X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Hcg total
Odpowiedz

Hcg total

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pepsi Znajoma

Wysłany: 23 listopada, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie udzielałam sie nigdy za mocno chociaż często czytam forum szukając informacji. Jesteście skarbnica wiedzy. Obecnie jestem w trakcie procedury invitro, czekałam teraz na okres by zacząć brać leki do kriotransferu. Okres powinnam mieć wczoraj ale nie pojawił się więc jakoś tknieta myślą zrobiłam test ciazowy. Wynik dodatni. Dziś zrobiłam poziom beta hcg total. Była to jedyna forma badania z dostępnego z wynikami na dzis. Jestem na weekend na drugim koncu Polski, w dodatku sobota więc zrobiłam cokolwiek by potwierdzić test. Wynik beta hcg total to 62, progesteron 47. Jest to 29 dzień cyklu natomiast 14 dzień od stosunku kiedy mogło dojść do zapoczątkowania tej historii. Nie wiem jednak jak się odnieść do tej bety total. Macie jakieś doświadczenia? Wiem, że wazny jest przyrost a nie sama wartosc jednak jak czytam to niskie bety na ogół wskazują w dalszym etapie ciążę biochemicznej. Idąc śladem ostatniej miesiaczki to 4 tydzień natomiast licząc od dnia stosunku to jakiś 1? Pomóżcie, jak Wy to widzicie.

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, patrzę w sieci i nie ma rozróżnienia badań bHcg i wydaję mi się, że to co zrobiłaś to standardowa beta ☺️.
    Wynik jest w porządku. Tak, jak piszesz ważny jest teraz przyrost. Powodzenia! 🤞

KINGA89 lubi tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
    ☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

📆 13.01 Diagnoza endometriozy
  • Pepsi Znajoma

Wysłany: 23 listopada, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Hej, patrzę w sieci i nie ma rozróżnienia badań bHcg i wydaję mi się, że to co zrobiłaś to standardowa beta ☺️.
    Wynik jest w porządku. Tak, jak piszesz ważny jest teraz przyrost. Powodzenia! 🤞
    Nie no są różne. Zle to napisałam 1 to hcg total a 2 beta hcg. I jeden i drugi wynik potwierdzą ciążę niemniej są to 2 rozne badania. W sumie to zakręcone. Sama zawsze myślałam, że beta to beta ;)

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepsi wrote:
    Hej. Nie udzielałam sie nigdy za mocno chociaż często czytam forum szukając informacji. Jesteście skarbnica wiedzy. Obecnie jestem w trakcie procedury invitro, czekałam teraz na okres by zacząć brać leki do kriotransferu. Okres powinnam mieć wczoraj ale nie pojawił się więc jakoś tknieta myślą zrobiłam test ciazowy. Wynik dodatni. Dziś zrobiłam poziom beta hcg total. Była to jedyna forma badania z dostępnego z wynikami na dzis. Jestem na weekend na drugim koncu Polski, w dodatku sobota więc zrobiłam cokolwiek by potwierdzić test. Wynik beta hcg total to 62, progesteron 47. Jest to 29 dzień cyklu natomiast 14 dzień od stosunku kiedy mogło dojść do zapoczątkowania tej historii. Nie wiem jednak jak się odnieść do tej bety total. Macie jakieś doświadczenia? Wiem, że wazny jest przyrost a nie sama wartosc jednak jak czytam to niskie bety na ogół wskazują w dalszym etapie ciążę biochemicznej. Idąc śladem ostatniej miesiaczki to 4 tydzień natomiast licząc od dnia stosunku to jakiś 1? Pomóżcie, jak Wy to widzicie.
    Beta hcg total to jest normalne badanie bety

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ