X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Higiena intymna
Odpowiedz

Higiena intymna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • TaSzczęśliwa :) Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie .
    Odnośnie depilacji miejsc intymnych jak i innych .
    Gdzie się depilujecie ? Korzystacie z usług kosmetyczki czy same?

Powiem szczerze że mnie troszkę drażni ciągłe depilowanie jest to uciążliwe na dłuższy czas . Co wy o tym myślicie ?
    I przepraszam za dość intymne pytanie

• mar Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko ja pytałam o orgazmy więc Twoje pytanie jest lajtowe :D ja przestałam depilować się "na łyso" odkąd mi lekarka powiedziała, że przez to właśnie mam różnego rodzaju zapalenia i warto trochę owłosienia zostawić dla ochronki (wtedy nie ma takiej bezpośredniej styczności z majtkami) i od tego momentu już nie mam tych ciągłych zapaleń,z którymi się borykałam więc chyba coś w tym jest..

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyyy z najdłuższych włosów, to póki co są u mnie te na rękach :P
    Jeśli chodzi o depilację miejsc intymnych, to przed @ koniecznie i tak od jednej do kolejnej @. Chyba, że mąż sobie zażyczy `futrzaka` :D ogólnie włosów nie toleruję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 05:58

pasia27 lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemów z infekcjami itd a oboje z mężem tam jesteśmy łysi :)
    My nie lubimy owłosienia w tych miejscach: Ja mam włoski tylko na głowie,a mój mąż na głowie i nogach :)

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się chyba wyłamię bo nie mam łysiny tylko irokezika hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 18:24

Ewik, Strażaczka90 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:

Sara dałaś mi do myślenia z włosami na ręce :P ja mam ale nie najdłuższe haha :D chociaż kiedyś zgoliłam i wiecie jak ładnie wtedy ręcę wyglądały :P

Ja tam ręce na bieżąco golę, jestem brunetka i spory ten zarost miałam teraz czuję się dużo lepiej ;-) Właściwie to wszystko golę :D

Ewik lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja woskiem lecę gdzie się da :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Marronek Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wyłamię, bo praktycznie nie golę. Tylko okolice bikini latem i czasem na 0 jak mąż poprosi.
    Podobnie jak Mar, lekarz stwierdził, że lepiej mieć włoski dla ochrony.

Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
    25.03.2015 - biochemiczna.
    6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).

Naturalny cud w czerwcu 2020 roku :) Spodzewamy się synka :)
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja może troszkę nie na temat... ale czytałam ostatnio ortykuł odnośnie higieny intymnaej w czasie starac o dziecko o konkretnie w dniach okołoowulacyjnch i wyczytałam tam, że w tych dniach nie powinno się stosowac żadnych płynów czy żeli do higieny intymnej np. lactacyt ponieważ maja niekorzystyny wpływ na plemniki (ale nie wiem co dokładnie) io w tych dniach powinno się używac mydełka dla dzieci "bambino" :) ja stosuję i dziele się wiedzą dalej :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie stosuję żadnych płynów do higieny intymnej, żadnych żeli do mycia - tylko i wyłącznie mydełko bambino od wielu wielu lat :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja Wam szczerze powiem, że odkąd przestałam golić okolice intymne na łyso (podgalam tylko żeby nie mieć buszu) to już nie mam problemu z infekcjami. Moja ginekolog poradziła mi żebym przestała jeśli się staramy o dziecko... W necie sporo jest informacji na ten temat,

np. http://polki.pl/zdrowie-i-psychologia-choroby-kobiece_artykul,10035533.html

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam białego jelenia i jestem zadowolona ;)
    A co do depilacji, pozbywam się włosów z rąk, pach i nóg. Dawniej depilowałam też miejsca intymne, na zero, ale każda taka akcja kończyła się bolesnym wrastaniem włosków i to niezależnie od użytej metody - próbowałam plastrów z woskiem na ciepło i zimno, depilatora, maszynki i kremu do depilacji... Wylądowałam u dermatologa, dostałam maść i wszystkie krostki i podrażnienia się wygoiły... Teraz raz w miesiącu, przed @ używam kremu do depilacji. Mój K. woli gdy nie jestem TAM całkowicie łysa, więc nie widzę sensu by się katować ;)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ