kuzyn. Moje dzieci mają ogromne obciążenie genetyczne. Syn też ma.Annia, kkasia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Na pupę czytałam, że ważne żeby odróżniać krem PRZECIW odparzeniom i krem NA odparzenia. Tak samo do skóry, jesli dziecko nie ma azs to nie smarowac żadnymi takimi specyfikami.
Do pupy ponoc najlepsza mąka ziemniaczana 😀
To jeszcze mam pytanie np. Lovela - lepszy proszek czy płyn/mleczko? Czy to już bez znaczenia?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Cukier po obiedzie 113 👌 Czuję się jak zwycięzca. 😂Annia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Zulu o tej mące ziemniaczanej też dwie koleżanki mi mówiły, że super hit i najlepsze. Może coś w tym jest.
To jeszcze mam pytanie np. Lovela - lepszy proszek czy płyn/mleczko? Czy to już bez znaczenia?
Mleczko mniejszych niszczy ubrania. Ale ja często zakładam pralkę wieczorem z opóźnieniem czasowym na rano więc używam proszku.
Ja zrobiłam pieczarkowa z makaronem orkiszowyn na rosole z kurczaka który zrobił mąż i nikt go nie chce jeść i cukier 95 💪💪💪 brawo my!Annia lubi tę wiadomość
-
Lalia, jesteś mistrzynią. Te Twoje pytania meeeeega. Sama się dużo dowiedziałam dzięki Tobie 😘
Kikut też mnie przeraża 🙄
Serio, to jest jakaś masakra. Mam nadzieję, że szybko opadną. Tym bardziej, że u mnie dwa prosiaczki 😉
Kupy, siki, rzygi luz 😉 Ale ten kikut... 😐Lalia, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChciałabym się wypowiedzieć na temat Octaniseptu.. wśród zwolenników naturalnych metod leczenia uchodzi za truciznę, także ja go nie stosuję i tym bardziej u dziecka stosować nie będę. Myślę, że zwykłym spirytusem albo spirytusem salicylowym będę pryskać (choć jeszcze się nad tym nie zastanawiałam). Mi pępowina odpadła w drugiej dobie życia, mój pępek był niegojącą się raną przez 18 lat, także da się z tym żyć. 😉
Niedrapków się raczej nie stosuje obecnie, choć zobaczę, czy dziecko będzie się drapać, to może coś wymyślę.
Na początek smoczka zamierzam nie kupować, ale zobaczymy, na ile starczy mi cierpliwości. Koleżanka dwoje dzieci bez smoczka wychowuje, czyli się da. 😂
Materac na pewno bez gryki.
Termometr raczej taki do ucha, najrzetelniej mierzy temperaturę, ale jeszcze nie szukałam, jakiej firmy jest dobry.
Co do wanienki, to są takie wanienki z wyprofilowanym dnem lub z plastikową kształtką i z wbudowanym termometrem - myślę, o czymś takim.
Co do szumisia, jestem raczej na tak, ale faktycznie, najpierw z telefonu spróbujemy puszczać i zobaczymy, czy działa.
Co do czapeczek - na wyjście chociaż dwie zimowe. A w domu to nie planowałam zakładać, ale ze dwie cienkie może kupię.
Jeśli chodzi o skarpetki, też się nad tym zastanawiam, bo myślałam raczej, by kupić więcej półśpiochów - takie spodenki z częścią skarpetkowa od razu.
Sudocrem wypuscil też krem ochronny, poza tym na odparzenia. Bambino chyba też ma ochronny, ale jest dosyć ciężki. Więc poczytam wasze propozycje.
Inhalatora na początek nie kupujemy.
Niani elektronicznej też nie, bo Dzidziuś raczej będzie spał w naszej sypialni.
Anetka, odważnie, że kupujesz body wkładane przez głowę. 😉 Ja póki co patrzę wyłącznie na kopertowe, może w większych rozmiarach jak nabiore wprawy to zacznę i takie wkładane od góry kupować. 😊 -
Ounai wrote:Zgadza się, jak już nic nie pomaga to mąka ziemniaczana najlepsza. Tylko ona się skupia strasznie więc mycie pupy potem obowiązkowe.
Mleczko mniejszych niszczy ubrania. Ale ja często zakładam pralkę wieczorem z opóźnieniem czasowym na rano więc używam proszku.
Ja zrobiłam pieczarkowa z makaronem orkiszowyn na rosole z kurczaka który zrobił mąż i nikt go nie chce jeść i cukier 95 💪💪💪 brawo my!12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Cześć dziewczyny w ten kiepski deszczowy dzień 😔 my trafiliśmy dzisiaj na szpital z moim ciężkim bólem pleców, dzięki Bogu z malutką wszystko dobrze ❤️ a u mnie po badaniu usg wyszlo że mam wodę w nerce 😢😢
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
👩🏼28l
👨🏼34l -
nick nieaktualnyJa jeszcze chciałam was zapytać o chusteczki nawilżane... One zostawiają taki film na skórze (spróbujcie umyć sobie nimi ręce, są takie lekko klejące). Także planuję używać po prostu najbardziej miękkiego papieru toaletowego, a po kupie myć pupę ciepłą wodą, przecierając pieluchą tetrową. Tylko czy moje myślenie jest słuszne? Czy się zmieni po czwartej kupie w ciągu nocy?? 😂
A i jeszcze sprawa pieluszek. Czy któraś z was planuje bądź stosowala pieluszki wielorazowe? Trochę korci mnie spróbować, ale nie znam nikogo, kto je stosuje.. podobno na dłuższą metę się opłaca. -
nick nieaktualnyManiaaa. wrote:Cześć dziewczyny w ten kiepski deszczowy dzień 😔 my trafiliśmy dzisiaj na szpital z moim ciężkim bólem pleców, dzięki Bogu z malutką wszystko dobrze ❤️ a u mnie po badaniu usg wyszlo że mam wodę w nerce 😢😢
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Lalia, jesteś mistrzynią. Te Twoje pytania meeeeega. Sama się dużo dowiedziałam dzięki Tobie 😘
Kikut też mnie przeraża 🙄
Serio, to jest jakaś masakra. Mam nadzieję, że szybko opadną. Tym bardziej, że u mnie dwa prosiaczki 😉
Kupy, siki, rzygi luz 😉 Ale ten kikut... 😐
Sylwia no tak , 2 KIKUTY 😱💙 11.2020
💗 11.2023 -
Edyta 56 mam body kopertowe, ale różne opinie słyszałam. Często bobasy się denerwują przy tym zapinaniu więc chcę mieć takie i takie.
Te które kupiłam przez głowę to.62 więc dzidzia już będzie większa, były chyba też kopertowe. Jakość na prawdę fajna więc polecam.
Jakoś nie boję się tego wkładania przez głowę, siedzi w małym brzuchu zgięte to musi być elastyczneEdyciak lubi tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Ojej... I co teraz będzie? Zostawiają cię w szpitalu?
SzalonaOna lubi tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣