Hirsutyzm a starania o ciaze
-
nick nieaktualnyczesc dziewczyny, jestem tu nowa i niestety dotknęła mnie ta przykra choroba, mam nadmierne owłosnienie;( czy są tu jakies staraczki ktore borykają sie z tą choroba? Badz juz szczesliwie zaciazone?Bardzo sie boje ze nie bede mogla miec przez to dzieci. Byłam pod opieka lekarza ktory przepisywal mi diane 35 jednak nic to nie dawało.
Bardzo fajnie by było porozmawiac z osoba ktora dotkneła ta choroba, jesli nie chcesz sie ujawniac(bo to bardzo przykra dolegliwosc) napisz na privWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 16:43
-
Ja mam trochę problemów z nadmiernym owłosieniem i trądzikiem. Jako nastolatka dostawałam dianę, ale niewiele pomagała. Więc lekarka stwierdziła, że mam nadwrażliwość na własne hormony... badań żadnych nie miałam. Zaszłam w pierwszą ciąże 2 lata temu bez problemów. Teraz staramy się o drugą dzidzię, ale na razie bez efektów. Tak sobie myślę, że powinnam zbadac sobie hormony... ale fakt, że problem nie jest u mnie zbyt nasilony. Ot pojedyncze włoski w dziwnych miejscach. Natomiast jako nastolatka miałam silny trądzik. Po kilku kuracjach tetracykliną zaleczony, ale nigdy tak w 100%. Na trądzik bardzo pomógł mi ocet jabłkowy - założyłam na ten temat wątek na forum, poczytaj
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ocet-jablkowy,2002.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 08:32
-
lithe ale na jakiej podstawie ona to stwierdziła bez badań??? I JAK MOGŁA PRZEPISAĆ TEN SILNY LEK BEZ JAKICHKOLWIEK BADAŃ !!! Przecież mogła ci narobić "bałaganu" w organizmie!
Jeżeli rzeczywiści hormony w normie to po co sie faszerować tabletkami hormonalnymi.Po czymś takim mogła Ci narobić poważnych problemów z których mogłabyś nigdy nie wyść. Wychodzi że bawiła sie Tobą jak króliczkiem doświadczalnym. Brak słów.
Jest na OF gdzieś wątek o DIANA 35 i dziewczyny piszą jak im zaburzył układ hormonalny i teraz mają non stop problemy hormonalne. -
Vanessa, wiem że to słabe było. Treaz w życiu bym się nie zdecydowała. Ale to było kilkanaście lat temu, wtedy byłam zdesperowaną nastolatką, która za wszelką cenę chciała się pozbyć trądziku. Z tego co pamiętam, później dostawałąm też yasmine. I różne antybiotyki. Jedyne badania jakie mi robili to próby wątrobowe, czy diana mi nie obciążyła za mocno. To jest Polska niestety.
Ale z drugiej strony, to z tego co mi się kojarzy główny problem z dianą to jest właśnie obciążenie wątroby?
No w każdym razie wygląda na to, że miałam więcej szczęścia niż rozumu, bo diana ani nie rozregulowała mi cyklu, ani nie powodowała efektów ubocznych. Efektów leczniczych też nie miała
-
Lithe ten wcześniejszy post to była krytyka nie Ciebie tylko tej lekarki
Dobrze że Ci nie zaszkodziło pod kątem układu hormonalnego tak jak iinym dziewczynom.
Czasem mam wrażenie że niektórzy "lekarze" nie mają zielonego pojęcia o leczeniu... -