Higiena intymna
-
Mam takie pytanie .
Odnośnie depilacji miejsc intymnych jak i innych .
Gdzie się depilujecie ? Korzystacie z usług kosmetyczki czy same?
Powiem szczerze że mnie troszkę drażni ciągłe depilowanie jest to uciążliwe na dłuższy czas . Co wy o tym myślicie ?
I przepraszam za dość intymne pytanie -
spoko ja pytałam o orgazmy więc Twoje pytanie jest lajtowe ja przestałam depilować się "na łyso" odkąd mi lekarka powiedziała, że przez to właśnie mam różnego rodzaju zapalenia i warto trochę owłosienia zostawić dla ochronki (wtedy nie ma takiej bezpośredniej styczności z majtkami) i od tego momentu już nie mam tych ciągłych zapaleń,z którymi się borykałam więc chyba coś w tym jest..
-
Yyyyy z najdłuższych włosów, to póki co są u mnie te na rękach
Jeśli chodzi o depilację miejsc intymnych, to przed @ koniecznie i tak od jednej do kolejnej @. Chyba, że mąż sobie zażyczy `futrzaka` ogólnie włosów nie toleruję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 05:58
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam problemów z infekcjami itd a oboje z mężem tam jesteśmy łysi
My nie lubimy owłosienia w tych miejscach: Ja mam włoski tylko na głowie,a mój mąż na głowie i nogachpasia27 lubi tę wiadomość
-
Landryneczka wrote:
Sara dałaś mi do myślenia z włosami na ręce ja mam ale nie najdłuższe haha chociaż kiedyś zgoliłam i wiecie jak ładnie wtedy ręcę wyglądały
Ja tam ręce na bieżąco golę, jestem brunetka i spory ten zarost miałam teraz czuję się dużo lepiej Właściwie to wszystko golęEwik lubi tę wiadomość
-
Ja też się wyłamię, bo praktycznie nie golę. Tylko okolice bikini latem i czasem na 0 jak mąż poprosi.
Podobnie jak Mar, lekarz stwierdził, że lepiej mieć włoski dla ochrony.Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka -
ja może troszkę nie na temat... ale czytałam ostatnio ortykuł odnośnie higieny intymnaej w czasie starac o dziecko o konkretnie w dniach okołoowulacyjnch i wyczytałam tam, że w tych dniach nie powinno się stosowac żadnych płynów czy żeli do higieny intymnej np. lactacyt ponieważ maja niekorzystyny wpływ na plemniki (ale nie wiem co dokładnie) io w tych dniach powinno się używac mydełka dla dzieci "bambino" ja stosuję i dziele się wiedzą dalej
-
no to ja Wam szczerze powiem, że odkąd przestałam golić okolice intymne na łyso (podgalam tylko żeby nie mieć buszu) to już nie mam problemu z infekcjami. Moja ginekolog poradziła mi żebym przestała jeśli się staramy o dziecko... W necie sporo jest informacji na ten temat,
np. http://polki.pl/zdrowie-i-psychologia-choroby-kobiece_artykul,10035533.html -
Ja używam białego jelenia i jestem zadowolona
A co do depilacji, pozbywam się włosów z rąk, pach i nóg. Dawniej depilowałam też miejsca intymne, na zero, ale każda taka akcja kończyła się bolesnym wrastaniem włosków i to niezależnie od użytej metody - próbowałam plastrów z woskiem na ciepło i zimno, depilatora, maszynki i kremu do depilacji... Wylądowałam u dermatologa, dostałam maść i wszystkie krostki i podrażnienia się wygoiły... Teraz raz w miesiącu, przed @ używam kremu do depilacji. Mój K. woli gdy nie jestem TAM całkowicie łysa, więc nie widzę sensu by się katować -