Gynalgin i Clotrimazolum
-
Dziewczyny pomóżcie!!!
Lekarz przepisał mi tabletki
dopochwowe Clotrimazolum i Gynalgin. Kazał stosować je na po stosunku. Zastanawiam się czy mam te dwa rodzaje tabletek stosować razem czy najpierw jeden rodzaj a jak skończę opakowanie następny... Lekarz zapisując mi tabletki dopochwowe powiedział, że mam je stosować po stosunku. Nie zauważyłam, że przepisał mi dwa rodzaje i dlatego nie zapytałam go
o szczególy. Nie mogę teraz do niego zadzwonić, bo ma urlop.Kontolę mam za 3 tygodnie. Czy ktoś moze mi doradzić??? Pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 15:13
-
nie wiem czy można je razem, czy trzeba je razem...?ale dla mnie jest dziwne to,ze lekarz kazal stosować je po stosunku-ja stosowałam już tyle róznych czopków i tabletek dopochwowoych i min. gynalgin byl i trzeba je barać ale pod warunkiem abstynencji całkowitej i do 2 dni po zakonczeniu leczenia ta abstynencja seksualna! Fasolinko, nie wiem co Ci doradzić bo dla mnie to dziwne,ze po stosunku masz je brać-to co, macie sie codziennie seksowac zeby te tabletki sobie zaaplikować dopiero????cos Ci lekarz źle może wytłumaczył...a może zadzwon do innego lekarza i zapytaj. Albo na jaką infolinię ginekologiczną. poszukaj nr w necie.
-
kopciuszek126 wrote:nie wiem czy można je razem, czy trzeba je razem...?ale dla mnie jest dziwne to,ze lekarz kazal stosować je po stosunku-ja stosowałam już tyle róznych czopków i tabletek dopochwowoych i min. gynalgin byl i trzeba je barać ale pod warunkiem abstynencji całkowitej i do 2 dni po zakonczeniu leczenia ta abstynencja seksualna! Fasolinko, nie wiem co Ci doradzić bo dla mnie to dziwne,ze po stosunku masz je brać-to co, macie sie codziennie seksowac zeby te tabletki sobie zaaplikować dopiero????cos Ci lekarz źle może wytłumaczył...a może zadzwon do innego lekarza i zapytaj. Albo na jaką infolinię ginekologiczną. poszukaj nr w necie.
Może zle się wyraziłam .Zapytałam się czy możemy dalej się starać o dzidzię,bo zbliżają się moje dni płodne.Na to on powiedział,że nie widzi żadnych przeciw wskazań,tylko stosować tabletki po stosunku. -
Nie stosuj ich razem tylko jak skończysz jedne to zacznij kolejne, oczywiście w czasie @ nie bierz niczego. Miałam w swoim życiu niejedną infekcję ,a i leczyli mnie z takich których nie miałam więc coś na ten temat wiem. Często miałam przepisane dwa rodzaje tabletek ale nigdy lekarz nie pozwalał ich mieszać. Jeśli bardzo Cie swędzi albo piecze kup też krem clotrimazalum- pomaga. A po całej kuracji, zastosuj jeszcze jakiś kobiecy probiotyk np. lacibios femina ale jest szeroki wybór takich środków, łącznie z tamponami probiotycznymi. Jeśli nie stosujesz jeszcze to polecam lactacyd femina - płyn do higieny intymnej jest świetny. Odkąd go stosuje nie mam żadnych problemów z infekcjami :)zdrówka życzę
Fasolinka lubi tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
Jeśli załapałaś jakąś infekcje to wg nie widzę powiązania tych leków i współżycia . Bo raczej lekarze odradzają, ale widać co lekarz to inna diagnoza i stosowanie ... A nie słyszałam by clotrimazolum pomagało zajść w ciąże .. wiec trudno tu cokolwiek rozsądnego doradzić
Powodzenia w staraniachaniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Błysk kotka ma rację, a jak lekarze nie tłumaczy sam z siebie co masz robić to zmień lekarza , nikt nie będzie domyślał się co i jak , a na przyszłość radze walić pytaniami jak wlezie co z czym , inaczej to nic od tych konowałów nie wyciągniesz ..
Ja teraz osłonowo na infekcje ale na tle stresogenny bardziej dostałam
Feminella Hyalosoft.. zobaczymy co to bedzie ..
Szczerze to zaprzestałabym starań , bo rożnie to bywa .. nie znam twojej historii wiec trudno napisać coś jednoznacznie..
Ale życze powodzeniaaniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Blysk_kotka wrote:Nie stosuj ich razem tylko jak skończysz jedne to zacznij kolejne, oczywiście w czasie @ nie bierz niczego. Miałam w swoim życiu niejedną infekcję ,a i leczyli mnie z takich których nie miałam więc coś na ten temat wiem. Często miałam przepisane dwa rodzaje tabletek ale nigdy lekarz nie pozwalał ich mieszać. Jeśli bardzo Cie swędzi albo piecze kup też krem clotrimazalum- pomaga. A po całej kuracji, zastosuj jeszcze jakiś kobiecy probiotyk np. lacibios femina ale jest szeroki wybór takich środków, łącznie z tamponami probiotycznymi. Jeśli nie stosujesz jeszcze to polecam lactacyd femina - płyn do higieny intymnej jest świetny. Odkąd go stosuje nie mam żadnych problemów z infekcjami :)zdrówka życzę
Dzięki Na szczęście nie mam żadnych objawów.Co do płynu lacibios femina to tydzień temu go kupiłam i mam teraz zamiar tylko tego używać.Przez dwa dni jedną brałam rano a drugą na noc.Teraz najpierw gynalgin a po nim clotrimazolum.
Jeszcze raz dziękuję -
podczas okresu lepiej zazywac probiotyki doustne, bo dopochwowe zostalyby usuniete z krwia, ja wogole nie przepadam za dopochwowoymi, wole doustnie zezywac, kiedys lekarz chcial mi przepisac wlasnie te, oktorych piszesz, poprosilam o doustne, dostalam wiec provag, skutecznosc podobno taka sama, a meczyc sie nie trzeba:)osładzać życie:)
-
nick nieaktualnybrałam , je to sa globulki dopochwowe, ale z tego co mi lekarka mówiła nie stosuje sie je po stosunku tylko trzeba się wstrzymać trochę od seksu, ja osobiście polecałabym także globulki z propolisu, do kupienia w sklepie zielarskim lub aptece, fajna rzecz, naturalna.
-