Forum Starając się - ogólne GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

GRUDNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6524 4988

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Aż boję się cieszyć :) Robiłaś Bete? Na pewno będzie na plus :)

    Ciesz się, bo masz z czego! :) Gratulacje!

    NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje!!!!!!!!!! ależ ten grudzień pięknie wygląda :)

    NiecierpliwaOna, MiSia :) lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1761 539

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    no i nasikałam i co? i nie wiem :/

    https://zapodaj.net/7f7bf9b3566c9.jpg.html


    Gratulację :)

    Miałaś jakieś @ objawy albo ciążowe ?:)

    NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje!!! z telefonu nie widzę. Nadrobie później. I dzięki za wyjaśnienia. Zawsze myślałam że potworniak to wchloniety bliźniak...z życia płodowego...

    Testowalam. 12 dpo. Okres ma być w sobotę. Przy poprzednich ciazach testowalam po terminie i kreska była dobrze widoczna ale 1/3 - 1/2 kontrolnej.
    Przy braku ciąży była biel vizira i nigdy nie miałam wątpliwości. Dziś mam... wydaje mi się, że jest cień cienia...
    Wrzucę zdjęcia jak dotrę do kompa.

    MałaMi90, Majaaa, Magda - mbc, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    no i nasikałam i co? i nie wiem :/

    https://zapodaj.net/7f7bf9b3566c9.jpg.html

    Widać jak byk drugą kreskę, także z całego serca gratuluję :D

    Grudzień to naprawdę miesiąc spełniania marzeń <3

    NiecierpliwaOna, MiSia :) lubią tę wiadomość

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1761 539

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Niecierpliwa gratulacje!!! z telefonu nie widzę. Nadrobie później. I dzięki za wyjaśnienia. Zawsze myślałam że potworniak to wchloniety bliźniak...z życia płodowego...

    Testowalam. 12 dpo. Okres ma być w sobotę. Przy poprzednich ciazach testowalam po terminie i kreska była dobrze widoczna ale 1/3 - 1/2 kontrolnej.
    Przy braku ciąży była biel vizira i nigdy nie miałam wątpliwości. Dziś mam... wydaje mi się, że jest cień cienia...
    Wrzucę zdjęcia jak dotrę do kompa.


    Czekamy z niecierpliwością :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    no i nasikałam i co? i nie wiem :/

    https://zapodaj.net/7f7bf9b3566c9.jpg.html
    No jak to co lecieć po jakieś fajne opoakowanie i wkładać do buta na Mikołajki jest kreska i to wyraźna gratulacje :)))

    NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1173

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    12dpo to 2 dni przed @. Spokojnie to piękna krecha jak na ten dzień ;) bez doszukiwania się ani przyglądania -po prostu jest ;) super prezent mikołajkowy dla was. Gratulacje ;)

    NIgdy nie robiłam testu przed terminem @, więc jak już widziałam 2 kreski, to były piękne i wyraźne. Te są może mniej wyraźne, ale zdecydowanie piękniejsze :)

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi mnie żeby jutro zatestować :D Tak pięknie Wam idzie :D
    To będzie 28 dc, jak myślicie? Czy poczekać spokojnie na ten poniedziałek?

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 718 537

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Kusi mnie żeby jutro zatestować :D Tak pięknie Wam idzie :D
    To będzie 28 dc, jak myślicie? Czy poczekać spokojnie na ten poniedziałek?

    A który to będzie dzień po owulacji?

  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1173

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Gratulację :)

    Miałaś jakieś @ objawy albo ciążowe ?:)

    Nic typowego. Może jedyny typowy to ciągłe sikanie :) co godzinę chodzę siku, ale równie dobrze mogłam sobie to wmówić, zmęczenie- jak to przed świętami i bóle podbrzusza,które mogą pasować i do ciąży i do @ pojawiły się też mdłości, ale delikatne i w zasadzie stwierdzałam, że to pewnie z głodu :)


    Jak byłam w pierwszej ciąży, to pamiętam, że się zorientowałam jak poczułam zapach gotującej kapusty i myślałam że nie zdążę do toalety :) Wszelkie jakieś mocne zapachy przyprawiały mnie o mdłości i wymioty :) i miałam biust bardzo wrażliwy i taki... nabrzmiały :)

    A teraz nic z tych rzeczy :)

    Byłam bardziej nastawiona na @ Czekałam tylko kiedy temp.spadnie, chociaż z tymi wykresami też różnie bywa :)

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6524 4988

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Kusi mnie żeby jutro zatestować :D Tak pięknie Wam idzie :D
    To będzie 28 dc, jak myślicie? Czy poczekać spokojnie na ten poniedziałek?

    szlaag, mnie teraz też korci! Tak samo mam jutro 28 dc, a cykle mam ok. 33 dniowe. Może się wstrzymamy chociaż do soboty ? :D

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1761 539

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MNie też kusi :) dziś jest 11 dpo . Jeszcze nie testowałam przed @ od poczatku starań bo zawsze @ był na czas ;/ a teraz mnie kuuuusii , tak bardzo bym chciała prezent na święta :)

    Magda - mbc, MiSia :) lubią tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    A który to będzie dzień po owulacji?

    Nie mam pojęcia właśnie, obserwuję tylko śluz i "jajkowaty" był w od 8 do 10 dc, ale czy wtedy była owulacja to pewności nie mam.

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    szlaag, mnie teraz też korci! Tak samo mam jutro 28 dc, a cykle mam ok. 33 dniowe. Może się wstrzymamy chociaż do soboty ? :D

    Ahhhh, dobra! Wstrzymajmy się do soboty :D
    Moje cykle trwają z reguły 28 - 29 dni, ostatnio trafił się 31- dniowy i apka przewiduje @ na sobotę właśnie :D

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6524 4988

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Nie mam pojęcia właśnie, obserwuję tylko śluz i "jajkowaty" był w od 8 do 10 dc, ale czy wtedy była owulacja to pewności nie mam.

    Ja nie chodzę na monitoring i nie mierze tempki, ale wydaje mi się, że owulkę miałam w okolicy 19dc, ważne że serduszkowałam co 2 dni od 9 do 23 dc, więc mam nadzieję, że się załapałam. Gorzej jak mi się przesunęła i np. mam teraz, ale jak mam oceniać po śluzie, to raczej się nie przesunęła.

    Generalnie boli mnie dół brzucha, a to co w tym cyklu jest inaczej, to nie bolą mnie piersi. Ale w 2cs też mnie nie bolały i w ciąży nie byłam. :D
    Od kawy, którą właśnie pije, też mnie nie odrzuca ;)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6524 4988

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Ahhhh, dobra! Wstrzymajmy się do soboty :D
    Moje cykle trwają z reguły 28 - 29 dni, ostatnio trafił się 31- dniowy i apka przewiduje @ na sobotę właśnie :D

    Dobra, to lecimy w sobotę! :DD
    Zmieniam nas na liście - zrobimy to RAZEM :DD

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet
    Postów: 1849 1173

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja nie chodzę na monitoring i nie mierze tempki, ale wydaje mi się, że owulkę miałam w okolicy 19dc, ważne że serduszkowałam co 2 dni od 9 do 23 dc, więc mam nadzieję, że się załapałam. Gorzej jak mi się przesunęła i np. mam teraz, ale jak mam oceniać po śluzie, to raczej się nie przesunęła.

    Generalnie boli mnie dół brzucha, a to co w tym cyklu jest inaczej, to nie bolą mnie piersi. Ale w 2cs też mnie nie bolały i w ciąży nie byłam. :D
    Od kawy, którą właśnie pije, też mnie nie odrzuca ;)


    MNie ta kawa strasznie wkurzała, za każdym razem kiedy sobie robiłam, to specjalnie wąchałam i "wsłuchiwałam się w siebie" i nic :)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja nie chodzę na monitoring i nie mierze tempki, ale wydaje mi się, że owulkę miałam w okolicy 19dc, ważne że serduszkowałam co 2 dni od 9 do 23 dc, więc mam nadzieję, że się załapałam. Gorzej jak mi się przesunęła i np. mam teraz, ale jak mam oceniać po śluzie, to raczej się nie przesunęła.

    Generalnie boli mnie dół brzucha, a to co w tym cyklu jest inaczej, to nie bolą mnie piersi. Ale w 2cs też mnie nie bolały i w ciąży nie byłam. :D
    Od kawy, którą właśnie pije, też mnie nie odrzuca ;)


    Ja się rzuciłam na chłopa jak tylko zobaczyłam ten śluz xD Ale później już regularnie nie było, średnio co 3 dni.

    Z objawów to brzuch jakby na @ boli mnie sporadycznie od połowy cyklu, piersi znacznie urosły, ale nie bolą (mam malutkie - rozmiar A, teraz już się wylewają ze staników), sutki mam na pół cyca i na nich jakieś białe grudki mi wyskoczyły xD

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też kusi już test ale się boję. Dziś dopiero 27dc i 11dpo. Cykle mam średnio 27 dniowe więc @ przewiduje dziś, jutro albo w piątek, apka wyznaczyła na sobotę. Ostatni cykl 26 dni.
    Oby @ nie przyszła...

    Dziewczyny za Was trzymam kciuki !

    Madame_butterly lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego