X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Hcg total
Odpowiedz

Hcg total

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pepsi Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie udzielałam sie nigdy za mocno chociaż często czytam forum szukając informacji. Jesteście skarbnica wiedzy. Obecnie jestem w trakcie procedury invitro, czekałam teraz na okres by zacząć brać leki do kriotransferu. Okres powinnam mieć wczoraj ale nie pojawił się więc jakoś tknieta myślą zrobiłam test ciazowy. Wynik dodatni. Dziś zrobiłam poziom beta hcg total. Była to jedyna forma badania z dostępnego z wynikami na dzis. Jestem na weekend na drugim koncu Polski, w dodatku sobota więc zrobiłam cokolwiek by potwierdzić test. Wynik beta hcg total to 62, progesteron 47. Jest to 29 dzień cyklu natomiast 14 dzień od stosunku kiedy mogło dojść do zapoczątkowania tej historii. Nie wiem jednak jak się odnieść do tej bety total. Macie jakieś doświadczenia? Wiem, że wazny jest przyrost a nie sama wartosc jednak jak czytam to niskie bety na ogół wskazują w dalszym etapie ciążę biochemicznej. Idąc śladem ostatniej miesiaczki to 4 tydzień natomiast licząc od dnia stosunku to jakiś 1? Pomóżcie, jak Wy to widzicie.

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, patrzę w sieci i nie ma rozróżnienia badań bHcg i wydaję mi się, że to co zrobiłaś to standardowa beta ☺️.
    Wynik jest w porządku. Tak, jak piszesz ważny jest teraz przyrost. Powodzenia! 🤞

KINGA89 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Pepsi Znajoma

Wysłany: 23 listopada 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej, patrzę w sieci i nie ma rozróżnienia badań bHcg i wydaję mi się, że to co zrobiłaś to standardowa beta ☺️.
    Wynik jest w porządku. Tak, jak piszesz ważny jest teraz przyrost. Powodzenia! 🤞
    Nie no są różne. Zle to napisałam 1 to hcg total a 2 beta hcg. I jeden i drugi wynik potwierdzą ciążę niemniej są to 2 rozne badania. W sumie to zakręcone. Sama zawsze myślałam, że beta to beta ;)

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepsi wrote:
    Hej. Nie udzielałam sie nigdy za mocno chociaż często czytam forum szukając informacji. Jesteście skarbnica wiedzy. Obecnie jestem w trakcie procedury invitro, czekałam teraz na okres by zacząć brać leki do kriotransferu. Okres powinnam mieć wczoraj ale nie pojawił się więc jakoś tknieta myślą zrobiłam test ciazowy. Wynik dodatni. Dziś zrobiłam poziom beta hcg total. Była to jedyna forma badania z dostępnego z wynikami na dzis. Jestem na weekend na drugim koncu Polski, w dodatku sobota więc zrobiłam cokolwiek by potwierdzić test. Wynik beta hcg total to 62, progesteron 47. Jest to 29 dzień cyklu natomiast 14 dzień od stosunku kiedy mogło dojść do zapoczątkowania tej historii. Nie wiem jednak jak się odnieść do tej bety total. Macie jakieś doświadczenia? Wiem, że wazny jest przyrost a nie sama wartosc jednak jak czytam to niskie bety na ogół wskazują w dalszym etapie ciążę biochemicznej. Idąc śladem ostatniej miesiaczki to 4 tydzień natomiast licząc od dnia stosunku to jakiś 1? Pomóżcie, jak Wy to widzicie.
    Beta hcg total to jest normalne badanie bety

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ