Forum Starając się - ogólne Hashimoto + PCOS
Odpowiedz

Hashimoto + PCOS

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś ze staraczek ma ten sam zestaw 'problemów'? Traci się radość z planowania rodziny po roku wielu badań i braku rozwiązania ze strony lekarzy. Jak Clo nie zadziała, to już chyba nic nie zadziała.

    Anecia666 lubi tę wiadomość

  • k91 Autorytet
    Postów: 376 104

    Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mój gin twierdzi,że Clo przy PCOS to nie jest dobre rozwiązanie. Brałam go przez 4 cykle i dopiero w ostatnim pojawiła sie owulacja. Przepisał mi teraz Letrozol. Mam brać w tym cyklu pierwszy raz i zobaczymy co z tego będzie. Naczytałam się dzisiaj o Hashimoto i muszę powtórzyć badania tarczycy, bo może się okazać,że też mam coś nie tak. TSH -3,01 ,ATG 102,00 IU/ml przy normie (0-40).

    45cs, 28 lat, BMI 21
    endometrioza, PCOS,
    ANA2(-); MTHFR i PAI- heterozygoty, AMH- 9,25
    Leczenie immunologiczne- Accofil
  • Toonney Autorytet
    Postów: 1422 1012

    Wysłany: 14 maja 2017, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Hashi I PCOS oraz sporo innych problemow :(

    lMkbp1.png
    cv0ep1.png

  • Myszaka76 Ekspertka
    Postów: 412 63

    Wysłany: 18 maja 2017, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney, ja Cię podziwiam za walkę z tymi wszytskimi przeciwnościami. Jak się masz ?:)

    2x1nxuun6jmzurfc.png

    Hashi i PCO - Grudzień 2016
    Invimed pierwsza wizyta - Marzec 2017
    Insulinooporność i słabe wyniki nasienia - Kwiecień 2017


    Łykam euthyrox i metforminę!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2017, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    k91 wrote:
    Hej. Mój gin twierdzi,że Clo przy PCOS to nie jest dobre rozwiązanie. Brałam go przez 4 cykle i dopiero w ostatnim pojawiła sie owulacja. Przepisał mi teraz Letrozol. Mam brać w tym cyklu pierwszy raz i zobaczymy co z tego będzie. Naczytałam się dzisiaj o Hashimoto i muszę powtórzyć badania tarczycy, bo może się okazać,że też mam coś nie tak. TSH -3,01 ,ATG 102,00 IU/ml przy normie (0-40).


    O matko, to mój ginekolog-endokrynolog nic takiego nie mówił :( No nic i tak następna wizyta będzie w klinice niepłodności, także tam już powinno być wszystko na tip top!

    Tooney, biednaś <tuli> trzymaj się! W końcu się uda, pewnie w momencie, kiedy się totalnie tego nie będziesz spodziewała <3

  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 501 428

    Wysłany: 18 maja 2017, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haschimoto zdiagnozowane 10 lat temu, eutyrox 112 i 125, od początku starań ths<2
    PCOS tak i nie. Zdarzają się małe pęcherzyki, zamiast jednego porządnego, ale hormony typu prolaktyna i inne tu badane mam w normie. Nie mam insulinooporności.
    Closti bralam z 5 cykli, potem przerwa (zmieniałam lekarza i ogólnie chciałam odpocząć od biegania po przychodniach)
    Od stycznia znowu closti, teraz 4 cykl z rzędu. Właśnie macie problemy z utrzymaniem wagi przy closti????

    Ale chciałam bym już ukrócić tę farmakologię, zobaczę co mi się uda z lekarza wyciągnąć w pon.

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • mika1987 Autorytet
    Postów: 970 1097

    Wysłany: 20 maja 2017, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashimoto mam pcos chyba tez..w pierwsza ciaze zaszlam 2 cyklu a w druga w trzecim cyklu..i nie bralam zadnego clo pomimo zalecen lekarza..owu mialam 32dc!uwierz Kochana ze nie jestes jakos specjalnie chora..mozesz np Ovarin sprobowac☺

    madzioszka lubi tę wiadomość

    iv09krhme1fe56cn.png

    f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 maja 2017, 23:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Hashimoto mam pcos chyba tez..w pierwsza ciaze zaszlam 2 cyklu a w druga w trzecim cyklu..i nie bralam zadnego clo pomimo zalecen lekarza..owu mialam 32dc!uwierz Kochana ze nie jestes jakos specjalnie chora..mozesz np Ovarin sprobowac☺


    Takie wiadomości przywracają wiarę. Dzięki <3

  • Anecia666 Koleżanka
    Postów: 143 12

    Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musimy być silne!

    2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
  • Aga23 Ekspertka
    Postów: 427 62

    Wysłany: 22 czerwca 2017, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z testami owu przy pcos?

    Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego