X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Histeroskopia w 13 dniu cyklu
Odpowiedz

Histeroskopia w 13 dniu cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Becia12 Znajoma

Wysłany: 11 czerwca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z góry przepraszam za założenie nowego wątku, ale nie mogłam znaleźć nigdzie choć podobnego do tego co pisze. Dzisiaj byłam się umówić na histeroskopie. Cykle mam 31 dniowe od kiedy zaczęłam stosować dietę z niskim IG. Planowo ma się odbyć 13 dni cyklu, owulację powinnam dostać 17 dnia. Moje pytanie czy taki odstęp czasowy jest okej? Mam podejrzenie zrostów na macicy po przebytej cesarce. Jeśli je będą usuwać i nie napotkają więcej problemów, to będziemy mogli działać podczas owulacji w tym cyklu? Czy którejś z was udało się za pierwszym razem po tych 4 dniach od histo?

• Flofliper Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ja miałam kilka histeroskopii (polipy). Na początku ciagle odwoływałam przez to, że termin wypadał po tych wskazanych do histeroskopii dniach cyklu. Wreszcie lekarz powiedział, że chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby mieć 100% pewności, ze nie jesteś w ciąży. Jeśli masz taką pewność to spokojnie możesz robić nawet w 13 dniu. Powodzenia :)

• Becia12 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedzi 😇 owulacja przesunęła się dodatkowo o jeden dzień więc zyskałam dodatkowy czas 😅

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ