Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
Odpowiedz

Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka

Oceń ten wątek:
  • Lisa_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka wrote:
    Hej dziewczyny apropo naturalnych środków brała ktoras z was castagnus?
    Ja spróbowałam na własną rękę i owulacja z 19 dc przesunęła się na 13 dc. Bardziej zależało mi na wydłużeniu fazy lutealnej ale oki :)
    To moj pierwszy cykl z castagnusem ale opinie dziewczyn sa dobre, podobno pomaga wyrównać hormony nieco-zobaczymy.
    Ale wracając do pytania, ktoras z was z nim probowala?
    Ja biorę obecnie. W 2 poprzednie ciążę udało mi się w 1 cyklu zajść także może i teraz się uda.
    Tylko przy tych tabletach jak ujzysz 2 kreski i jesteś w ciąży musisz odstawić lek.

Mka lubi tę wiadomość

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    16:10 | 3600g | 56 cm
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • Lisa_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Titanickova wrote:
    Ja dopiero zaczęłam brać castagnus, dziś 4 tabletka, wiec nie mam doświadczenia. Ale liczę ze pomoże mi na pms bo mocno mi się nasilił po usunięciu spirali.
    Dziś miałam teleporade z endokrynologiem i powiedział ze moje tsh jest za duże skoro się staramy, powinno być max 2,5 a ja mam 3,8. Dostałam receptę na euthyrox 25 oraz badania przeciwciał i ft3.

Oczywiście liczę ze zacznę brać i od razu zaciaze 😂
    Mam identyczne TSH i po 4 tygodniach brania eutyrox 25 nic mi nie spadło, więc zwiększona mam dawkę do 50, i we wtorek idę zbadać jak teraz po kolejnych 3 tygodniach brania..
    Na mnie ta dawka w ogóle nie zadziałała.
    Trzymam kciuki aby u Ciebie się ruszyła.

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biorę e25 ale hormonów nie badałam jeszcze, biorę miesiąc. Jakoś nie chce mi się wierzyć, ze to główna przyczyna nie zajścia w ciąże. Lekarze mówią, ze ma być poniżej 2,5 ale z wyższym wynikiem tez dziewczyny zachodzą. Tarczyca lubi skakać mi wartości w ciągu 5 dni zmieniły się o 2 pkt.

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Robiłam też resztę:
    FT3 4.7 (3.1-6.8 )
    FT4 12.27 (12-22 )
    a-TPO 9.77 (0-12 )

Wieczorem idę do endokrynologa.😭😭😭
    Serio jestem załamana tymi wynikami. Naczytałam się w Internecie o Hashimoto i porażka😭

Nie załamuj się....ja mam stwierdzone Hashimoto, biorę Eutytox 100 i mimo wszystko wierzę że się uda!!!!

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Lisa_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Tez biorę e25 ale hormonów nie badałam jeszcze, biorę miesiąc. Jakoś nie chce mi się wierzyć, ze to główna przyczyna nie zajścia w ciąże. Lekarze mówią, ze ma być poniżej 2,5 ale z wyższym wynikiem tez dziewczyny zachodzą. Tarczyca lubi skakać mi wartości w ciągu 5 dni zmieniły się o 2 pkt.
    Ja w tym cyklu zaczęłam się starać. Przez miesiąc brania leków odpuściłam starania, ale teraz stwierdziłam że nie będę czekać, w sumie jak się uda to i tak będę brać tabletki, skoro mam za wysokie do ciąży. Obecnie jestem 6dpo i we wtorek idę badać TSH, będzie obecnie po 7 tygodniach brania leków i zobaczę czy coś się ruszyło.. A że kończą mi się tabletki to muszę się i tak do endo zapisać..
    Mi po tygodniu z 3,4 na 3,8 wskoczyło..

Nunakala lubi tę wiadomość

Oliwier Aleksander
    23 sierpnia 2021
    dqprj44jxtqvvgrf.png
  • Mka Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam niedoczynność, biorę euthyrox50 i cały czas czekam na dwie kreski.
    Juz z tej niemocy zaczęłam z castagnusem i liczę na cud zapłodnienia w tym cyklu 😂😂
    Juz zaczęłam się nakręcac bo sluz jakis taki mam niespotykany dla mnie wczesniej 🙈🙈

A tak w ogóle to sledze i czytam wszystko co się tu dzieje ale jakoś nigdy się nie odzywałam ;))

• Renia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyjaciółka miała bardzo dużą niedoczynność, lekarze jak zobaczyli wyniki to się dziwili że jest w stanie w ogóle funkcjonować, ale zaczęła brać leki i po kilku cyklach zaszła w ciążę a teraz ma śliczną i zdrową córeczkę!

• Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was od wczoraj i widzę,że bardzo dużo ma probelm z tarczyca. Ja osobiście nie mam. Ale moje siostry maja . Jedna ma hashimoto w tym roku urodziła 3 dziecko. Druga siostra ma niedoczynnosc i tez urodziła w tym roku 2 dziecko . Takze laski trzymam mocno kciuki i wiem.,ze lekami można wszytako urnowac i zajac spokojnie w ciążę. A co do grzebania w żyłach to niedowierzam ,ze sa tacy partacy. Miłego dnia życzę każdej i pozdrowiam

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wiem że cudacze ale czy ktoras z was zna się na tyle żeby zerknąć na mój wykres i przypuścić co może znaczyć taki spadek pomimo brania luteiny?

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny a może ten wysoki skok był "fałszywy" że tak napiszę ❓ Temperatura po luteinie raczej powinna być na stałym poziomie ale z tym nigdy nie wiadomo
    Wystarczy, że się poruszasz trochę i już może być zakłócona🤷🏼‍♀️

Blanka1988 nie stresuj się tak tą tarczycą.Tsh strasznie skacze - dziś masz 2,5 a za 3dni możesz mieć 1,7. Ft4 masz niziutkie, tarczyca słabo pracuje ale mnie to nie dziwi-urodziłaś niedawno dziecko a kobiety po porodzie często mają problemy z tarczycą i naprawdę to nie jest jakaś tragedia, nie jesteś w tym odosobniona. Pójdziesz do endokrynologa i on zadecyduje co i jak.

Czytałam, że o castangnusie pisałyście. Mam w apteczce i myślałam, żeby brać ale jednak zrezygnowałam, bo prolaktynę mam w normie, pmsa żadnego nie mam, więc chyba nie jest mi potrzebny 😐

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Mka Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Czyli polecacie tego castangusa kupić?
    Coś jeszcze jak już będę zamówienie robić? :)
    Podobno nie przeszkadza a może pomoże :)
    Kuracja powinna trwać rowne 90 dni później powinno robic sie przerwę ( No chyba ze fasolka sie trafi to trzeba odstawić)
    Na niektóre dziewczyny dziala na inne wcale wiec zdania są różne, ale opinie generalnie bardzo dobre dlatego ja się zdecydowałam (i liczę na niego 😂)
    Bede informować jak coś jak to u mnie wyglada :)

futuremama, Titanickova lubią tę wiadomość

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Dastiny a może ten wysoki skok był "fałszywy" że tak napiszę ❓ Temperatura po luteinie raczej powinna być na stałym poziomie ale z tym nigdy nie wiadomo
    Wystarczy, że się poruszasz trochę i już może być zakłócona🤷🏼‍♀️

Blanka1988 nie stresuj się tak tą tarczycą.Tsh strasznie skacze - dziś masz 2,5 a za 3dni możesz mieć 1,7. Ft4 masz niziutkie, tarczyca słabo pracuje ale mnie to nie dziwi-urodziłaś niedawno dziecko a kobiety po porodzie często mają problemy z tarczycą i naprawdę to nie jest jakaś tragedia, nie jesteś w tym odosobniona. Pójdziesz do endokrynologa i on zadecyduje co i jak.

Czytałam, że o castangnusie pisałyście. Mam w apteczce i myślałam, żeby brać ale jednak zrezygnowałam, bo prolaktynę mam w normie, pmsa żadnego nie mam, więc chyba nie jest mi potrzebny 😐
    Właśnie kochana problem w tym że ten skok był bez luteiny. :( wzięłam ja dopiero wieczorem po wizycie jak byłam pewna że pęcherzyk peknal i normalnie zawsze coś tam się lekko pnie w górę ale nie w dół :( gdybym wykluczyła ten skok to możnaby było uznać cykl za bezowulacyjny a owulacja była

• mgielka Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 grudnia i cztery ⏸ !!
    Super początek, gratulacje dziewczyny!
    Zazdroszczę prezentów wigilijnych 💕✨
    A ledwo się grudzień zaczął a już 64 strony natrzaskane....

Ja tez bardzo bym chciała przyspieszyć owulacje.
    3dni temu jadalna się pierwsza rozciągliwa nitka śluzu, która by wskazywała, ze owu będzie kilka dni wcześniej. Ale chyba to była fatamorgana.
    Zazwyczaj mam owu 18-21 dzień cyklu dopiero. Marzę o 28 dniach cyklu 🧐, wczesnej owulacji i porządnej fazie lutealnej

Biorę co się da ;)
    • inozytol (w proszku) Swansona,
    • NAC (Aliness) i już 3 razy brałam 3-7 dc
    • siemię lniane
    • Estrovita Skin „w ramach wiesiołka”
    • Maca podjadam chłopu
    • Dong Quai, nowość, na razie tylko 1 kapsułka 3dc-owu, bo się trochę boje ze to mocne
    • mały kieliszek czerwonego wina przez ok 12 dni
    • orzechy
    • tapioka dorzucam po trochu kulek do owsianki albo maki do potraw, czasem deserek
    • miętę popijam

I myśle ciagle co by tu jeszcze ;)
    Bo jestem zdeterminowana żeby mieć dobry estrogen, obudzone jajniki a nie śpiochy , i żeby endo aby na pewno ładnie urosło. I okres normalny a nie ledwo ledwo.

Po owu tylko
    •magnez
    • wit b6
    • pokrzywę chce teraz zacząć

Żonkil lubi tę wiadomość

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was wygląda szyjka w 12dpo (25dc przy cyklach 29dni), czy ona jest wysoko i twarda? Jaka powinna być? Przeszukałam internety w zdluz i szerz i żadnych konkretnych info..... Dziś szyjka u mnie wysoko, ciężko ją wyczuć , twarda i zamknięta..

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też niedoczynność, biorę Eutyrox 75 i udaje mi się utrzymać TSH na poziomie 1.5-1.7, także ponoć bdb. ;)

Laski ja nadal czekam na okres, niech on już w końcu przyjdzie, chce nowy cykl. :(

Od nowego cyklu będę brała Macę, Witaminy z kwasem foliowym oraz codziennie piła świeżo mielone siemie lniane. I zobaczymy. Korci mnie jeszcze ten niepokalanek...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Niepokalanek 400mg dziennie :) jak dla mnie bomba bo cycki nie bola przed okresem , cykle mam regularnie co 28 dni teraz :) nie mam pewności czy to zasługa niepokalanka ale wydaje mi się ze tak :)
    Polecam :) bo raczej nie zaszkodzi :)

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dziewczyny a jak u was wygląda szyjka w 12dpo (25dc przy cyklach 29dni), czy ona jest wysoko i twarda? Jaka powinna być? Przeszukałam internety w zdluz i szerz i żadnych konkretnych info..... Dziś szyjka u mnie wysoko, ciężko ją wyczuć , twarda i zamknięta..
    To raczej standardowo dla tego dnia cyklu. W dni płodne jest raczej miękka i otwarta.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    To raczej standardowo dla tego dnia cyklu. W dni płodne jest raczej miękka i otwarta.

No właśnie jestem zagubiona bo na stronach pisze że powinna przed miesiączką być wysoko, na drugiej stronie że nisko że już sama zgłupiałam. Dziękuję za odpowiedź 🙂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Zrobiłam sobie chwilowa przerwę od forum, ale już Was nadrobiłam 😊
    My zmieniliśmy lekarza, odstawiłam wszystkie leki stymulujace. Zostawiłam tylko witaminy. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Jeśli mogę prosić to poproszę o wpisanie na 20.12 😊

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa tego castangusa🤔🤔 może źle wpłynąć jeżeli nie ma się problemow z prolaktyna?

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ