X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Histeroskopia w 13 dniu cyklu
Odpowiedz

Histeroskopia w 13 dniu cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Becia12 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry przepraszam za założenie nowego wątku, ale nie mogłam znaleźć nigdzie choć podobnego do tego co pisze. Dzisiaj byłam się umówić na histeroskopie. Cykle mam 31 dniowe od kiedy zaczęłam stosować dietę z niskim IG. Planowo ma się odbyć 13 dni cyklu, owulację powinnam dostać 17 dnia. Moje pytanie czy taki odstęp czasowy jest okej? Mam podejrzenie zrostów na macicy po przebytej cesarce. Jeśli je będą usuwać i nie napotkają więcej problemów, to będziemy mogli działać podczas owulacji w tym cyklu? Czy którejś z was udało się za pierwszym razem po tych 4 dniach od histo?

• Flofliper Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja miałam kilka histeroskopii (polipy). Na początku ciagle odwoływałam przez to, że termin wypadał po tych wskazanych do histeroskopii dniach cyklu. Wreszcie lekarz powiedział, że chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby mieć 100% pewności, ze nie jesteś w ciąży. Jeśli masz taką pewność to spokojnie możesz robić nawet w 13 dniu. Powodzenia :)

• Becia12 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi 😇 owulacja przesunęła się dodatkowo o jeden dzień więc zyskałam dodatkowy czas 😅

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ