X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Hormony

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksandra0000 Koleżanka
    Postów: 152 11

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników:
    TSH 2,63 mlU/l
    Estradiol 153,4 pmol/l
    FSH 8,8 mlU/l
    LH 13,9 mlU/l
    Prolaktyna 417,8 mlU/l
    Anty TPO 14 lU/ml
    Insulina 9,21 μU/ml
    Glukoza 5,13 mmol/l
    Glukoza 92,4 mg/dla
    Z góry bardzo dziękuję! ;)
    Ps. Do lekarza idę dopiero 20 sierpnia.

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4854 2636

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisałaś zadnych norm ani dni cyklu, w których robiłaś badania. Tsh do starań za wysokie, powinno być poniżej 2.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Aleksandra0000 Koleżanka
    Postów: 152 11

    Wysłany: 31 lipca 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dopisać :) 4dc

    Normy laboratorium

    TSH 0,27-4,2
    Estradiol faza pęcherzykowa 45,4-854
    FSH faza pęcherzykowa 3,5-12,5
    LH faza pęcherzykowa 2,4-12,6
    Prolaktyna 127-637
    Anty TPO <34
    Insulina 2,6-24,9
    Glukoza 3,89-5,49 (mmol/l)
    Glukoza 70-99 (mg/dla)

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4854 2636

    Wysłany: 31 lipca 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki wydaja się ok oprócz tsh, pewnie dostaniesz coś na zbicie. Robiłaś rano to tsh? Prolaktyne masz w jakichś dziwnych jednostkach, robiłaś w obciążeniu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 19:14

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Aleksandra0000 Koleżanka
    Postów: 152 11

    Wysłany: 31 lipca 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH rano na czczo a prolaktynę nie robiłam w obciążeniu.

    Jedynie co mnie martwi też to, to że stosunek LH do FSH wychodzi 1,6 a powinno być ok 1..

  • summer.86 Przyjaciółka
    Postów: 69 37

    Wysłany: 31 lipca 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 2 dc miałam takie wyniki
    FSH 4,43 mlU/l
    LH 7,15 mlU/l
    więc stosunek 1,61 i też się zastanawiałam jaką to ma wartość diagnostyczną.
    Akurat miesiączki mam regularne, a 2 msc temu miałam usg i też wszystko w porządku.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 19:56

  • Aleksandra0000 Koleżanka
    Postów: 152 11

    Wysłany: 31 lipca 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wiem na ile tym się można sugerować.

    Jeszcze wskaźnik HOMA wychodzi 2,1 to nie za dużo?

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4854 2636

    Wysłany: 31 lipca 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosunkiem lh i fsh nie trzeba się przejmować, kilku lekarzy mi tak mówiło.

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • maria.marysia Koleżanka
    Postów: 80 3

    Wysłany: 4 listopada 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hormony sprawdzam co jakiś czas. Anuśla, potwierdzam nie trzeba się przejmować.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli stosunek lh do fsh jest za wysoki można mowić o policystycznych jajnikach.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, poierwsze badanie TSH 4,7
    Drugie po dwóch miesiącach Letrox 50:2,1
    Trzecie po 3 msc Letrox 50 : 2,7
    Czy mogę mieć nadzieję, że przez tarczycę się cały czas nie udaję?

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 769 664

    Wysłany: 6 listopada 2019, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk26a wrote:
    Witam, poierwsze badanie TSH 4,7
    Drugie po dwóch miesiącach Letrox 50:2,1
    Trzecie po 3 msc Letrox 50 : 2,7
    Czy mogę mieć nadzieję, że przez tarczycę się cały czas nie udaję?
    Hej, może tak być.
    Najlepiej około 1 miec

    Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.23punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    Styczeń 2024 (plan)inseminacja nasieniem dawcy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 listopada 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, to zawsze jakaś nadzieja 🙂Teraz pozostaje zbijać dalej, podejrzewam, że dostanę większą dawkę leku.

  • Natalijka Znajoma
    Postów: 18 1

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nie wiem czy ktos sie tu jeszcze udziela , ale chciałabym zapytac czy takie wyniki są dobre czy jednak trzeba skonsultować z lekarzem
    TSH 2,03 uUl/ml 0,27 — 4,2
    Wolna tyroksyna (FT4) 1,19 ng/dl 0,93 — 1,71
    Wolna trójjodotyronina (FT3) 3,50 pg/ml 2,02 — 4,43

  • Zośka Przyjaciółka
    Postów: 226 38

    Wysłany: 13 grudnia 2019, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno warto konsultować z lekarzem wszystkie wyniki, ponieważ zna całą Twoją historię choroby. Według norm laboratoryjnych, które podałaś wyniki są jak najbardziej w normie.

    Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ