X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤
Odpowiedz

Grudniowe testowanie-czyli święta we troje ❤

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Okres jest. Leje się że mnie. Uff zaznaczam dziś 1dc.tydzien plamień był. Fuck.
    Najgorzej :/

Nona lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Super placuszek!
    Ja ostatnio robiłam 3bita! Niebo w gębie :) ten mleczko skondensowane mogłabym jesc łyżeczka :)
    Jak mija sobota? Ja dziś owu :)

Uwielbiam 3bita 🤩🤩🤩 w ogóle lubię domowe ciasta 👌

Nona, moim zdaniem Kitka_87 dobrze radzi żeby zbadać progesteron 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 10:45

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 15:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Niestety o 15 przychodzą, bo mają córkę w wieku mojego syna i chciałabym żeby dzieciaki zaczęły wreszcie do siebie przychodzić. Jutro przyjdą wszyscy, a następnym razem powiem sąsiadce, żeby po prostu przyprowadzila młodocianych. Tak, że przygaszanie światła nic mi nie da i muszę posprzątać całą chatę, bo u nas w sypialni nie ma jeszcze drzwi, a sypialnia jest po drodze do pokoju młodego. Ale została mi jeszcze kuchnia i podłogi ile gotowe :D

Super pomysł żeby zaczęły do siebie przychodzić. Mamy sąsiadów z córkami w wieku podobnym do mojej. Ostatnio była sama na godzinkę u nich w sobotę. One przyszły też same do nas w niedzielę. Super było. Były przekąski plus nowe zabawki wyec szał :)

• Camarilla Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie przepadam za słodkim w ogole. Pięke tylko szarlotke i murzynka i to tylko że względu na swojego. Na święta zawsze dostajemy ciasto od rodziców a ja pieke max jeden placek w razie w dla gości.

Czytam Was codziennie ale mam tyle zajęć ze brak czasu żeby pisać. 13 cykl stracony, czekam tylko @.
    14 cyklu raczej w grudniu nie będzie i myślę że starania będziemy mieli wstrzymane na min. pół roku. Mój już dochodzi do siebie po operacji i zaznaczył jasno że przez rok bez pracy musi się odkuc finansowo i to nie jest dobry moment. Ostatni seks był 21 listopada... Po cześci że względu na zalecenia lekarza a po części przez to że panicznie boję się zawodu - obawiam się że to że miał wytrysk podczas tego pierwszego stosunku po operacji to przypadek i że operacja nic nie zmieniła. Jeżeli dojdzie teraz do zbliżenia i znow okaże się że problem nie minął to wybuchne płaczem.
    Wiem że on jest zdolowany tym że go utrzymuje, wiem że jest mu ciężko, musi znaleźć pracę, ja z kolei niedawno awansowałam ale latka lecą. On się zbliża do 40 tki, ja do 30 tki. Mam taki cholerny metalik w głowie...

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 15:17

Ignissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    U nas ostatni sex był 19.11... Też szału nie ma.
    Wiem że sie boisz że operacja nic nie zmieni. Trzymam kciuki żeby jednak. Ja miałam pierwsze dziecko na 32 lata. Mąż miał 38 wtedy. Takie czasy.
    Jeśli facet finansowo musi się odkuc to wiadomo że będzie mu ciężko, to przejsciowe. Ja bym na Waszym miejscu po prostu się kochała, nie wstrzymała starań bo przy sporadycznym seksie, sporadycznym wtrysku to na spokojnie, może zająć przecież trochę dlatego nie na siłę że teraz pół roku wstrzymujecie a potem nagle zaczynacie. Kochacie się, jesteście razem, ja bym dążyła do zblizen chociaż w piątki, soboty w ramach miłego wieczoru. Może akurat zaskoczy. Nie co drugi dzień w płodne bo starania. U nas weekendów głównie, tak jak alko tylko w weekend..
    To takie nasze minimum...

Dokładnie. Seks ma być przede wszystkim przyjemnością i formą okazania miłości nie przymusem bo starania bo dni płodne. To też jest oczywiście ważne ale ja na pierwszym miejscu zawsze stawia wzajemną bliskość i przyjemność którą nam to sprawia

Nona lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarilla wrote:
    A ja nie przepadam za słodkim w ogole. Pięke tylko szarlotke i murzynka i to tylko że względu na swojego. Na święta zawsze dostajemy ciasto od rodziców a ja pieke max jeden placek w razie w dla gości.

Czytam Was codziennie ale mam tyle zajęć ze brak czasu żeby pisać. 13 cykl stracony, czekam tylko @.
    14 cyklu raczej w grudniu nie będzie i myślę że starania będziemy mieli wstrzymane na min. pół roku. Mój już dochodzi do siebie po operacji i zaznaczył jasno że przez rok bez pracy musi się odkuc finansowo i to nie jest dobry moment. Ostatni seks był 21 listopada... Po cześci że względu na zalecenia lekarza a po części przez to że panicznie boję się zawodu - obawiam się że to że miał wytrysk podczas tego pierwszego stosunku po operacji to przypadek i że operacja nic nie zmieniła. Jeżeli dojdzie teraz do zbliżenia i znow okaże się że problem nie minął to wybuchne płaczem.
    Wiem że on jest zdolowany tym że go utrzymuje, wiem że jest mu ciężko, musi znaleźć pracę, ja z kolei niedawno awansowałam ale latka lecą. On się zbliża do 40 tki, ja do 30 tki. Mam taki cholerny metalik w głowie...

Kochana, a może spróbujcie na razie po prostu pieszczot, nie rzucajcie się na głęboką wodę. Może nie od razu w owulacje, żeby nie było pod presją, tylko zaraz po @ np. Rozumiem Twoje obawy, ale pamiętaj że dla niego to też bardzo trudne 😘

Może spróbujcie tak jak Nona pisze, bez starań w sztywnych ramach, ale po prostu bez zabezpieczenia, ciąża trwa 9 miesięcy więc Twój też trochę popracuje zanim dzidziuś przyjdzie na świat 😘

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • justyna1719 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Okres jest. Leje się że mnie. Uff zaznaczam dziś 1dc.tydzien plamień był. Fuck.
    No te plamienie to triche za długo według mnie??? Idź do lekarza no ale powiedz ze one trwają nawet tydzień czasu..

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • justyna1719 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia150 wrote:
    Super placuszek!
    Ja ostatnio robiłam 3bita! Niebo w gębie :) ten mleczko skondensowane mogłabym jesc łyżeczka :)
    Jak mija sobota? Ja dziś owu :)
    O to dzialaj działaj 😊 ja, dziś chodzę taka zła i rizdrazniona.. No wszystko mnie wkurza i wyprowadza z równowagi....

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
  • Tysia150 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    O to dzialaj działaj 😊 ja, dziś chodzę taka zła i rizdrazniona.. No wszystko mnie wkurza i wyprowadza z równowagi....
    A ja właśnie odwrotnie. Czuję, że los się do mnie uśmiechnął w końcu. Jestem o wiele spokojniejsza po zmianie pracy. Czuję, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Czekam niecierpliwie na wizytę u androloga w styczniu i mam nadzieję, że tam równiez usłyszymy dobra nowine. Modlę się codziennie :) ile można mieć przecież pod górkę? :)

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No te plamienie to triche za długo według mnie??? Idź do lekarza no ale powiedz ze one trwają nawet tydzień czasu..
    Hm, ja sie odniosne bo cierpie na to samo. Tyle rad juz slyszlaam o tych plamieniach. Tyku lekarzy sie przewinęło. Nic na ten temat nie wiedzą

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Hm, ja sie odniosne bo cierpie na to samo. Tyle rad juz slyszlaam o tych plamieniach. Tyku lekarzy sie przewinęło. Nic na ten temat nie wiedzą

Zauważyłam teraz u Ciebie, że masz nieprawidłowa prolaktynę, mogę zapytać jaki masz wynik i czy bierzesz jakieś leki?

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    U nas ostatni sex był 19.11... Też szału nie ma.
    Wiem że sie boisz że operacja nic nie zmieni. Trzymam kciuki żeby jednak. Ja miałam pierwsze dziecko na 32 lata. Mąż miał 38 wtedy. Takie czasy.
    Jeśli facet finansowo musi się odkuc to wiadomo że będzie mu ciężko, to przejsciowe. Ja bym na Waszym miejscu po prostu się kochała, nie wstrzymała starań bo przy sporadycznym seksie, sporadycznym wtrysku to na spokojnie, może zająć przecież trochę dlatego nie na siłę że teraz pół roku wstrzymujecie a potem nagle zaczynacie. Kochacie się, jesteście razem, ja bym dążyła do zblizen chociaż w piątki, soboty w ramach miłego wieczoru. Może akurat zaskoczy. Nie co drugi dzień w płodne bo starania. U nas zbliżenia w weekend głównie, bo wtedy jest czas... tak jak alko tylko w weekend..
    To takie nasze minimum...

My nawet takiego minimum nie mamy :(
    Może któraś z Was zna coś na zwiększenie libido?
    Moi rodzice nas dziś odwiedzili to mama mówi że strasznie chudo wyglądam...
    Muszę porobić pozostałe badania i powtórzyć TSH bo za wysokie wyszło.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Zauważyłam teraz u Ciebie, że masz nieprawidłowa prolaktynę, mogę zapytać jaki masz wynik i czy bierzesz jakieś leki?
    33 przy normie do 25 i biore bromergon, od ponad roku jest juz w normie ok. 12. Ten lek tez mial mi pomoc pozbyc sie plamien, tak samo jak i progesteron itd, przetesowano na mnie wszystko

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • Twinsowa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:

Na libido dobra maca 😏 mi znacznie pomogła.

Podczytuje Was dziewczyny parę razy dziennie ale nie mam czasu napisać.

Mrs. C gratuluję bety ❤️ Renatyslawa z niecierpliwością czekam na Twoja ☺️

Ja po niepokalanku to mam mokro od 8 dc aż do teraz (20dc). Chyba 10 dc miałam taki dziwny, bezbarwny gesty czop śluzu. Później płodne i to solidne a teraz dużo mlecznego.
    Ale przynajmniej nie jestem sucha jak wior 🙄

Z przygotowaniem do świąt jestem w czarnej d...

I to tyle ☺️ czekam na testowanie 16.12 🙏

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham go, pociąga mnie i nie kochamy się tylko w płodne. Dochodzi nawet do kuriozalnych sytuacji że kochamy się w dni nieplodne z radością a jak wiem że mam owu to zaczyna sie spina.
    Bo wiemy że to jest ten czas, on nie ma wytrysku, ja jak nie dochodzi jestem wściekła.
    Teraz nie powinniśmy się w ogóle kochać przez 8 tyg od operacji a minęło dopiero 2.5 tyg. Mimo tego on inicjuje zbliżenia a ja się boję tych dwóch rzeczy o których pisałam wyżej.

Pewnie macie rację że nie trzeba będzie zawiesić starań na pół roku.
    Przykro mi tylko z powodu tego że on ma problem z podejściem do naszych finansów. Wiem że duma swoje ale ja naprawdę mogę nas spokojnie utrzymać. Może nie ma kokosow ale mam na ratę kredytu, *zycie*, rozrywkę, garderobe. Nie chciałabym żeby utrzymywał mnie facet więc tym bardziej rozumiem jego podejście.

Nie boję się starać o urodzic dziecka w wieku 30, 32 czy nawet 37 lat. Obawiam się tylko tego jak on podejdzie do ojcostwa po 40 tce. Miedzy nami jest 10 lat różnicy.

Starania od 08.2018
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:

Z tym libido... Mój ma. Ja nie mam.
    Mysle że to przez pracę, jestem non stop na pełnych obrotach. Zobaczyłam różnice podczas 5 dni owego urlopu a właściwie dwóch bo robię notatki w apce. Ewidentnie praca ma na to wpływ...
    Też zastanawiałam się jak je podnieść. Moja kumpela nawet chodziła na psychoterapie bo jej mąż ma ogromne libido a ona tragedia. Mąż w końcu musiał się dostosować do niej.

Starania od 08.2018
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:

Kochana na libido polecam biosteron 25mg 2x dziennie. Biorę ja i mój mąż i działa ekstra! 💜💜💜

motylek1909, kic83 lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ