Grudniowe II kreski - świąteczne serduszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba doczekałam sie okresu, bo mam brązowy śluz, A po nim kilka godzin zazwyczaj przychodzi okres.
Dziewczyny właśnie, czy Wy też tak macie, że na dzień przed okresem macie taki brązowy śluz? Ja tak mam po ciazy i jakoś nie zwracałam na to uwagi, a teraz wyczytalam, ze to moze byc niedomoga lutealna...❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyNalia wrote:Chyba doczekałam sie okresu, bo mam brązowy śluz, A po nim kilka godzin zazwyczaj przychodzi okres.
Dziewczyny właśnie, czy Wy też tak macie, że na dzień przed okresem macie taki brązowy śluz? Ja tak mam po ciazy i jakoś nie zwracałam na to uwagi, a teraz wyczytalam, ze to moze byc niedomoga lutealna...Nalia lubi tę wiadomość
-
Mamy wyniki nasienia:
Koncentracja 29,94 mln/ml norma > 15mln/ml
Całkowita liczba 128,74 M/próba norma > 39 M/próba
Ruch postępowy 58,49% norma > 32%
Ruchome 70,28% norma > 40%
Morfologia 2% norma > 4%
Zwiększona lepkość
Macie jakieś rady co mu wdrożyć żeby poprawić morfologię i zmniejszyć lepkość?
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Nalia wrote:Chyba doczekałam sie okresu, bo mam brązowy śluz, A po nim kilka godzin zazwyczaj przychodzi okres.
Dziewczyny właśnie, czy Wy też tak macie, że na dzień przed okresem macie taki brązowy śluz? Ja tak mam po ciazy i jakoś nie zwracałam na to uwagi, a teraz wyczytalam, ze to moze byc niedomoga lutealna...
Jesli to tylko pare godzin przed normalna krwia, to jest ok. No i dodatkowo jesli Twoja faza lutealna miesci sie w normie (min 10 dni), to nie masz sie co martwic. Ja mam zazwyczaj jeden dzien takie brudzenie a nowa krew nastepnego dnia. Faza lutealna ok 13 dni i zawsze mowili, ze jest ok.Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Kasia_Tre wrote:Jesli to tylko pare godzin przed normalna krwia, to jest ok. No i dodatkowo jesli Twoja faza lutealna miesci sie w normie (min 10 dni), to nie masz sie co martwic. Ja mam zazwyczaj jeden dzien takie brudzenie a nowa krew nastepnego dnia. Faza lutealna ok 13 dni i zawsze mowili, ze jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 19:29
❤Ada&Pola❤
-
Juliet niby ACC polecają na lepkość, bo rozrzedza wydzieliny. Nie wiem jak z morfoligią, bo u nas w normie ale tu chyba wszystko - styl życia, suple, zero sauny, obcisłej bielizny... Ta morfologia nie jest najgorsza - niejedna zaszła w ciążę, gdzie facet miał i 1%
U nas w Nl 6uiu i 3 ivf są na NFZ ale faktycznie, żeby zrobić jakiekolwiek badania, to graniczy z cudem. Też zależy od lekarza, bo jak mieszkałam w innej wiosce, to tam bez problemu babka mi dawała - mówiłam, że potrzebuję zrobić progesteron i zawsze mi badali ale od kiedy mam lekarza w mieście to owszem kieruje mnie regularnie na TSH, Ft4 ale jak go już o proga poprosiłam i betę to nie było mowy 🤦🏼♀️ No i wyników oczywiście do rąk nie dostaniesz....
Ja obecnie z supli biorę inozytol, witD3, metyle, DHA, Wiesiołek oraz acard i letrox. -
Lady_Dior wrote:Juliet niby ACC polecają na lepkość, bo rozrzedza wydzieliny. Nie wiem jak z morfoligią, bo u nas w normie ale tu chyba wszystko - styl życia, suple, zero sauny, obcisłej bielizny... Ta morfologia nie jest najgorsza - niejedna zaszła w ciążę, gdzie facet miał i 1%
U nas w Nl 6uiu i 3 ivf są na NFZ ale faktycznie, żeby zrobić jakiekolwiek badania, to graniczy z cudem. Też zależy od lekarza, bo jak mieszkałam w innej wiosce, to tam bez problemu babka mi dawała - mówiłam, że potrzebuję zrobić progesteron i zawsze mi badali ale od kiedy mam lekarza w mieście to owszem kieruje mnie regularnie na TSH, Ft4 ale jak go już o proga poprosiłam i betę to nie było mowy 🤦🏼♀️ No i wyników oczywiście do rąk nie dostaniesz....
Ja obecnie z supli biorę inozytol, witD3, metyle, DHA, Wiesiołek oraz acard i letrox.
Znalazłam w Google, że witamina C genialnie wpływa na ruch, lepkość i morfologię właśnie. Ja codziennie wypijam 2000mg, a on oczywiście nie chce, no to teraz już zażył pierwszą porcję 😛
"Nadmierna lepkość nasienia powoduje bezpłodność. Ma to miejsce w 25 % przypadków. Witamina C może być w tych przypadkach ratunkiem. Na Wydziale Medycznym Uniwersytetu Teksaskiego w Galveston zostało przeprowadzone badanie, podczas którego bezpłodnym mężczyznom podawano witaminę C, a konkretnie 1000 mg przez okres 60 dni. Wynik okazał się niewiarygodnie pozytywny, gdyż liczba plemników w nasieniu u tych mężczyzn wzrosła o 60 % a ich ruchliwość o 50 %. Po tym okresie wszyscy mężczyźni byli w stanie zapłodnić swoje żony. W grupie mężczyzn, wśród której witamina C nie była podawana bezpłodność utrzymała się na dotychczasowym poziomie."
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
No mój bierze cały czas 😉 ale ja jeśli już to po owulce, bo wiadomo mega zakwasza i tak już kwaśną pochwę.
-
Lady_Dior wrote:Juliet niby ACC polecają na lepkość, bo rozrzedza wydzieliny. Nie wiem jak z morfoligią, bo u nas w normie ale tu chyba wszystko - styl życia, suple, zero sauny, obcisłej bielizny... Ta morfologia nie jest najgorsza - niejedna zaszła w ciążę, gdzie facet miał i 1%
Ja obecnie z supli biorę inozytol, witD3, metyle, DHA, Wiesiołek oraz acard i letrox.
Hej, my z narzeczonym zaczelismy sie dopiero starac id tego cyklu. Mieszkam rowniez w Holandii. Poszlam do lekarki, poprosilam o badania hormonalne, zeby wiedziec vzy wszystko jest ok. Dostalam odpowiedz, ze ona nie robi testow na hormony i mam nie robic z ciazy problemu medycznego. Jezeli za rok nie zajde to wtedy moge przyjsc. W Polsce u ginrkologa bylam rok albo dwa temu, ale teraz tez nie polece, wiec nadal zadnych badan zrobic nie moge. -
Katopira wrote:Hej, my z narzeczonym zaczelismy sie dopiero starac id tego cyklu. Mieszkam rowniez w Holandii. Poszlam do lekarki, poprosilam o badania hormonalne, zeby wiedziec vzy wszystko jest ok. Dostalam odpowiedz, ze ona nie robi testow na hormony i mam nie robic z ciazy problemu medycznego. Jezeli za rok nie zajde to wtedy moge przyjsc. W Polsce u ginrkologa bylam rok albo dwa temu, ale teraz tez nie polece, wiec nadal zadnych badan zrobic nie moge.
Ja sie zgodze z lekarka w Twoim przypadku. Jesli regularnie miesiaczkujesz, nie mialas problemow hormonalnych, torbieli itp, wczesniejszych poronien i nie jestes 35+, nie ma na razie potrzeby na badania. Jedynie, jesli mierzysz temperature, obserwujesz sluz i robisz testy owulacyjne (czyli wiesz mniej wiecej kiedy masz owulacje), nie czekalabym roku na badania.
Ja jak dzwonilam do mojego lekarza i mowilam mu, ze 5 miesiecy sie staramy, to on, ze to tylko 5 miesiecy. Ale jak powiedzialam, ze sie obserwuje i wiem kiedy mam owulacje, to zmienil zdanie (wiedzial tez, ze wczesniej poronilam). Zaproponowal klinike nieplodnosci, ale ja na razie wole zostac pod jego opieka, no i od razu powiedzial, ze trzeba tez meza sprawdzic.
Mam nadzieje, ze szybko "zaskoczycie" i badania nie beda potrzebne 😊 Pamietaj, zdrowa dieta + kwas foliowy. Powodzenia🤞🏻
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Katopira wrote:Hej, my z narzeczonym zaczelismy sie dopiero starac id tego cyklu. Mieszkam rowniez w Holandii. Poszlam do lekarki, poprosilam o badania hormonalne, zeby wiedziec vzy wszystko jest ok. Dostalam odpowiedz, ze ona nie robi testow na hormony i mam nie robic z ciazy problemu medycznego. Jezeli za rok nie zajde to wtedy moge przyjsc. W Polsce u ginrkologa bylam rok albo dwa temu, ale teraz tez nie polece, wiec nadal zadnych badan zrobic nie moge.
Hej katopira, jeżeli chcesz zrobić testy hormonalne to tutaj możesz prywatnie😊
https://www.yourlabs.nl/bloedonderzoek
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Kasia_Tre wrote:Ja sie zgodze z lekarka w Twoim przypadku. Jesli regularnie miesiaczkujesz, nie mialas problemow hormonalnych, torbieli itp, wczesniejszych poronien i nie jestes 35+, nie ma na razie potrzeby na badania. Jedynie, jesli mierzysz temperature, obserwujesz sluz i robisz testy owulacyjne (czyli wiesz mniej wiecej kiedy masz owulacje), nie czekalabym roku na badania.
Ja jak dzwonilam do mojego lekarza i mowilam mu, ze 5 miesiecy sie staramy, to on, ze to tylko 5 miesiecy. Ale jak powiedzialam, ze sie obserwuje i wiem kiedy mam owulacje, to zmienil zdanie (wiedzial tez, ze wczesniej poronilam). Zaproponowal klinike nieplodnosci, ale ja na razie wole zostac pod jego opieka, no i od razu powiedzial, ze trzeba tez meza sprawdzic.
Mam nadzieje, ze szybko "zaskoczycie" i badania nie beda potrzebne 😊 Pamietaj, zdrowa dieta + kwas foliowy. Powodzenia🤞🏻
Dziekuje -
Mi możecie wpisać 🐵
Jestem zła że dzisiaj, a nie według planu jutro,, bo dzisiaj wyjeżdżamy i najgorsza noc będzie poza domem 😬 Dlaczego tak zawsze się dzieje? 🤯
Jak owu przyjdzie szybciej to mam nadzieję testować jeszcze pod koniec grudnia 😁 Ale to zobaczę kiedy owu mnie znowu zaskoczy i się wtedy wpisze 😊 -
Kasia_Tre wrote:Ja widze jestem taka sama jak Ty🙈 Biore wszystko 😂 Zamiast witamin prenatalnych, bo tam wszystkiego dosyc malo, a ja nie mam sporej czesci jelit i prawdopodobnie zmniejszone wchlanianie. Biore NAC, wit E, D, complex aktywnych B, koenzym, cynk, magnez, omega 3, czasami spiruline i Mace, popijam winko, podjadam orzechy i morele suszone. Pokrzywe zamierzam tez pic co drugi dzien, na zmiane z przyjmowaniem zelaza (mam za niskie) Doloze tez nasiona siemienia i czarnuszki i moze ta tapioke 😅 Boziu... Niedlugo zaczne swiecic 🙈
Dziewczyny ja też jestem zakręcona w temacie supli 😉
1*Wit D K2 Mk7 dr Jacobs
2*Folian z allines 600
3*B12 ze swansona
4*B6 z allines
5*magnez
6* wit C
* dodatkowo olej lniany , olej z wiesiołka i mielone siemię lniane
7*Fosfatydylocholina
8*Ubichinol /lub Q10 zwykle
9*mioinozytol
10*jod
11*B complex TMG
12.miovelia nac
13.omega 3NataliaGie lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Juliet wrote:Ja w pierwszą ciążę zaszłam bez niczego. Nie łykałam zupełnie NIC. Teraz garści i ciągle biel i czerwień się przewija 😑
U mnie to samo 🤷♀️W 1 ciążę zaszłam w 2cs ale ja myślę że może też stres ma wpływ😣na początku to oczekiwanie było czymś pięknym i radosnym a po poronieniu niestety już stres ,nerwy a jak doszły nieprawidłowe wyniki badań i moje i M ( niska morfologia) to już wogole 😵Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Juliet wrote:Mamy wyniki nasienia:
Koncentracja 29,94 mln/ml norma > 15mln/ml
Całkowita liczba 128,74 M/próba norma > 39 M/próba
Ruch postępowy 58,49% norma > 32%
Ruchome 70,28% norma > 40%
Morfologia 2% norma > 4%
Zwiększona lepkość
Macie jakieś rady co mu wdrożyć żeby poprawić morfologię i zmniejszyć lepkość?
U nas badanie było z posiewem i wyszło że jest bakteria która sprawia że 95% plemników traci ogonek. Co daje morfologie 3%. Dostał antybiotyk i okazało się że nadal ma tą bakterie wiec ona jest ciezka do wyplemnienia. Teraz ma 2 różne w tym coś antgrzybicznego. U Ciebie są częste infekcje, więc może coś sobie ciągle przekazujecie.